Jo, je legrační přečíst si výrok Vanessy, že odchylky od předlohy nejsou nikdy OK, ale musejí je dělat... to vysvětluje všechny ty ptákoviny, co napsala, že? Zajímalo by mě, co myslela tím vizuálnějším vyprávěním. Předpokládám, že vynechají všechny detaily, co rozvíjejí charaktery, ve prospěch násilí a sexu :/
No jak jsem to pochopil z popisu na westeros.org, bude třetí řada víc obrazová. Znáte to, když díl začíná třeba 3minutovou sekvencí beze slov, nebo třeba končí beze slov jen s hudbou. Tohle by se mi docela zamlouvalo.
Já to mam taky rád, obraz dokáže někdy vyprávět líp než slova. Akorát mám trochu strach o hudbu, tohle chce trochu jiný styl - ale Deště Kastameru naznačují, že to půjde.
Tak je potvrzené, že ve třetí řadě zazní valyrijština. Předpokládám, že jí opět vytvoří David Peterson (jako dothračtinu). Co myslíte, jak bude znít? Něco jako latina? Tak si to zhruba představuju, i když je fakt, že dneska taky vlastně nevíme, jak přesně zněla klasická latina... Kdyby mi chtěl David udělat radost, mohl by vymyslet něco krásně melodickýho, znějícího třeba jako nějaký severský jazyk :))
Takže joffreyho svatba na začátku 4. serie? To mi přijde divné. Ano, bylo by to hoodně za pulkou, ale lepší finále neexistuje, dát to na zařčátek druhá řady mi přijde jako kdyby popravily neda ve 4. díle první série... Navíc v další serii se můžou důkladnějc zaměřit na Tyrelly a Martelly, jejich vztahy a hlavně na Oberyna v KL, navíc nemusejí skončit přesně na konci bouře,ale trochu přetáhnout .
No ted jsem začal číst tanec ale kdyby se Hostina a ta část tance, která se s hostinou odehrává souběžně, rozpulila do 2 serií a druhá pulka tance by se dala do jedný menší ?
Mezi renlym a Joffem je pár rozdílů.... Navíc, tady jde i o útěk Sansy , uvěznění Tyriona a zuřivost cersei což by lidi do další serie nažhavilo víc než zabití renlyho a navíc to rozehrává další dějové linie postav kdežto po renlyho smrti se změnil "akorát" počet králů(dost málo na konec série). Renly mi nikdy nepřipadal nijak sympatická ani výrazný .
Komentáře
Myslím, že nemusím opakovat, že já nesvaluji vinu na VT - podle mě vina za její epizody padá na tvůrčí duo.