!!! Spoiler !!! - Teorie ve světe ASoIaF - POUZE KNIHY

upraveno 12. června 2020 v Spekulace
1199200202204205243

Komentáře

• @Gepeto : díky. To bylo napsané přímo v Písni?
  • @suertuda Bylo hnedka několikrát. Proto si Aerys musel vzít svoji sestru, ačkoliv k sobě oba chovali zášť.
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
  • @Tyrion Lannister jedna zapeklitá otázka jsou to dvě osoby nebo jenom jedna. Ačkolik je zajímavé, proč Melisandra šla na dračí kámen a to co říká zatím na Daenerys bohužel sedí nespálená ohněm dokázala probudit kamené draky (zkamenělá vejce pokud teda dračí vejce nemá neomezenou trvanlivost). Inak já bych ji jako AA nerad viděl to co sní martin zatím vyvádí by uvrhlo celý svět do zkázy, pokud teda nějak nevyspěje
  • AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
    @Tyrion Lannister a @p1e9t9r2 mluvíte z cesty :-D AA je Tyrion a basta :-D
  • @Achileus Azor Ahai je Jaime Lannister, který při souboji o svůj život proti Brienne (za pohledu Lady Stoneheart) vrazí meč z valyrijské oceli, který ji dal, do srdce. Brienne se více méně nechá zabít a on toho bude litovat. Bohužel proti Chodcům nic nesvede, protože ti se jako Brienne zabít nenechají a tak ho porazí první tupá mrtvola. :twisted: No že by to nebylo zlé od Martina? Azor Ahai někdo, kdo ztratil ruku a již není schopen plnohodnotně bojovat :twisted:
  • Ona něco do sebe má i ta teorie, že AA už byl zabit nějakým člověkem a lidstvo je tak odsouzeno k záhubě (pokud se nevykašlou na spasitele a nezačnou něco dělat sami) :-D
  • The_OtherThe_Other Winter is coming, bitches!
    Co kdyz jsme si to proroctvi a vsechno spojene s AA vylozili spatne a uz je davno mrtvý??...Jako vim ze je to blbost, ale treba to byl viserys, ale protoze ho Drogo zabil, tak ...bili chodci dopochoduji do Dorne a vyvrazdi vsechny v zapadozemi...to uz je trochu vetsi blbost, ale dost uvazuju o tom, ze je znovuzrozený Azor už mrtvy :D
  • @The_Other Pokud by měl být mrtvý, tak bych ho tipoval na spíš na Rhaegara, než Viseryse :D
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    No, snít o tom můžete, ale pomalu začněte směřovat zase k realitě. Martin si nevymyslel takhle bohatý svět a nezaplnil ho barvitými postavami jen proto, aby ho v závěru nechal zahubit. A ty náznaky a proroctví tam taky nebudou jen proto, aby se měli fanoušci čím bavit při čekání na další díl.
    no... zase na drouhou stranu by mohl aspon Martin argumentovat tim, ze se znovuzrozeny azor ahai v knize aspon objevil...jakoze viserys...kdezto reaghar uz byl davno mrtvy...ale nerikam, ze je to zrovna viserys, ten byl takova zalozni teorie...jen jsem premyslela jestli uz treba AA neni mrtvy :D
    ale na druhou stranu.. o Martinovi je znamo, ze kdyz si o necem vsichni mysli ze to nejak dopadne, tak to pak dopadne jinak...a jelikoz ..podle me..jsou 2 nejzhavejsi kandidati na Azora Daenerys a Jon (nemam rada Stannise :D) tak si vsichni mysli, ze to ani jeden z nich nebude, protoze by to bylo az moc predvidatelne a ocividne...a prave proto je podle me sance, ze to jeden z nich bude... :D ale to je jen muj nazor :D
    Proč tam bylo proroctví o jezdci, který si osedlá svět? :twisted: Proč něco Martin dělá, ví jenom sám Martin a ten nahoře. Apokalypsa je sice možná nepravděpodobná, ale zase víme, že George práce na sáze už nebaví a znáte někdo je jiný rychlejší způsob dokončení, než nechat Jiné dobýt svět a vyvraždit celé lidstvo :twisted:
    jo no... proroctvi jsou proste proroctvi a nikdy není na 100% jisté, že se splní
    upraveno 2. října 2015
    upraveno 2. října 2015
    To jsou hrozné kecy.
    tak určitě :roll:
  • AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
    @Tyrion Lannister Vem si jaké to jsou bichle :-D Vichry mají mít 1500 stran!! Tohle za jedno
    odpoledne nenapíše, navíc pokud si chce udržet svůj standart, tak to minimálně třikrát
    upravoval. Hold se musíš srovnat s tím, že to není stroj, ale člověk. Mezi posledními díly Harryho Pottera byla taky značná časová prodleva. Napsat opravdu dobrý příběh není jako vaření odpoledního kafe :-D
  • upraveno 2. října 2015
    Pokud by spisovatelé psali jenom kvůli své finanční stránce tak by bestselleroví spisovatelé nikdy nic nedopsali... Od Nesba, přes Rowlingovou až třeba k Danu Brownovi, který cestuje po světě a hledá inspiraci při cestách... A troufnu si říct že nikdo nemá se svým dílem takovou práci jako GRRRRM, jak obsahově (už tu byly zmiňované stránky), tak rozmanitostí postav, geografií světa, politikařením... nebudu pokračovat, předpokládám že jste ságu četli taky :) Takže když to dopíše, tak ať pořádně, když to nedopíše, knížky spálím... Mezitím mám spoustu času na cokoliv jiného :) jestli někdo sedí na židli doma a čeká až to GRRM dopíše, tak je mi ho líto a radil bych aby si našel nějakýho koníčka :) :) :)
    upraveno 2. října 2015
  • Lidi já se smířil s tím, že vichrů se dočkám a sen o jaru pro mne zůstane jenom snem, tak co řešit :D Upřímně jiným autorům to šlo psát rychleji a střetem králů a bouří měl jen tuším, že rok mezeru. Velké mezery začali až dál a prodloužili se s zmedializováním knihy a pak seriál tomu dal korunku. Navíc když máš čas hrát v zoombi seriálu tak se nedivte, že to někoho prostě naštve a ještě si tam utahuje z vydání tak dlouho očekávané knihy. Nebo jak na různých fan akcích trousí kapitoly, jako kniha ještě není napsaná, X stránek je venku.
    Jako chápu, že mu to dá hodně práce, ale je to podle mě natolik slušný spisovatel ze se na nás fanoušky jen tak nevykasle a obě knihy dopise!!
  • @The_Other O tom, že AA je už mrtvý se tu již diskutovalo, nicméně v takovém případě y to mohl být spíše Rhaegar, než například VIserys. Což by bylo jistě velice vtipné, ale pro GEorge by nebylo zrovna dobré zakončit ságu devastací celého svého světa.
  • v době proroctví bylo těch králů vícero, ne?
  • @skelet: V době kterého proroctví? To, které se zmiňovalo pronesla lesní čarodějnice (pokud jejímu proroctví věříme,... Já ano.) za vlády Aegona V (Egg). Přestože s tím, král nesouhlasil, tak jeho syn Jaehaerys (později II.) provdal svého syna a dceru (Aerys II a Rhaella), protože z jejich pokrevní linie má přijít "princ". Jejich potomci (kteří se nenarodili mrtví) jsou pouze Rhaegar (+), Viserys (+), Daenerys (1) a v druhé generaci Aegon (?), Rhaenys(+) a možná Jon... Vše ostatní už může být jen levoboček kohokoli ze zmíněných... ale u Rheagara asi ne, a jestli má někoho Aegon nebo Viserys, tak to je děcko. No a nebo "princem" není člověk, ale třeba Drogon, na kterého proroctví pasuje...
    upraveno 4. října 2015
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.