Kecáliště

upraveno 29. června 2011 v Rozličný pokec
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
16061636566581

Komentáře

• upraveno 12. října 2012
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 12. října 2012
    Tak já mám odhlasováno. Co vy?
    Jak nemají? ESUO a potom i další společenství byla vytvořena taky kvůli tomu, aby se nevznikl další podobný konflikt jako 2SV... Ekonomické propojení případných protivníků tomu mělo zabránit a taky si myslím, že zabránilo.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 12. října 2012
    upraveno 12. října 2012
    upraveno 12. října 2012
    Flankere, průběh evropské integrace mi tady nemusíš popisovat, s tím jsem v kontaktu opravdu každý den:-) Není to pitomost, projení Francie a Německa v ESUO mělo zabránit dalším konfliktům mezi těmito zeměmi. Ano, ESUO nebyla bezpečnostní organizace (to jsem ani netvrdila...), šla na to přes ekonomiku. Nikdo tady netvrdil, že to byla jediná věc, která těm konfliktům zabránila, ale určitě na tom nějaký podíl má.
    upraveno 12. října 2012
    Ještě k tomu zemědělství další takovej hezkej příklad EU přístupu - např. se platí zemědělcům za tzv. udržování rázu krajiny. Tzn. orná půda se vůbec neosází, jen se musí tak asi dvakrát ročně posekat (choděj úředníci a kontrolujou délku travin, skutečně) a pokud to splní normu, dostane příslušný - ani se nedá říct zemědělec - dotaci, která je vyšší, než kolik by vydělal normální setbou a sklizní. No kdo by vůbec pracoval, staral se o zisk, o rizika pracovních úrazů o dodavatelsko odběratelské vztahy, když stačí sedět na zadku a dostat za to víc). Pak musíme obilí dovážet bůhví odkud. V momentě, kdy se změní podmínky a dodavatel obilí odněkud z Indie, Afriky či odkud ho najednou bude potřebovat víc pro víc hladovejch krků nebo se na nás prostě vykašle z mocenskejch nebio jakejchkoli jinech důvodů, budeme v háji, protože v mezičase si zlikvidujeme výrobní sílu, hospodářský kapacity i know how.

Z mýho hlediska je politika EU tím, co nejvíce škodí Evropě.
    upraveno 12. října 2012
    Michelle: Jestli nebyla od roku 45 válka mezi Francouzskou republikou a BRD, nebyla to otázka EHS nebo jiný smlouvy, myslíš, že dříve žádný obchodní dohody mezi státy, který spolu později válčily, neexistovaly? Je to čirá pověra. Čím byla daná bezpečnostní a mocenská situace v Evropě po válce jsem řekl, ony dohody na tom nic neutvářely, naopak byly jejím důsledkem. Je to stavění vozu před koně.
    upraveno 12. října 2012
    BTW se těšim, až se začnou o cenu ti mírotvárci hádat - kdo se víc zasloužil, kde bude uložená, jestli nebude putovní... Vidim v tom takový jablko sváru nadepsaný "Té nejkrásnější". Tak, kdo se ujme role Parida? :)
    Dohody určitě existovaly, ale řekla bych, že tak neprovazovaly hospodářství jako ty od evropských společenství. Já si prostě myslím, že ES/EU na tom určitý podíl má. Ovšem tvůj názor ti neberu, máš na něj právo a já ho respektuju, jen si myslím něco jiného:-)
    ad volby do senátu, až to na náš okrsek přijde, ignoruju, Senát považuju za zbytečnou záležitost.
    Když jsem se dozvěděla, že Nobelovu cenu za mír dostane EU, nevěděla jsem, jestli se nemám začít smát .
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 12. října 2012
    upraveno 12. října 2012
    upraveno 12. října 2012
    Z jiného (nebo možná ne) soudku. Vzpomínám, jak tu Jarla vyprávěla svoje zážitky cobu au-pair v Anglii - osmileté děti s plenami a pod. A zdá se, že i v tomto jsme si vytýčili cíl dohnat a předehnat:
    http://www.novinky.cz/veda-skoly/281348-deti-zvlcily-chybeji-jim-i-hygienicke-navyky-horekuji-ucitele.html
    Flankere, nedělej ze mě blbou blondýnu jen na základě toho, že mám jiný názor...:-)
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 12. října 2012
    Everette, to že ESUO bylo založena taky z toho důvodu, aby zabránilo dalšímu konfliktu mezi Francií a Německem je taky dokázaný fakt. Nic z toho, co jsem napsala, jsem si nevymyslela.
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 12. října 2012
    upraveno 12. října 2012
    Ale já přece nijak nezpochybňuju funkci ostatních smluv atd. a jejich vliv na udržení míru v Evropě... Společenství ovlivňovala ekonomickou situaci, ale ta podle mě s tou bezpečnostní souvisí.
    upraveno 12. října 2012
    Tady nejde o "funkci ostatních smluv atd. pro Darwina, ale o to, že fakticky se dění nejen evropský ale vůbec světový, řídilo zcela jinými záležitostmi. Stejně tak by se mohla dát cena míru (zdráhám se říct Nobelova) Slunci, protože díky jeho svitu žijeme v míru...
    Nebo, jak dneska poznamenal jeden kamarád, poté, co přišel k sobě, bychom měli dát Nobelovu cenu samotnému slovu mír ve všech světových jazycích vyjma perštiny...
    @Michelle: Ono nejde o to, že bychom zpochybňovali úmysly, které stály za vznikem těchto smluv. Já celkem věřím, že pováleční politici upřímně toužili po provázané a stabilní Evropě bez válek - po té ostatně toužil v té době leckdo.

Ovšem ono zásadní názorové rozštěpení, které skončilo rozdělením světa na Východ a Západ, znamenalo mj. i to, že se tato "společná Evropa" budovala pouze na myšlenkách jednoho z těchto táborů a ten druhý se k ní přidal až poté, co jsme si přestali všichni společně hrát na vojáky. Vždy, když máš nějakou "zastřešující" ideologii (vytyčenou hlavní osu), vytváří to dojem, že na ostatních věcech až tolik nezáleží. Jsou to v tu chvíli jaksi podružné detaily, ale právě tím se připravuješ o důležité protinázory. Vzniklá stabilita je pak pouze v tom onom hlavním směru. To byla ta globální MAD rovnováha, zatímco všechny ty ostatní směry nikdo neřešil a de facto ani nemohl.
    Michelle: Rozhodně tu spolu zastáváme takový hodně antiintelektuální a nemoderní názor, zdá se :-)
    upraveno 12. října 2012
    Tyna: Já bych řekl, že postmoderní názor :)
    Tyna: Vypadá to tak:-) Ale mám radost, že v tom nejsem sama;-)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.