Kecáliště
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
"Moravskoslezsky a Ustecky kraj jsou ohrozeny smogem.Upozornujeme obcany,ze v patek a v sobotu neni bezpecne vychazet"
Strážce pečeti: "Kdybys lidu vysvětlil, že vojsko krále Kroise k nám vstoupí vlastně v zájmu nás všech."
Xantos: "A to je pravda?"
SP: "Pravda, k čemu pravda, ta všechno jenom zamotá. Když to dokážeš, staneš se mým nástupcem."
X: "A co volby?"
SP: "Ať dopadnou volby jakkoli."
Vláda ani parlament by nevěděli, který z nich zrovna úřaduje, takže by nebylo tak snadné předložit prezidentovi k podpisu nějaký jednostranný paskvil.
Ohlídat, aby jeden vystřízlivěl dřív, než ten druhý usne, by snad nebyl takový problém..
http://www.blisty.cz/art/67145.html
" Kantorka postupně zapomínala na pravidlo nestrannosti před svými studenty a chvála na "Karla" a kritika na Zemana začínaly narůstat na frekvenci. Nakonec se úplně zapomněla a od agitace přešla k otevřeným výzvám k volbě knížete. "Kdo by volil jinak, volí komunisty! Chcete , aby komunisté znovu vládli? Jistěže ne, tak běžte k volbám! Musíme přehlasovat ty STARÉ, co budou volit Zemana. Přesvědčujte i je a všechny aby volili STEJNĚ JAKO VY! ABYCHOM TO VYHRÁLI!"
Vyučující si ani nepřipustila, že by někdo ze studentů mohl mít jiný názor. Přiznat se k něčemu takovému by znamenalo uvalit na sebe klatbu. Stigma, kterým se takový zbloudilec automaticky vyřazuje z kolektivu mladých a stává se vyděděncem. Z úst vyučující ne této škole si studenti vyslechli názorný příklad demagogie. Kolik je u nás takových škol ? Asi dost !
Dcera mi říkala jaký měla pocit vzteku a bezmocnosti zároveň. A mi to silně připomnělo právě tu dobu, kterou je její profesorka strašila. Vždyť To, co se děje, připomíná všechny atributy doby, kdy "Všechen náš lid...". Starší dcera, která studuje VŠ mi říkala, jak se na facebooku mladí navzájem ujišťují o podpoře "Karla". Kdo vybočí, není IN. Zasluhuje opovržení. Ona se jen zmínila před svým přítelem, že v tomhle nejde s proudem a bylo zle. Nezbývalo mi, než oběma dcerám doporučit "myslet si své a raději mlčet". Alespoň, než se tento fanatismus přežene."
Ale mimochodem, pamatuji si velmi dobře ze svých gymnaziálních let, že bylo tehdy před volbami v roce 1996 ze strany části profesorstva výrazně lobováno proti Zemanovi (tehdy za Klause ;-) ), takže potud to pro mne není žádným překvapením :)
U nás bydlí některý z těch Zemanových nohsledů, takže to tady jede docela ve velkém :-)
To s tou školou je už trochu nechutný (a to nemyslím z důvodu, že chudák maminka musela psát anonymní dopis, jak její dcerušku tyranizují a že má zlého přítele). Ať se na mě BListy nezlobí, ale dělat z voličů druhé strany zrůdy mě neba a přijde mi to hloupý, ubohý a trapný (stejně jako útočení na kandidáty samotné).
Tahle kampaň se mi vyloženě hnusí, už se těším, až se po několika týdnech hádání a urážení po zvolení prezidenta všechno uklidní. Nechápu co je za problém uznat, že někdo má jiný politický názor a smířit se s tím, aniž by si nenadávali do buranů/rádoby inteligentů.
Ještě jeden takový rozbor:
http://www.blisty.cz/art/67161.html
"Jak napsal Bělohradský v Právu, Zeman je autentický, a i když se neshoduju s tím, že volit jej znamená vyrovnat se s vlastní minulostí, je relativně čitelný. Zemanovu kampaň také neprovázejí žádné výbuchy řízeného nadšení a okázalého mediálního sebeobětování, "jeho" celebrity (viz Marek Lidl Vašut) jsou cíleně angažovaní herci předvolební kampaně, a pak je tu masa neviditelných.
Abych řekl pravdu, jsou-li mé předpoklady o postojích Zemanových voličů správné, rozhodně nejsou překvapivé. Co mě ale zaráží, to je podezřelý entuziasmus v chování příznivců Karla Schwarzenberga, hraničící místy s fanatismem. Skutečnost, že se jedná statisticky o lidi z větších měst a s vyšším vzděláním přestává být, alespoň s ohledem na odolnost vůči mediální manipulaci a davové psychóze, diferenčním faktorem. O lidech s vyšším vzděláním, obývajících města, jsme zvyklí si tvořit tzv. vyšší mínění.
Přitom právě lidé, kteří z mně těžko pochopitelného důvodu usuzují, že Karel Schwarzenberg je jakousi nadějí na změnu nebo záchranu tuzemského pokusu o demokracii, jsou ochotni podléhat relativně prostým mediálním manipulacím a ve své víře zacházet znepokojivě daleko. Veřejné prohlášení režiséra Bočana a scénáristy Stránského, v němž odsoudili herce Dejdara za jeho podporu Zemanovi s tím, že s ním nadále odmítají spolupracovat, je důkazem toho, jak jednoduše se lze z bojovníka za demokracii stát prokurátorem vykonstruovaného politického procesu."
Kriso vol si koho ty uznáš za vhodného a demagogy ignorovat anebo se jim akorát smát. Nicméně tohle nás nemine ani v tom dalším období. Jednou za pět let to snad ale přežijeme.
Mj. mě štve to dělení, že Karla volí VŠ a města, Miloše chudina z venkova. U nás na venkově volí Karla i pan Černý, kovaný komunista (aspoň to říkal v neděli na tiskovce, čti v hospodě :twisted:
A pokud mě vítěz bude štvát, tak ho propíchnu. Je to rychlé a stavovské :)
a Martinovské :-D
Za komoušů podepsat chartu bylo hrdinství, ale dneska je to jenom hysterie.
Ve školách by měli volební agitky učitelů zakázat, protože druhý stupeň bude "zasednutí si" na rebelské studenty.
A když jsme u těch mladých na FB apod., jsem zvědavá, jestli si vezmou z Karla taky dobrý příklad a přestanou stahovat hudbu a filmy. :-)
A nejvíc mě v posledních dnech baví Fischer (to je fakt nechutný, co ten člověk říká) a Franz (včera se vyslovil pro Zemana, už to by asi nikdo nečekal, a dneska mu to dal Zeman v inzerátech sežrat http://www.lidovky.cz/zpravy-domov.aspx?c=A130125_131251_ln_domov_khu ). Jo, pánové, nemáte s politiky hrát jejich hry…