Výlety, zajímavá místa

upraveno 23. září 2012 v Rozličný pokec
Jsme tu z různých koutů naší republiky, tak jsem si říkala, že bychom si mohli vyměnit tipy na výlety a zajímavá místa. Tím nemyslím "zajeďte na Karlštejn, je fakt pěknej :-)", jako spíš něco typu "u nás je skvělý rybník na koupání s písečnou plážičkou a na břehu je hospoda, kde se dobře vaří a hostinský tam má kamerunské kozy, které mohou děti krmit". Tak šup, ráda se něco dozvím.
«13

Komentáře

• upraveno 23. září 2012
    Mohla bych taky něco hodit do placu. Pro milovníky architektury. Ve vesnici Libodřice kousek od Kolína najdete vilu od kubistického architekta Gočára. V prostředí typicky venkovských chaloupek je to skutečně zážitek (ostatně místní se s výstavbou kdysi srovnávali těžce, majitelé byli židé a ve vsi kvůli tomu dokonce v třicátých letech vyhrála komunální volby nějaká fašistická strana.) V rekonstruované vile je muzeum českého kubismu, ale je potřeba se nejdřív objednat.

http://www.nck.cz/bauerova-vila/kontakt.php
  • upraveno 23. září 2012
    Jdu se hluboce zamyslet, ale topic je to dobrý :)
  • upraveno 23. září 2012
    Asi hodinu od Brna po dialnici smerom do Bratislavy je biofarma. Boli sme tam nedavno, halusky dobre a detom sa celkom pacilo :)
    http://www.biofarma.sk/biofarma_priroda
  • upraveno 23. září 2012
    super topic! inak na tu farmu sa už nejaký ten piatok chystám...
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 23. září 2012
    Sice to není u nás a je to jednou ročně, ale doporučuji Jízdu králů ve Vlčnově (u Uherského Hradiště).
  • upraveno 23. září 2012
    cesto na halusky robi nejaka tetuska v Slovak pube a potom ich vyvazaju v sudoch na farmu
    ale co nas sklamalo - makove sulance boli polotovar..ale zase chutny polotovar :)
  • upraveno 23. září 2012
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 23. září 2012
  • upraveno 23. září 2012
  • upraveno 23. září 2012
    Stark z hor:To sáňkování je nějaká oficiální akce?
  • upraveno 23. září 2012
    no, já mam v okolí nejradši mohylu Hanče a Vrbaty, výhled ze Sněžky a cestu podél Bílýho Labe.. - ale to je tak nějak docela profláklý...
    ;)
    a možná méně lidí zná rozhlednu na kopci Žalý, to taky stojí za to, navíc ve Vrchlabí je i minipivovar Medvěd(mam dojem)
    :-)
    P.S. a kdybyste chtěli něco střeleného, tak ve Špindlu je sranda si zasáňkovat (vyjíždí se od Špindlerovky, končí u Dívčích lávek), je to cca 3km, daj vám na to dobrý sáňky a stojí to pár korun, přitom fakt sranda...
    P.P.S. A v podhůří je dobrej, polozřícenej hrad Pecka - , dobrej vejšlap(ideální pro kolo), super výhled, kousek odtamtud solidní koupák, kempy, přitom do hor co by sojka dolítla
    ;)
  • upraveno 23. září 2012
    jj celou zimu to tam je možný(když je dost sněhu) - nahoru Tě vyvezou, dolu "musíš" sama
    :-)
  • upraveno 23. září 2012
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 23. září 2012
    V létě tam funguje něco podobného, jenom místo sáněk vyfasuješ kolobrndu.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 24. září 2012
  • upraveno 24. září 2012
    Nezapomenutelný zážitek mi naposledy poskytla návštěva Hrádku u Nechanic. Lovecký zámeček Harrachů a spousta krásných věcí uvnitř...
  • upraveno 24. září 2012
    flanker.27: Můžeš to trochu rozvést? Třeba nějaký plán na nenáročný výlet s kočárkem :-) Kde zaparkovat, kam jít apod.
    upraveno 24. září 2012
    Á, s kočárkem mezi medvědy :)
    Tak autem se dá dojet skoro až k zámku (resp. k bráně do zahrady), případně zaparkovat ve Zbiroze na náměstí a k zámku dojít pěšmo (docela do kopce). Na náměstí je dokonce informační centrum. Nemůžu bohužel dát reference na hospody, sám jsem tam v žádný už drahně let nebyl. Hospoda je ovšem případně i přímo na zámku.

Cos e týče Radče, tak to už je trochu náročnější - tahat kočárek nejen po lesní cestě, ale i do kopců asi nebude ono. Ale kousek od Zbiroha po červené je Čertova skála - něco jako Petrovy kameny, akorát v lese, a to je celkem dostupný i s capartama. Kdyby vás Radeč přesto lákala - tenkopec se nedá přehlídnout, navíc je tam věž pro přenos signálu - retranslační stanice (jako malej jsem se na tom učil vyslovovat "r"), tak se dá dojet do Lhoty pod Radčem a zbytek dosíci pěšmo.
  • upraveno 24. září 2012
    V babím létě je krásně (všude, já vim :) na Pustevnách (bohužel si to myslí celý Moravskoslezský kraj). Zaparkujete v Raztoce, kde je lanové centrum (vhodné prolézt pokud nemáte v úmyslu příštích několik dní používat ruce a nohy). Vyjedete lanovkou nahoru (vyvezou za poplatek kolo, kočár je zdarma). Na Pustevnách si dáte stylový oběd v Jurkovičově Libušíně (ceny stejné jako v okolních hospodách, ale ten genius loci) a pak alou na Radhošť (jde i s kočárem). Zpátky buď pěšky, lanovkou, na kole po sjezdovce (v zimě je lepší použít lyže) nebo si půjčit kolobku (je to ca 6 km a loni za ni chtěli stovku).
    Na Šumavě z Churáňova údolím Losenického potoka a pak si z Popelné vyšplhat na Valy (nejvyšše položené keltské hradište u nás). Anebo z Kašperka na rozhlednu Javorník a přes Královský kámen do Nicova, kde se drobnou zacházkou dostanete k tzv. Kohoutímu kříži ("plechová boží muka").
  • upraveno 24. září 2012
    flanker.27: Jak tak koukám, tak Zbiroh a Lhota pod Radčem jsou docela dostupný z ehm chalupy mých tchánovců, takže příští rok bychom ji mohli použít jako základnu a výletovat. I když je tam děsné práce, obávám se, že by to manželovi nedalo a asi bych já hlídala a on se snažil pomáhat...

Tohohle topiče jsem měla založit asi před létem :-) nicméně alespoň si tu teď vyměníme zkušenosti a na příští sezónu budeme připraveni.
  • upraveno 24. září 2012
    brbr: Maměnku z Pusteven mám někde jako papírovej model. Placatej, pochopitelně. :-D
  • upraveno 24. září 2012
  • upraveno 24. září 2012
    Tyna, daj nieco na kocarek a blizko juznych hranic :)
    upraveno 24. září 2012
  • upraveno 24. září 2012
    no jo, začíná to od 24.11. To by mohla být super vánoční atmosféra. Hned bych jela. Až na to, že nesnáším lidi, co do hradů a zámků berou prťata, která ruší. A teď mám prtě já. Co s tím? :-(
    http://www.hradekunechanic.cz/
    upraveno 24. září 2012
    Tyna: Roubík? :)
  • upraveno 24. září 2012
    Krisa: Vězení! :-)
    upraveno 24. září 2012
  • upraveno 24. září 2012
    Krisa. Ale ne, že já bych šla do vězení. :-)
    Btw: moje dítě zrovna chrní v kleci. Tak totiž manžel říká síťové ohrádce. "Prej, pojď, já tě vyndám z klece" nebo "počkej, jen dám dítě do klece" :-) A když jsem mu to zakázala, začal říkat výběh.
    upraveno 24. září 2012
    Klecová lůžka, co na to Rowlingová?
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.