Kecáliště

upraveno 29. června 2011 v Rozličný pokec
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
16263656768581

Komentáře

• upraveno 15. října 2012
    Lidi si akorát vzpomenou, kolik stály rohlíky. :-)
    Mrzí mě, když můj vysokoškolsky vzdělaný tchán smutní po minulém režimu. Jasně, studovat mohl, měl stabilní práci, po cizokrajných zážitcích netouží, tak co mu chybělo?
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 15. října 2012
    flanker: Jsem toho názoru, že po víc jak dvaceti letech by měl mít každý o "výhodných" půjčkách a jiných úžasných bankovních vymoženostech mít svojí představu. V téhle finanční negramotnosti nemám omluvu pro nikoho, komu je pod pětasedmdesát. Co se týče toho vzpomínání na to, jak to bylo v minulosti skvělý... no jasně, že to bylo skvělý, kdy mu/jí bylo dvacet. Ten systém, co tu čtyřicet let byl, ale sám prokázal, že dobrý není, jinak by se ostatně ekonomicky nezhroutil. Bohužel taky zdiskreditoval Marxe, který měl v některých věcech pravdu. Kdyby ostatně komunismus nebyl utopie, za nějakých dvě stě let bysme žili ve světě Star Treku.
    Ben Nevis: Bez urážky k příbuzným - jeden můj kamarád je přesvědčený, že devadesát procent lidí jsou tím či oním způsobem idioti ;) Pořád mu to nechci věřit, ale občas s tím mám co dělat.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 15. října 2012
    svoa00: Já si myslím, že 90% je ještě celkem malé číslo... Lidi jsou fakt blbci!
    60% idiotů je vědecky ověřeno. :-)

Já jsem jediný "vzdělanec" z rodiny, takže žádní intoši to fakt nejsou. :-( Ale manžel pracující na VŠ není nadšený ani z lidí, co studují. Nejsou schopni si správně přečíst ani návodný leták na zaplacení nějakého poplatku. :-)
    Jsou. Včetně nás. :-) Každej se určitě jako blbec zachoval a blbost udělal. Kdo je ale notor, tomu není pomoci.
    upraveno 15. října 2012
    upraveno 15. října 2012
    Ale stale je zaujimave, ako velmi sa postavenie KS lisi u nas a u vas. Tu sa nie a nie dostat do parlamentu....
    vznikla postkomunisticka strana, ktora sa nazvala SDL - strana demokratickej ľavice. v podstate niečo podobné ako vaša CSSD. v nej boli aj ludia, ktori boli pred 89 v strane.
    SDL stihla urobit aj dobru vec (tak trochu omylom) ked podporila a bola sucastou prvej dzurindovej vlady v 98, tej ktora ukoncila meciarizmus.
    z SDL sa odtrhol prave vtedy Fico a zalozil SMER, ktory postupne pochoval/pohltil ostatne lavicove strany s vynimkou KSS a ZSR (zdruzenie robotnikov slovenska) co su chvalabohu v sucasnosti marginalne strany.
    Ak postkomunisti = Strana demokraticej lavice, tak hej :)
    Pamatna je jeho veta, ze on si vlastne ten November ani nevsimol :)
    SDĽ nebola premenovaná KSS. bola to akási transformácia, ale KSS ako také následne pokračovalo. neviem presne aká bola ČSSD v 90 rokoch, pri tom príklade som mal na mysli Zemnovsko/Paroubkovu ČSSD za posledných 10 rokov.
    ono tá ranná SDĽ bola paradocne omnoho menej ľavicová ako dnešná ľavica (možno je ten prímer k ČSSD nakoniec presný). Boli tam síce komunistami vychovaní, ale technokrati Ftáčnik a spol., boli tam ľudoví zabávači Kanis, Migaš, a bola tam napr. aj B. Smognerova, ktora sa stala prvou iron lady a ministerkou financii v 98 v pravicovej vlade! a robila to dobre, dokonca ak sa dobre pamatam doteraz maka v nejakej svetovej banke na vysokej pozicii.

na konci prvej dzurindovej vlady si SDL uvedomila, ze sa sprava zodpovedne k statu, ale nie k svojim volicom a zacala robit psie kusy. ale to uz bolo neskoro, lebo na uprazdnenom mieste sa zacal roztahovat vacsi pes - smer.
    ten zacal akoze tretia cesta (aka Blair v britanii) ale velmi rychlo stocil dolava.
    Wiki je zlo :)
    mno tak ta paralela je celkom podobná...
    Prave citam o ustalenych slovnych spojeniach a sniektorymi perlami sa neda nepodelit:
    V Poľsku sa na označenie niečoho nejasného a trochu popleteného uchytilo nedávno spojenie český film.

Svedska trojka - Označenie sexu v trojici (najčastejšie dvoch žien a jedného muža) má vraj pochádzať ešte zo stredovekej severnej Európy, kde muži boli dlho na vojenských výpravách a prebytok žien sa riešil týmto spôsobom. Fínska trojka sa hovorí kombinácii dvoch mužov a jednej zeny.

Prečo sa nástroju na uťahovanie a doťahovanie hovorí francúzsky kľúč nielen na Slovensku, ale aj v Maďarsku či Bulharsku, nevedno.

Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.