Jarla: Tak já předpokládám, že ani člověk, který si myslel, že může válčit s celým světe, by si nemyslel, že může před Prórou zaparkovat 20 000 aut. (ještě, že nezačal stavět garáže...) On si asi myslel, že tam budou jezdit vlakem. S masovou dopravou na železnici měl své zkušenosti...
A nebo, a to vidím jako nejpravděpodobnější, ho prostě takové detaily nezajímaly. Prostě si řekl "na tomhle ostrově postavím hotel pro dvacet tisíc dělníků" a udělal to. A pak si řekl, povedu válku s celým světem. A udělal to...
Je tu ještě někdo kdo začal Daenerys taky tak nesnášet? Když vidim jak Stannis zachrání zed před divokými a pak ještě bojuje proti Boltonum atd...Jediný co dělá Daenerys je.že řeší jestli se nechá přeříznout od Daaria nebo, že osvobozuje otroky který kvůli ní pak stejně zemřou...
fRagY: Navíc je vidět, sice draky má, ale prakticky neví co s nima, jak je vycvičit. Targaryeni prej ovládali draky pomocí magie, ale tu už nikdo nezná, takže draci jsou takový samorosti. Stačí to porovnat s tím, když Ned povídá dětem, jak maj velkou zodpovědnost kvuli vlčatům, ať od nich nečekaj panáčkování.
Jarla: Mně připadá, že jsem s se svým viděním Dany osamocená. Hromadně ji tu lidé nenávidí, protože je nespecifikovaně "hloupá". A zbytek příznivců ztratila neochotou držet se archetypu pannenské bojovnice (Tyriona nikdo neodsuzuje, že se mu plaší hormony, ale mladáí holka v dominantní pozici, která fantazíruje o svém podřízenem? nenen, takhle svět fungovat nemá :-)
Týno, to už jsme přece probrali a nakonec to Flanker definoval, že se dělíme na dvě části - jedni Dany soudí podle nesobecky dobrých úmyslů a druzí podle výsledků (což jsou hromady mrtvol, které jsou celé šťastné, že tlejí ve svobodné zemi) :-D Takže stačí udělat tabulku a dopisovat, kdo hodnotí dobré úmysly a kdo výsledky :-)
No tak je nadržená no, šak je taky v pubertě, co byste od holky v puběrtě čekali:-)))) já ji mám pořád ráda. V Meerenu je podle mě proto, aby se tam naučila vládnout a i chybama (a že jich pár nedělala...) se člověk učí. Až to bude mít zmáknuté (včetně draků samozřejmě), tak pošupajdí (poletí) do Západozemí a bude z ní skvělá vladařka:-D
Jo a na troskách starýho Západozemí vyroste Západozemí nový, mnohem lepší, plný Targaryenskejch fanoušků, kteří jí budou vděční, že to udělala tak hezky znovu. :-)
Náhodou Meereenskou módu už má celkem zmáknutou :-p Za ty hromady mrtvol v rámci učiva to stálo ne ?
(jo to je stejné nadšení jako pro doktora, co se učí a při té příležitosti mu díky nevědomosti, nezájmu či lemplovství pod rukama umírají lidi - ale to je v pohodě - učí se a jednou z něj bude výborný doktor :-) na těch ticícovkách mužů, žen a dětí, co mu pod rukama chcípli nezáleží, on je přece tak nesobecký a myslí to dobře )
tak ono by to pochopitelně bylo lepší, když by otrokáři došli, s prvotním impulzem od Dany, k osvícení a uvědomili si, co je otrokářství za zvěrstvo... - žel, takhle to většinou nefunguje a tak se to holt musí vybojovat, ostatně máločeho se dosáhne bez obětí... To máte jako s Mašínama - aby měli svobodu, tak museli projít "ohněm"... a k těm obětem - viz co řekl Varys Kevanovi :-)
S drakama problémy teda má no :).Podle mě tam sehraje pořádnou roli ten dračí roh.Myslím,že ho má zrovna Victarion,takže jestli se ho Daenerys zmocní, tak by to mohla ještě nějak zachránit...
Komentáře
Takže stačí udělat tabulku a dopisovat, kdo hodnotí dobré úmysly a kdo výsledky :-)
Za ty hromady mrtvol v rámci učiva to stálo ne ?
(jo to je stejné nadšení jako pro doktora, co se učí a při té příležitosti mu díky nevědomosti, nezájmu či lemplovství pod rukama umírají lidi - ale to je v pohodě - učí se a jednou z něj bude výborný doktor :-) na těch ticícovkách mužů, žen a dětí, co mu pod rukama chcípli nezáleží, on je přece tak nesobecký a myslí to dobře )
To máte jako s Mašínama - aby měli svobodu, tak museli projít "ohněm"...
a k těm obětem - viz co řekl Varys Kevanovi
:-)