sarven: Tak si dnes půjčím v knihovně Nikdykde (měli by to tam mít) a Prince ničeho, třetí díl... Jak se vám líbili další Gaimanovy knihy - Anansiho chlapci, Američtí bohové? Mně se ze sci-f,i které jinak moc nemusím, líbí Neal Asher - Mosazňák bylo super čtení a Stahovač byl taky parádní...Doporučuji. Trochu mi to atmosférou připomíná filmy Ghost in the shell I, II
Další Gaimenovy knihy - ty co jmenuješ a Kouř a zrcadla se mi nelíbily přesně tak moc, jako mne Hvězdný prach a Nikdykde nadchly :-) Ale o tom už jsem tu psala ;-) Abych to upřesnila redundantní sex a násilí v americkém HBO stylu mne netáhne, zvlášť když je to samoúčelové a prvoplánové pro zvýšení počtu čtenářů. Narozdíl od nich neocením, že si hlavní hrdina musí střihnout nekrofilii i zoofilii :( (Američtí bohové)
Tak jsem si včera půjčil a začetl se do Nikdykde. Jsem hodně za půlkou a moc se mi to líbí. Jako bonbónek - jedna postava (nevýznamná) se jmenuje Chmur:-)
svoa: V Londýně jsem byl letos... sarven: Ano, byl to mnich. Docela obstojně bojoval s Hunter... Tyna: Chmur je depresivní jméno? Mně ani jejich jména depresivní nepřišla...
Každopádně jsem to přečetl a mohu prohlásit, že ta knížka je opravdu skvělá a dvojice nájemných zabijáků byla naprosto úžasná. Kapitoly s nimi byly jednoznačně nejzábavnější.
Nevim, zda to tady uz padlo, ale od Gaimana bych jeste urcite doporucila Knihu Hrbitova a kombinaci Gaiman - Pratchett v knize Dobra Znameni. A sama za sebe jsem zcela zavrhla komiks Nikdykde.
Neznám, ale jak jsem psala, zrovna dočítám knihu Hrdinové a je to velice povedené. První fantasy po Martinovi, která mě opravdu baví. Ostatně v Pevnosti to dostalo 100 procent, snad jako jediná kniha minulého roku.
Jelikož je zítra Den nepřečtených knih, sáhla jsem po Dívce na klíček od Paola Bacigalupiho, z důvodů návalů recenzí jsem to nedočetla. A co vy, budete na tenhle den nějak reagovat?
Komentáře
Ty asi nebudes mat velmi rad svabachom pisanu Bibliu :)
Jak se vám líbili další Gaimanovy knihy - Anansiho chlapci, Američtí bohové?
Mně se ze sci-f,i které jinak moc nemusím, líbí Neal Asher - Mosazňák bylo super čtení a Stahovač byl taky parádní...Doporučuji. Trochu mi to atmosférou připomíná filmy Ghost in the shell I, II
Abych to upřesnila redundantní sex a násilí v americkém HBO stylu mne netáhne, zvlášť když je to samoúčelové a prvoplánové pro zvýšení počtu čtenářů.
Narozdíl od nich neocením, že si hlavní hrdina musí střihnout nekrofilii i zoofilii :( (Američtí bohové)
svoa00: bol som raz v londýne iba, ale zámerne som išiel na Knightsbridge :)
sarven: Ano, byl to mnich. Docela obstojně bojoval s Hunter...
Tyna: Chmur je depresivní jméno? Mně ani jejich jména depresivní nepřišla...
Každopádně jsem to přečetl a mohu prohlásit, že ta knížka je opravdu skvělá a dvojice nájemných zabijáků byla naprosto úžasná. Kapitoly s nimi byly jednoznačně nejzábavnější.
Teď se pomalu pouštím do Tisíceré myšlenky...