Lampárna

upraveno 31. října 2015 v Rozličný pokec
191012141564

Komentáře

• upraveno 29. srpna 2012
    Vlčačko - proč tak draho ?! Jestli chceš knihy z antikvariátu, tak řekni mi :-D
    Průměrná cena knih 25-35 :-) Ne, stránky od mého odchodu nejsou v provozu, ale není problém zjistit, co je a co není a pak poslat :-)
    Fajn, hlavně si nestydět říct :-) Ne nemám z toho žádné provize, ale hřeje mne dobrý skutek :-))
    Moja prva kniha bola Trojruza
    Myslím, že osobně jsem nejdřiv přečetla Haidy, děvčátko z hor (ještě po babičce). Do třetí třidy jsem Ducha Lana Estacada přečetla 8x. Jinak moje nejoblÍbenější tak do deseti let bylo Pouští a pralesem, Galimatyáš v Tichomoří a foglarovky.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 29. srpna 2012
    Moje nejoblíbenější kniha na ZŠ byly Staré řecké báje a pověsti. Co jsem četla jako první si nepamatuju, asi nějaké pohádky a někdy hodně vpředu Cestopis s jezevčíkem.
    Tahle edice vycházela i u nás - je to převzatý překlad. Prešov to tiskl i pro ČR :-)
    Vůbec nejsou špatné, ale když jsem to srovnala s Petiškou nebo Zamarovským, tak je to nepřesné a to mi vadilo. Ale taky jich mám pár doma :-)
    Já doma moc dětských knížek neměla (rodiče na svoje děcka zrovna moc neutráceli), když nepočítám nějaké pohádky. Ve třetí třídě jsem si vyřídila průkazku do knihovny a všechno dohnala. :-)
    Staré řecké báje a pověsti jsem četla (a stále mám doma), ale už nevím, kolik mi bylo.
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 29. srpna 2012
    Jako prvního jsem četl asi neználka. Všechny tři knihy (doufám že jich není víc) a hrozně mě to bavilo. Pak jsem se později pustil do Letopisů Narnie, Drsného Harryho (ano tím je myšlen Harry Potter) - toho jsem nedočetl protože mě příšerně nudil, Strážci času - průměrná scify/fantasy ale před takovými pěti lety jsem to měl strašně rád. Potom samozřejmě Hobit a LOTR - oboje je výborné, chystám se na silmarillion. Pak jsem taky četl ASOIAF jak jistě víte a tak dost historických odborných knih. Povinnou četbu jsem nečetl už z principu. Jo a taky jsem četl bídáky (pardon bídníky). to je výčet asi těch nejvýznamnějších, možná ještě bych přidal Hunger Games a Eragon.
    upraveno 29. srpna 2012
    Joj bídníci, Bukowski mi dělal společnost tak půlku gymplu :D
    Já jako první fantasy v životě četla na základce Draci podzimního soumraku a strašně se mi to líbilo (netušila jsem, že je to vykradený pán prstenů, hra na hrdiny atd...), pak jsem si půjčila Kedrigerna a už jsem v tom jela :-)

Jako první scifi v životě jsem četla od GRRM Nightfliers, což jsem si půjčila ze školní knihovny pro druhý stupeň.Taktéž se mi to líbilo, ale docenit jsem to pochopitelně mohla až později. je tam dost sexuálních narážek, které jsem nechápala...
    Cože? Z Bible doporučují Nový zákon? A ještě ekumenický? Starý necenzurovaný zákon je mnohem lepší! (a pro děcka rozhodně čtivější)
    Jinak z toho seznamu jsem četla sotva polovičku (většinou jsem od daných autorů četla něco jiného - např. místo Mistr a Markétka jsem od Bulgakova četla Psí srdce atd.)
    upraveno 29. srpna 2012
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 29. srpna 2012
    My měli v povinný četbě třeba i 1984 a byla z toho moje nejoblíbenější kniha tý doby...
    Já od Bukowskiho četla demonstrativně Všechny řítě světa i ta má. Byl opravdu zážitek přijít do knihovny a zvolat: "Máte tu všechny řítě světa i tu mou?" :D
    Mi se ty řítě líbily :D
    Bukowski je super:-) Četla jsem i jeho životopis a to bylo neméně výživné čtění:-D První knížka, co jsem četla, byly asi pohádky od Andresena, pak ta Heidi, Děti z Bullerbynu.... A potom mě na dlouhou dobu chytla Správná pětka od Enid Blyton:-)
    upraveno 29. srpna 2012
    To je fajn, že jste spokojené se svými zadky. :-D
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.