Tak já si vždycky vzpomenu na naši největší třídní hvězdu a ta dopadla opravdu ošklivě....pokud ovšem za spokojený život nepovažujete to, že otěhotněla před maturou, šla na potrat, rozešla se s tím klukem, ve třetím měsíci zjistila, že je stále těhotná - ejhle šlo o dvojčata, maturovala ve čtvrtém tajně, vdala se rychle za někoho kdo jí přišel pod ruku, pak s rozvedla, vdala znova, rozvedla a teď žije sama s postiženou dcerou.... Byla to namyšlená kráva, ale tohle jí nepřál asi nikdo :(
Stark z hor: Ale houbeles, tohle si říká ten, kdo nikdy nestál v zásadní životní situaci, kdy se musel rozhodnout. Zvlášť když neví, co je to o něco přijít, o něco se bát. Arya sice bojuje, ale úplně se všemi a o všechno i tam kde pro to není místo. Vzdor tomu co do nás hustí knížky a filmy, tak většina situací v reálu se řeší dohodou. Navíc takovej bezhlavej boj zpravidla může zasáhnout někoho, kdo s celou věcí nemá nic společnýho.
Tyna: Tak já samozřejmě netvrdím, že manželství a potomci jsou životní neštěstí :D Já jsem ale zatím nepotkala chlapa, se kterým bych chtěla udělat takovej závazek. Kdyby mě chtěl někdo osočovat z toho, že jsem moc vybíravá, tak rovnou říkám, že člověk může slevit z nároků na hodně věcí, ale rozhodně ne z nároků na životního partnera.
Ale neberte mě vážně, moje domněnka, že ženská musí mít nejdřív úctu k sobě a mít ráda sebe, než může být plnohodnotná partnerka, a teorie, že pokud oba pracují od devíti do pěti, není důvod aby žena nakoupila, uvařila, umyla nádobí a ještě ho uklidila, zatímco muž kouká na fotbal, je často vnímaná jako "radikálně feministická" :)
Ja som z nejakeho divneho rocnika - v 30tke je vacsina dievcat slobodna, bez zavazkov, cestuje po svete, byva v Londyne, Amstedame, Bruseli, alebo si len tak uziva. Pripadam si medzi nimi ako taka nana :)
Co sa tyka Arye, nesuhlasim napriklad s tym, ze zabija iba vtedy, ked sa jej niekto postavi do cesty. Zabila predsa Dareona, stala sa samozvanym sudcom a nemala na to ziadne pravo.
Ono není moc ženských (mezi novýma generacemi) které by vůbec něco chtěly dělat :) A ono se to dá vždycky nějak udělat a podělit, stačí nebýt rozežraný :))
co vůbec Arya sakra v tom Bravosu děla ??? K čemu tam je, jak její příběh souvisí se západozemím nebo Danny ?? Spíš je rušivý element ... neměla by se ta holka třeba snažit dostat k Jonovi, pomoct Sanse, najít matku, Brana, Rickona, jít za tetou, za strýčkem, pomstít se? Jaký to má smysl že bude v nějakém chrámu ...
Týno - já jen reaguji na tvůj komentář "Eee, drsní kraj, drsní lidé..." , kterýžto mi v tomto případě přijde mimo mísu. Jde o konkrétní neveselý příklad, který nic nedokazuje ani se nesnaží nic dokazovat. Jen mi vaše diskuse o školních hvězdách připomněla nutně tu naši (na jiných školách jsem se s konkrétní hvězdou třídy asi nesetkala, proto se mi vybaví jen tahle konkrétní). Ale každopádně v tomto příkladě nefigurují ani drsní lidé ani drsný kraj. Pouze jedna nafrněná slečinka, co si o sobě myslela, že je něco extra a každý týden považovala za nutné předvádět s kým zase chodí, jaké má dotyčný auto, jak vypadá nebo čí je to synáček. To střídání partnerů a ohrnování nosu nad tím či oním se jí vymstilo, protože k otcovství se neměl žáden a popravdě ona si jistá nebyla. Nad tím však obdivně vzdychala jen suita jejich dvou kamarádek. Ne neměla jsme ji ráda, ale na druhou stranu - a kdo měl? Neměnila bych s ní ani za milion let :-)
Komentáře
Byla to namyšlená kráva, ale tohle jí nepřál asi nikdo :(
Ale neberte mě vážně, moje domněnka, že ženská musí mít nejdřív úctu k sobě a mít ráda sebe, než může být plnohodnotná partnerka, a teorie, že pokud oba pracují od devíti do pěti, není důvod aby žena nakoupila, uvařila, umyla nádobí a ještě ho uklidila, zatímco muž kouká na fotbal, je často vnímaná jako "radikálně feministická" :)
Co sa tyka Arye, nesuhlasim napriklad s tym, ze zabija iba vtedy, ked sa jej niekto postavi do cesty. Zabila predsa Dareona, stala sa samozvanym sudcom a nemala na to ziadne pravo.
Ale každopádně v tomto příkladě nefigurují ani drsní lidé ani drsný kraj. Pouze jedna nafrněná slečinka, co si o sobě myslela, že je něco extra a každý týden považovala za nutné předvádět s kým zase chodí, jaké má dotyčný auto, jak vypadá nebo čí je to synáček. To střídání partnerů a ohrnování nosu nad tím či oním se jí vymstilo, protože k otcovství se neměl žáden a popravdě ona si jistá nebyla. Nad tím však obdivně vzdychala jen suita jejich dvou kamarádek. Ne neměla jsme ji ráda, ale na druhou stranu - a kdo měl? Neměnila bych s ní ani za milion let :-)