Odkud jste?

upraveno 16. března 2013 v Rozličný pokec
Docela by mě zajímalo jestli kolem sebe nemám nějaká další čtenáře? Odkud jste?
124678

Komentáře

• upraveno 19. června 2014
    @Gepeto Tak my mame zase cezpolnych ;)
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    @Hildegarda Ani o tom som nepočul. Holt asi som taký malomeštiak. Len mi príde divné, že by v debate "Ten sedlácky 'imigrant' prevzal mne mestskému domorodcovi prácu" vymysleli nový termín... Ešte taký divný ako Naplavenina alebo Cezpoľný :)
  • @heavy_head Tak to mám štěstí, že si můžu užívat obojího, protože jsem sice v Praze, ale jednou za čtrnáct dní jezdím do druhého "doma" do jižních Čech.
  • @Gepeto Oh, my sweet summer child.... Obávám se, že termín náplava je o dost starší než ty :-)
    @brbr Pche, ľudia sú proste divní :P
  • upraveno 20. června 2014
    @heavy_head Nestěžuju si... =D Dneska večer pomůžu mámě zalít kytky na zahradě, v sobotu dám tak pět šest kilometrů na kole po lesní stezce, v neděli dáme koupačku na pískovně... a v pondělí pro změnu možná půjdu na koncert národní filharmonie. Jenom vždycky zatnu zuby, když si vzpomenu, že Českým drahám platím tak šest tisíc za rok :wall:
  • Kulturně, sportovně a rodinně založená světoběžnice... :-)
    Kytky? Snad rajčata a jahody, ne?
  • RiokaiRiokai "Mrtví jsou mrtví."
    Podle mě je v Ostravě naplavenina úplně každý, kdo je přičmoudlý aniž by chodil na solárko.. :D
  • AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
  • @heavy_head Až na to, že sportovně založená budu, protože se u nás nic moc dalšího nedá dělat, kulturně založená budu, protože koncert je zadarmo, a světoběžnice jsem taková, že jsem nevytáhla paty z Evropy (a nebrečím kvůli tomu) =D Rajčata si vystačí, jahody by nás sežrali slimáci, ale maliny, borůvky, rybíz a angrešt budou a ano, umím bublaninu i koláč :king:
    @svoa00 přesně tak tenhle víkend trávím na Šumavě, zalíváním záhonů, sekáním trávníků a grilováním...
    Jen k těm Českým drahám, nezapomeň, že při každé jízdě jsi ještě hodíš tak hodku čekání při zpoždění. Moje včerejší jízda místo normální hodky a půl trvala tři a půl a pak pro mě ještě musel sjet kámoš autem, abych se vůbec dostal domů :spike:
  • @Baron Já mířím na Třeboňsko, takže z rychlíku do Budějovic musím přestoupit a pak pro mě ještě musí na nádraží autem, protože je to k domu pět kilometrů. Normálně si nestěžuju, ale už dvakrát se mi za ty roky stalo, že jízda trvala místo tří hodin šest, naposledy bylo zpoždění 190 minut.

@Achileus Tak já plánuju, že se někdy podívám do Thajska a Karibiku, ale rozhodně to není na pořadu dne. V Evropě je spousta krásných míst a člověku stačí sedět hodinu a půl v letadle. A nic extra drahého to není, když člověku stačí Wizzair nebo kouká po akcích a vybere si slušný hostel (hej, aspoň si jeden pokecá s cizincema). Jenom letos už jsem takhle byla v Amsterdamu a chystám se ještě do Apulie a do vánočního Londýna. Příští rok už si linkuju karneval v Benátkách a Brusel/Bruggy. Nejsem zrovna Jakub Vágner, ale rozhodně lepší než jezdit do Chorvatska =D
    @Achileus Z Európy do Japonska, kde dokážu skvelo vyrovnať pokrok i úctu ku krásam prírody a v Kjótu majú celkom pekný parčík na premýľanie. Z Európy na Nový zéland, ktorý sa rozprestiera na dvoch ostrovoch, z toho jeden ľadovcový (studený) a druhý sopečný (teplejší). Asi by som skôr šiel naten ľadovcový. A ešte aj Kanada je celkom lákavá.

V prípade Afriky by som sa skôr bál, žema tam upália katolíci z "rozvinutejších krajín". Ale keďže nie som albín, mám šancu.
    @Achileus To už jsem slyšela dřív a proto se tam nijak nehrnu. Co se týče atmosféry je lepší Řím (zvlášť Trastevere), na víno (a přírodu) Provence. Mimochodem, skvělá na léto je i Neapol, když člověk plánuje i výlety po okolí a přijme ten... osobitý šarm =D
  • @svoa00 Lisabon, Lisabon, Lisabon!!!! My jsme byli loni a nadšení veliké.
  • @Achileus Uh, takže ulice plné zdravých dvacetiletých černochů s nataženou rukou? No jo no, kvůli tomu tam turisti přece jenom nejezdí.

@brbr Mám ho taky v hledáčku. Můžu se zeptat, za kolik letenky byly a s kým? Tipy na výlety v okolí?
    @brbr s dvoma detmi do Lisabonu? 8-O. Respect!!!
    Ja tento rok asi nic nedam :(. Okrem financii chyba aj nadsenie oblazovat spolucestujucich vreskotom...

@svoa00 Ja som tak v Amsterdame bola tiez. Stalo ma to nula eciek. Cestu autobusom (cely den :-@) som vyhrala, ubytovanie som si zadara nasla na couchsurfingu a jedlo nam poskytli hostitelia. Asi najvacsia polozka bola, ked sme boli vo voskovom muzeu a velke sklamanie z toho
  • @svoa00 Letenky stály něco přes pět tisíc, ale netvrdím, že by nešly sehnat levněji. Byly se SwissAir přes Curych, kde jsme měli 4 hodiny pauzu (@Hildegarda geniální dětský koutek - 2 mega pokoje narvané hračkama, knížkama, nočníkama, postýlkama, mikrovlnkou, přebalovákama,....).
    Vzhledem k našim dvěma krakenům jsme se poflakovali po Lisabonu (kombinace památek a dětských hřišť) a pak jsme byli asi 120 km na sever (kláštěry Batalha a Alcobaca, Tomar - templářský hrad,...). Jinak vlakem jde prý za den v pohodě zvládnout výlet z Lisabonu do Sintry a na "konec světa". Ubytování jsme měli přes housetrip.com, z hotelů nebo hostelů by nás možná vyvedli. :-)
    @Hildegarda Ani jsem netušila, jak moc to bude v pohodě. Bylo jim 9 měsíců a 2 a 3/4. Starší se choval v letadle vzorně (fasoval od letušek švýcarskou čokoládu), mladší byl kojen kdykoliv to vypadalo na vřískot (vtipná vsuvka: tatínek letěl omylem z Curychu do Lisabonu o 2 hodiny dřív a já jsem s nima musila sama. 2 a půl hodiny jsem se v tom letadle modlila, aby se mi nechtělo na záchod, protože jsem neměla komu strčit mimino.). Portuglaci mají děti fakt rádi, takže všichni na ně dělali ťuťuňu a krakeni zřejmě zdědili nějaké památkymilovné geny, protože zvládli dvouhodinové návštěvy barokních klášterů a podobné kratochvíle. Akorát třeba dneska už by to asi nedali. :-)
  • @brbr Tak to si asi fakt vychytila to spravne detske obdobie :)
    Na zurisskom letisku som bola kedysi pecena a varena, ale to bolo bez deciek, takze kutik som si ziaden nevsimla :). Ak sa podari, toto leto by sme dali tak max Lednice :). Starsej by mozno ani emerika nevadila, dnes sa so zaujmom pozerala, ako to vlastne ta krv tecie z jej zily do ampulky, je to flegmos, ale s 5 mesacnym dietatom....
  • @Hildegarda To není "kutik" to je absolutní ráj. Předsíňka na kočárky, kufry, kabáty, pak tam sedí teta, co děti pohlídá, když si potřebuješ odskočit (WC se sedátky, nočníky) je hned vedle. Pak je obrovská místnost s řadou přebalováků, několika mikrovlnkama, dřezy, stoly, židle v několika velikostech, malování, hračky, knížky, plyšáci, chodítka, houpátka, "počítače", ohrádky a pak místnost se zataženými závěsy a postýlkama. Wifi zdarma.
    @svoa00 A ještě doporučuju Istanbul (hotel Alaaddin - my jsme tam byli ještě když to byl hostel, tak nevím, jak je to teď s cenama, ale je v centru).
  • @brbr Omlouvám se za zpoždění (přes víkend jsem se nedostala na internet), ale děkuju za tipy.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.