Fanouškovská fikce

upraveno 16. ledna 2013 v Rozličný pokec
Protože se k tomu nikdo kompetentnější nemá, tak zakládám toto témátko, kam možno vkládat jakékoliv vlastní (ať nemáme potíže s autorskými právy) krátké i dlouhé literární útvary či odkazy na ně. Povídky, či básničky, vážné i humorné - máte volné pole působnosti :-)

Literární výzva

Kdo má chuť a nápad ať se zúčastní :-) Sepsání povídky na téma. Délka i pojetí libovolné.

Rozsah: Neomezen
Jazyk: Předpokládá se čeština nebo slovenština; může být i jiném jazyce (angličtina, polština, ruština apod.), berte však do úvahy, že tím se snižují šance na to, aby Vaši práci ocenilo dostatečné množství čtenářů...
Styl: Libovolný literární útvar (ano, i básně a eseje)
Omezení: Držte se tématu, prosím... Prosím Vás, abyste neprozrazovali předem, kdo a co jste sepsali - ať si to hezky užijeme :-)
Hodnocení: Čtenáři budou po zveřejnění udělovat body
Odevzdání: Kdykoli do 30. listopadu 2012 na alek@icefire.cz s nadpisem IF povídka, soubor (nejlépe .doc, .txt, .rtf, ne pdf) pojmenujte vaším nickem, případně jménem, pokud nejste registrovaní. Alek bude tak hodný, že všechny došlé povídky následně uveřejní anonymně, pouze očíslované. Pak nastane další fáze - čtení a hlasování :-)
Dodatek : Do e-mailu Alekovi přidejte ke své povídce i svůj nick, jenž zde používáte, aby nedošlo ke zmatkům.

image

Téma:

1. Alternativní realita (jedinečná šance změnit děj a osudy z knížek)
2. Němí společníci (Vlci, draci, havrani, měniči, ser Illyn... Zvíře nemusí být hlavním aktérem povídky)
3. Dobrodružství Eurona Greyjoye (co podnikal předtím, než se nechal zvolit králem?)

Doplnění: Crossover je možný, marvelovské prsty sahají daleko... Stejně tak je možný příběh ze současnosti, ve kterém hraje Píseň ledu a ohně nějakou zásadní roli.

**********************************************************************************************

Téma 1. kola: Původ Jona Sněha

Vítěz 1. kola: heavy-head

Témata 2. kola
1. Tenkrát ve Staré Valyrii (o tom neví nikdo nic, takže možnosti takřka neomezené:-)
2. Tajný deník postavy Písně ( výběr postav je rovněž omračující :-)
3. Perný den postavy Písně ( prostor pro masakry a vynalézavé popisy úmrtí oblíbenců fóra značné! :-)

Vítězka 2. kola: Ben Nevis

Vítězka 3. kola: heavy-head
1515254565775

Komentáře

  • upraveno 24. září 2012
    OK, když už se tu takhle odhaluje, tohle je jeden z mých prvních pokusů:


    Mariella se vrhla proti hladině a zasáhla ji sprška pěny z obrovské vlny. Vznesla se znovu vysoko nad moře a nechala se oslnit sluncem. Měla chuť se smát, takovým tím způsobem jako na horské dráze, hlasitě a z prosté radosti. Chtěla vykřičet do světa, jaký je to pocit. Vyšlo z ní jenom zakrákání.

    Pak otevřela oči. Ve skutečnosti neměla bílé peří. Ve skutečnosti byla o dost větší než bílý racek. Ve skutečnosti žila v chudinské čtvrti, v ulici jménem Andělská. Zvedla se z postele a přešla k rok nemytému oknu. Byl začátek června a v městě už dávno nebylo k vydržení. Cítila rozpouštějící se asfalt a slyšela pokřiky z hřiště za domem.

    Když okno zavřela, v pokoji se trochu sešeřilo. Vzala do ruky tužku, na chvíli, než domů přijde matka. Chtěla jí odporovat, jenže bylo jí jenom deset let. Právě začala psát svou knihu. Jednou z ní bude spisovatelka a koupí si dům v Londýně a na Kanárských ostrovech. Věřila tomu tak silně, že to nebyla tak docela nepravda.

    Zatím ale snila. Kdyby ne, všimla by si toho zvuku dřív, tichého jako zašustění křídel. Když se otočila, byla už zase sama. Vyběhla ze svého pokoje a zjistila, že dveře od bytu jsou otevřené. Vlastně zahlédla jenom stín toho, co za nimi mizelo, něčeho nádherného a povznášejícího.

    Vyběhla na dlouhou chodbu vedoucí ke dveřím a po několika krocích zjistila, že se propadá. Nebyl tu už koberec, co měl pískovou barvu zničenou prachem a kroky, ale opravdový písek. Tvrdohlavě pokračovala dál a propadala se stále níž. Kolem se prohnalo obrovské zelené hadí tělo, ale ani to ji nezastavilo. Nenapadlo ji, že to, za čím se žene, vůbec nemusí být anděl. Cosi se jí omotalo kolem kotníku a stáhlo pod písečnou hladinu. V příštím okamžiku už na chodbě znovu ležel ošklivý žlutohnědý koberec.

    „Mariello!“ zanotovala její matka hned, jak vešla.

    Mariella tu nebyla. Její kniha právě začala, zbytek nedopsán.


    15:03

    Z domova:
    ala, pap

    Policejní ředitel Jan Sobieski uveřejnil oficiální prohlášení, že případ vraždy devítileté Soni Lapowské a dvanáctileté Pauliny Kahnové není vzhledem k novým okolnostem uzavřen.

    Policejní zpráva se týká i dalšího tragického případu: pohřešování desetileté Marielly Grušinové. Naposledy ji spatřila matka ráno 8. června v jejich bytě v Andělské ulici. Policejní ředitelství nevylučuje možnost, že se jedná o zločin.
  • upraveno 24. září 2012
    Vlcacka: jsi blízko. Ona sama byla stvořena inkubem. Do 15 právě žila jako obyč člověk, ale pak byla znásilněna a téměř zemřela. Tím šokem se v ní "spustila" ta upíří část. Ale jenom saje tu energii z lidí, se kterými spí. Ale jinak je "hodná" (povahově asi něco mezi Aryou, Sansou, Dany a Shae :D).

    Maud: neznám :D
  • upraveno 24. září 2012
    Kolikokoli: Ehm, kromě toho, že je děvka a parazit, tak je hodná (facepalm). BTW Takový mix povah ani neexistuje.
  • upraveno 24. září 2012
    svoa00 napsal(a):

    Kolikokoli: Ehm, kromě toho, že je děvka a parazit, tak je hodná (facepalm). BTW Takový mix povah ani neexistuje.

    Třeba je nymfa a prostě za to nemůže.
  • upraveno 24. září 2012
    Ona pracovala jako děvka jen chvíli. Bez toho sexu (energie) by umřela a jednoho partnera mít nemůže, protože by umřel on (vyčerpáním z neustálého vysávání energie). Však tak málem zabila svého manžela... Hodná je v rámci mezí. Není to prostě žádnej Ramsay, ale taky není svatá. Však i Arya se považuje za kladnou postavu, přestože je vrah.
  • upraveno 24. září 2012
    svoa00: Ten tvůj text - pecka!
  • upraveno 24. září 2012
    Vlčačka: Pěkné, líbily se mi hlavně poslední věty:-)))
    svoa: Super:-)

    Ehm, když si vzpomenu, co jsem ve svých pubertálních letech vyplodila já... No, včera jsem to schválně vyhrabala, pročetla si to a asi bych to měla spálit, aby to nikdy nikdo už nenašel:-D Vaše prvotiny jsou mnohem lepší:-)
  • upraveno 25. září 2012
    Moja prvotina... hmmm to by som sem mohol hodi´t.. len škoda že je to absolutna lovestory
  • upraveno 25. září 2012
    No de facto moje prvotina byla ta Asara v prvnim kole souteze.
    Jinak obe povidky jsou super!
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 25. září 2012
    Hehe, moje výhoda je, že tyhle pokusy jsem absolvoval s klasickou propiskou a papírem, takže to sem nejde nakopírovat :)) (stejnak jsem nikdy nic nedokončil).
  • upraveno 25. září 2012
    Mno, na to, že jsem tu povídečku psala v patnácti se mě samotný docela líbí. Inspirováno Roaldem Dahlem, psáno za poslechu Jeanny od Falca :)
  • upraveno 25. září 2012
    flanker: jsem na tom úplně stejně :D. I když moje prvotina není úplně tak povídka, ale komiks o koni, který byl chycen z přírody do zajetí a dali ho do salámu :D.
  • upraveno 25. září 2012
    ouch
  • upraveno 25. září 2012
    flanker: :D :D :D :D :D :D geniální
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 25. září 2012
    Kolikokoli: Tos mi připomněla, že moje úplně první kreativní dílko byla série obrázků, jak se z hovna dělá čokoláda :) (bylo mi asi 10...)
  • upraveno 25. září 2012
    Tak jsem našla jednu prvotinu vytvořenou na PC. Psala jsem to v šestnácti, když jsem přečetla Silmarillion :D. Raději tam vypíšu nějaké poznámky, protože je to chaos :D.

    Bylo to 1. Tirúca roku 1211, když se v Cornolu Restě a Miquovi narodila dcera. Byla velmi krásná, proto ji pojmenovali Vanima (= krásná v mém cool vymyšleném jazyce :D). Dívka vyrůstala sama, bez bratra či sestry a mnoho času trávila s chlapcem, kterého znala pod jménem Manet. A také ho milovala. Manet byl synem námořníka Citara, který kvůli zranění nikdy na moře nevyjel, a tak pomáhal se stavbou lodí. Ale Manetovo srdce nebylo nakloněno Vanimě Černovlasé, štíhlé a tmavooké. Tajně snil o Silmě, Vanimině vzdálené příbuzné. Své city však nedával najevo a dál jen dívku pozoroval. Přitahovaly ho její rudé vlasy, zelené oči a bílé rty. Dívka z lesa byla pro něj něco nového a exotického neboť Cornolská děvčata byla temná jako noc.
    Ale Silma byla pyšná. Dětství strávila v Estelornu se sestrou Aicou. Neměly ani otce ani matky. Pak si Aicu vzal Vanimin bratranec a obě sestry přijal k sobě do domu. Tam Silma zpychla. A nenáviděla Vanimu, trápila ji vzpomínka z dětství.
    V Almarské bitvě roku 1220-1221 bojovali Miqui i Sul (Silmin otec) jako přátelé a pobili mnoho nepřátel, ale po pár měsících Miqui spatřil, že se mnoho z Örlier blíží k Rilostu. Volal na Sula: „Sule nemáme šanci udržet Nerle déle než pár dní. Musíme zajet do města a varovat lidi.“ (Örlier, Nerle - národnosti). A Sul odpověděl: „Dobrá jeď napřed a já pojedu hned za tebou, abych varoval Paren.“
    Proto jel Miqui rovnou do Rilostu a nezahnul k Sulovu domu, neboť myslil, že Sul jede hned za ním a jeho dům byl příliš daleko. Ale Sul za přítelem nejel, protože byl mrtvý. Po dvou dnech se podařilo Ralské (taky národnost) odrazit a bitva byla vyhraná. Miqui jel na bitevní pole pohřbít padlé. Našel mezi nimi i Sula. A ulekl se. Nevěděl zda jel Sul domů a pak se vrátil do boje nebo jestli nestihl varovat rodinu. Miqui postavil mohylu pro všechny mrtvé a vložil do ní i Sula. Poté jel k jeho domu v lese. Ale dům byl zcela vypleněný a nikdo v něm nebyl. Myslel si, že tam jeho přítel byl a Paren i její dcery jsou v bezpečí. Když se však vracel do Rilostu uviděl Paren ležet v údolí s tváří v řece. Byla mrtvá a nahá. Miqui ji pohřbil a místo nazval Alin Erekan, údolí mrtvé dívky. Děti Sula a Paren však unikly a schovaly se v lese.
    A Silma toto neštěstí přiřkla Miquovi. Podle ní měl jet i k jejich domu a možná by Paren žila.
    Vanima však věděla, že za cenu záchrany pár lidí by mohly zemřít stovky dalších a krom toho Miqui nevěděl o Sulově smrti a nevědomosti jeho ženy.
    Jednoho dne se Vanima toulala po lese a zpívala. Náhle spatřila srnečka zamotaného do křoví. Dívka k němu přistoupila a pomohla mu z pevného sevření ostrých větví. Srneček ihned odskákal do hlouby lesa. Vanima ho chvíli pozorovala a nevšimla si Silmy stojící za ní.
    „Zdravím tě Vanimo. Pověz, co dělá taková mořská perla v temném lese?“ Vanima chtěla co nejdříve odejít: „Silmo, jaká slova jsi mi přišla říci, kromě nadávek a kleteb?“ Ale Silma Vaniminých slov nedbajíc vytáhla zpod pláště nůž a donutila Vanimu k útěku.
    Ta celá vyděšená, ohlížela se za sebe se strachem a bezmocí. Vlasy jí vlály ve větru a zachytávaly se ve větvích stromů a v pavučinách. Pot jí stékal po čele a spadal jí na prsa. Cítila jeho chlad, avšak příliš jí to nepomohlo. Běžela snad jen chvíli, ale Vanimě připadala téměř jako hodina či déle. Náhle zakopla o kořen rozrostlého dubu. Ani nemohla zareagovat a padajíc do neznáma křičela o pomoc.
    Konečně dopadla na zem. Měla (povídka zůstala nedokončená :D)
  • upraveno 25. září 2012
    Já, pokud si dobře vzpomínám, jsem vstoupil na dráhu spisovatele již v raném věku, a to do slovníčku formátu A6, mohutně inspirován jedním italským westernem, ve kterém se vyskytoval padouch Lupo, který vždy, když se mu něco nepodařilo, tak vyl jako vlk. :-)
    Bylo to něco v tomhle stylu:
    "Majkovi se Melisa moc líbila. Jednou jí zastihl, jak šermovala do stromu."
    Atd. :-)
    Vytvořil jsem skupinu správňáckých kovbojů (Majk, Bill atd.) a tlupu padouchů (Lupo, Čuto, Bobo atd.), kteří spolu bojovali a soupeřili o krásné ženy (Melisa atd.)
    A psal jsem to zásadně do toho malého školního slovníčku. Byla to hromná zábava. :-)
  • upraveno 25. září 2012
    My jsme s kámoškou na základce psaly román na pokračování, ve volných chvílích jsme si ho dokonce přehrávaly:-D Byla to neskutečná kravina (Angelika hadr) a naštěstí se (doufám...) někde ztratila:-)
  • upraveno 25. září 2012
    heavy: to je hezké :D. Ta jména jsou super. A psaní do deníčku A6 - to bylo vždycky nejlepší! :D
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 25. září 2012
    Ale Sul za přítelem nejel, protože byl mrtvý
    Tohle mi nedělej, v práci se nemůžu řezat nahlas :))))))))))))))))))))))))
  • upraveno 25. září 2012
    Kolikokoli: Mně se líbí obrat "mořská perla v temném lese". To se ti povedlo. :-) Moc půvabné.
  • upraveno 25. září 2012
    flanker: no, to fakt dík :D
    Vlcacka: díky, hlavně je to vtipné, když si vezmeš, že o ní předtím mluvím jako o "tmavé jako noc" :D.
  • upraveno 25. září 2012
    Kolikokoli napsal(a):

    flanker: no, to fakt dík :D
    Vlcacka: díky, hlavně je to vtipné, když si vezmeš, že o ní předtím mluvím jako o "tmavé jako noc" :D.

    Nojo, tmavá na tmavé by byla prostě moc tmavá. :-D A třeba měla takovou tu bledou tvář ála... a sakra, už jsme zase u Tvájlájtu.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 25. září 2012
    Kolikokoli: Ale já to myslím dobře :)
  • upraveno 25. září 2012
    flanker: no, to by to muselo být míněno jako vtip! Jenže on to vtip nebyl! :D
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 25. září 2012
    Kolikokoli: Tím větší úspěch :)
  • upraveno 25. září 2012
    flanker: :D

    A ještě si udělám reklamu na svou superkůl stránku, kde jsou teda taky nějaké ty povídky :D.
  • upraveno 27. září 2012
    Takže protože se k tomu zase nikdo nemá - ach jo!


    TÍMTO POVAŽUJTE TŘETÍ KOLO SOUTĚŽE ZA ZAHÁJENÉ

    Vítězka druhého kola Ben Nevis určila tato témata:
    ALTERNATIVNÍ REALITA
    NĚMÍ SPOLEČNÍCI


    Zadání se jinak nijak neliší od předchozích kol. Svá dílka zasílejte Alekovi na známou adresu - v předmětu "Povídka 3.kolo". A uzávěrka bude v neděli 28.řijna - státní svátek - nemůžete to minout :-D
    Na Helloween budete číst nové čtenivo :-)
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    upraveno 27. září 2012
    S tým avatarom to vyzerá ako keby sa sem navrátil duch zo záhrobia :)
    Inak vďaka za vyhlásenie, tantokrát by som sa mohol zapojiť hádam aj ja...
  • upraveno 27. září 2012
    Nechtěli jsme na to tak spěchat.
    Chrlit povídky co dva měsíce nezvládne ani Mr. King. :-)
    Byla by škoda, kdyby se to psavcům omrzelo.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.