Odkud jste?

upraveno 16. března 2013 v Rozličný pokec
Docela by mě zajímalo jestli kolem sebe nemám nějaká další čtenáře? Odkud jste?
135678

Komentáře

• @KasKas jé tak to zdravím krajana...
  • AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
  • Já su z Brna, vážení :) Jedno z mála míst, kde prostě neprší a bouřky se nám vyhýbají se staženým ocasem obloukem... nejčastěji :D
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
  • @Mellien tady taky neprší, jen se furt musí zalívat :( člověk by řekl, že když kousek vedle teče Morava, nebude to tady jako na Sahaře.
  • V Brně pršelo dneska? :O

No jo, ta naše Morava je zakletá, ale jinak nádherné místo :)
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 17. června 2014
    @Dreamer Oh, my... neříkej, že Tě mám za rohem :)

EDIT: Hm, tak asi ne. Nějak jsem si spojila Moravu a Saharu do Moravské Sahary.
  • upraveno 17. června 2014
    @Nevada já myslela spíš Moravu jako řeku :D Sahara tu snad nebude...teda pokud tu ještě někdy, ideálně ještě letos, zaprší.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 17. června 2014
  • Ach tak, to je příliš daleko na jihu :) tady spíš za rohem smrdí tvarůžky, písečné duny v nedohlednu.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    A já jsem teď chvíli náplava :)
    Tak mě napadlo - od kdy se člověk počítá jako náplava? Když jsem se narodila v Táboře, asi rok bydlela 10 km od něj, z čehož si nepamatuju ani suchý z nosu, pak se přestěhovala do HK, který považuji za svůj domov - jsem náplava i v HK? :-k
    @Achileus Takže ne náplava, ale usazenina? :D
  • RiokaiRiokai "Mrtví jsou mrtví."
    Já jsem odchovanec Ostravy. :-)
  • Náplava nejsi, pokud na tom místě žiješ. Nesmis jen dojíždět nebo tam zapendlovat na koleje... :D
  • @Mellien: Tak to zas prrr, u nás se náplava běžně používá jako termín pro novousedlíky,... a pocitově bych řekl, že to hodně závisí na velikosti obce a sociálních vazbách. V malé vesnici, kde se všichni znají a přes třetí koleno jsou beztak příbuzní bude člověk náplava ještě po čtvrtstoletí, zatímco ve městě, kde se s bídouznají obyvatelé jednoho paneláku se člověk může považovat za starousedlíka od "následujícího pondělí", protože tak rychle si vytvoří průměrně silné sociální vazby na (de facto neexistující) komunitu...
  • @Jay Vesnice jsou kategorie samo pro sebe ;) Tam bych ani termín náplava nepoužíval...
  • @Mellien: A já bych řekl, že tam se používá nejčastěji...
  • upraveno 19. června 2014
    @Jay to je novousedlík ;) U nás tomu tak říkáme :D
  • @Gorgloj: koukni o čtyři příspěvky zpět... u nás novousedlík = náplava = naplavenina (nejčastěji to poslední) je opozitum ke starousedlík... a konstatuji toto spíše z rozhovorů s lidmi z vesnic, mezi příbramáky jsem snad nikdy neslyšel ani jedno z těchto slov - prostě bydlíš v Příbrami = jsi příbramák. (Až na mě, já žiji v Příbrami a jsem březohorák... :o))
  • ThorarThorar Když umřel, tak umřel.
    Naplavenina je ten, kdo přijde z nějaký prdele (mimopražský) do velkýho města (=Praha) za prací a bydlením a čouhá mu sláma z bot.
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 19. června 2014
    Tak to je v Praze asi tak 90% lidí :D

Zbytek jsou turisti =D
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    To sú už termíny aj na takéto javy? Nie je to trocha snobské?
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.