Viděl jsem Sněhurku a lovce a dost dobrý. Škarohlíd může vidět vykradačku mnoha filmu ( což je v podstatě pravda od Pána prstenů, přes Faunův labyrint až po Johanku z Arku ), ale čemu to vadí ? Temný hvozd má atmosféru, střety a bitvy jsou natočený dobře a vypadají středověce, u triků jsem si nevšiml nějaký digitalně vypadající příšery takže triky dobrý. Celkově dobře zvolení herci ( nejlíp je obsazená královna ) a dobře působící trpaslíci ( zatim líp než ty z trailerů na Hobita). Příběh sice místy pokulhává, ale zase nic tragickýho. Jasný že třeba s připravovaným Hobitem se to nedá srovnat ( taky rozpočet mají oba filmy úplně někde jinde ). Ono kdy naposledy jste od Pána Prstenů viděli dobrý fantasy film ? Taky vymyslet alespoň trochu originální verzi Sněhurky není zase taková sranda, když už své povídkové verze už napsal třeba Sapkowski nebo Gaiman
Včera shlédnuto Mirror, Mirror, dneska budu srovnávat se Sněhurkou a lovcem. Čekala jsem, že to bude horší, ale povedlo se jim to udělat vtipné. Hlavně jak Sněhurka zachraňuje polibkem prince a ne naopak. Kdyby tam nebyli ti rožtomiloušcí trpaslíčci, tak to mohlo dotáhnout na Stardust.
Docela nechápu, že v Český televizi jde zajímavý dobrý film v neděli v půl páty. Viděl jsem ( ne úplně od začátku ) československý film Noční jezdci. V podstatě westernový příběh o střetu velitele financů a vůdce bandy Pašeráků koní na slovensko- polské hranici v časech první republiky. Zajímavý námět střetu dvou mužů kdy vůdce pašeráků si chce pašováním vydělat na cestu do Ameriky, dobří herci ( Radoslav Brzobohatý se na roli důstojníka hodí ), krásný prostředí Tater a žánr, který se u nás moc netočil ( na čsfd v jednom komentáři nazván halušky western). Celkově takový předchůdce Sekala. Docela zajímavý je vidět současný spíše už baviče Krampola a Zedníčka ve vážném filmu. Ještě k fantasy filmům - Faunův labyrint je dobrý film jen si říkal jestli to spíš už není válečný drama s mysteriózními prvky, než fantasy film. Hvězdný prach je taky dobrý fantasy film, ale na můj vkus se už moc zvrhává do černý komedie a mám raději středověký prostředí než pseudo osmnáctí století
derfel: Hvězdných prach je pohádka podle pohádkové knížky. Připomíná mi Harryho Pottera v tom, že je tam fantastický svět, o kterém se ví, ale obyvatelé dvou světů (fantasy a reálného) se navzájem vyhýbají.
Už jsem shlédla i toho Huntsmana a musím říct, že Mirror Mirror se mi líbíl víc. Asi že si nehraje na velký fantasy film pro dospělé, ale je to opravdu pohádka. A když se na něj podíváme pozpátku, tak tam Sean Bean sice doopravdy neumře, ale alespoň je považován za mrtvého. :-)
noční jazdci sú super. presne ako vravíš, čosi ako náš wester. je zaujímave sledovať prehliadku skvelých hercov aj v úplne malých úlohách, navyše markova banda je prehliadka vtedajšich slovenských chlapákov - je tam móric beňovský, adam šangala, jánošík a ďalší spolu v jednej bande :)
naviše mám k filmu aj osobný vzťah, kedže je to trochu aj o mojej rodine. môj dedko bol niečo ako "dočelomanský" spolu s bratmi pašovali kone z poľska na oravu, dokonca mu oboch bratov českí financi zastrelili. je to taká rodinná legenda.
Noční jezdci jsou vážně výborný film. Co se těch československých chlapáků týče - takový Brzobohatý a Kvietik se kdysi sešli třeba ve válečném snímku Oáza, jestli račte znát. Každému se ten film třeba nelíbí, ale já na tenhle "legionářský western" nedám dopustit.
Komentáře
Čekala jsem, že to bude horší, ale povedlo se jim to udělat vtipné. Hlavně jak Sněhurka zachraňuje polibkem prince a ne naopak. Kdyby tam nebyli ti rožtomiloušcí trpaslíčci, tak to mohlo dotáhnout na Stardust.
Tam se jenom pozvracel v autě. :-)
Ještě k fantasy filmům - Faunův labyrint je dobrý film jen si říkal jestli to spíš už není válečný drama s mysteriózními prvky, než fantasy film. Hvězdný prach je taky dobrý fantasy film, ale na můj vkus se už moc zvrhává do černý komedie a mám raději středověký prostředí než pseudo osmnáctí století
Už jsem shlédla i toho Huntsmana a musím říct, že Mirror Mirror se mi líbíl víc. Asi že si nehraje na velký fantasy film pro dospělé, ale je to opravdu pohádka.
A když se na něj podíváme pozpátku, tak tam Sean Bean sice doopravdy neumře, ale alespoň je považován za mrtvého. :-)
naviše mám k filmu aj osobný vzťah, kedže je to trochu aj o mojej rodine. môj dedko bol niečo ako "dočelomanský" spolu s bratmi pašovali kone z poľska na oravu, dokonca mu oboch bratov českí financi zastrelili. je to taká rodinná legenda.