Jistě - Geralt si tak říkal a pak ho královna na Geralta z Rivie pasovala - tudíž se jím oficielně stal z moci královské. Takže nyní již Geraltem z Rivie je, protože tento titul mu nikdy nebyl jiným panovníkem odebrán.
Ben Nevis - hádej :-)) V oficielním klubu AS jsme tyhle věci vyřešili již před deseti lety :-) Rivie je Slezsko, Valaši mají Mahakam a Slováci Nilfgard :-) Chech - už skoro rok mám doma Nilfgardskou vlajku, kterou šéf tajné služby zapomněl na stožáře při podzimním srazu :-p
Hm... A takový velký živel jsme. Vlastně ovládáme coby etnikum největší část světa a oni nás ignorujou... Grrrr. Co na tom, že my Češi (ano, Slováci, Moravané a Slezané si zbytečně nezvedají krevní tlak :-) už dost germanizovaní... Tak jo, kdybych měla příležitost na něco se GRRM zeptat, kašlu na dotaz, kdo je jonova matka, a zajímám se o to, proč ignoruje Slovany :-) A vůbec, pojďme propagovat Sapkowského na anglických diskuzích :-))))
Když jsem byla na Rujáně, tak jsem na kap Arkoně u hradiště Jaromarsburg cítila takovou nostalgii. Teda, ne že bych tamním turistům vykládala "tohle bylo kdysi naše, víte :-)?", ale i názvy míst tam vyvolávají určitou nostalgii. Dubnitz - dubnice, místo, kde rostou duby, Granitz - granice, hranice, Mukran - mokráň, močály.
Ostatně doporučuju tam zajet. Stojí to za to a z Prahy je to vlakem jenom osm hodin a jste u Baltu.
Jarlo, rozhodně doporučuju. Už kvůli zážitku, až uvidíš Proru. To stojí za to. Čtyři a půl kilometru dlouhý šest pater vysoký barák, prázdný, pustý... Tam si člověk uvědomí dvě věci a) Hitler byl fakt megalomanský MAGOR! (původně se tam mělo rekreovat 20 000 lidí, dovede si někdo představit, že by se tam každých čtrnáct dní prostřídalo okresní město? odevzdali pokoje, lůžkoviny a odjeli?) b) Němci jsou specifický národ (ten barák furt stojí, všude jinde by to rozkradli)
Nikdo neví, co s tím. Občas se vymyslí nějaký projekt, pak se zjistí že to je moc velký... Tak to tam stojí jako památník třetí říše. Dovnitř se nesmí, jsou za to přísné tresty, ale 4,5 km baráku prostě úplně nezabezpečíš...a ehm na tom bych asi skončila. Prostě dovnitř se nesmí, a když už tam někdo vleze, nesmí se nechat chytit :-)))
Komentáře
Anebo Bolestínský Ed. :-)
Margaery mi připomíná Annu Boleynovou. A na francouzském dvoře byla taky. :-)
ani neví, odkud je, akorát víme, že jeho matka byla čarodějka a otec náhodný cestující. :-)
V oficielním klubu AS jsme tyhle věci vyřešili již před deseti lety :-) Rivie je Slezsko, Valaši mají Mahakam a Slováci Nilfgard :-)
Chech - už skoro rok mám doma Nilfgardskou vlajku, kterou šéf tajné služby zapomněl na stožáře při podzimním srazu :-p
Když jsem byla na Rujáně, tak jsem na kap Arkoně u hradiště Jaromarsburg cítila takovou nostalgii. Teda, ne že bych tamním turistům vykládala "tohle bylo kdysi naše, víte :-)?", ale i názvy míst tam vyvolávají určitou nostalgii. Dubnitz - dubnice, místo, kde rostou duby, Granitz - granice, hranice, Mukran - mokráň, močály.
Ostatně doporučuju tam zajet. Stojí to za to a z Prahy je to vlakem jenom osm hodin a jste u Baltu.
Nikdo neví, co s tím. Občas se vymyslí nějaký projekt, pak se zjistí že to je moc velký... Tak to tam stojí jako památník třetí říše. Dovnitř se nesmí, jsou za to přísné tresty, ale 4,5 km baráku prostě úplně nezabezpečíš...a ehm na tom bych asi skončila. Prostě dovnitř se nesmí, a když už tam někdo vleze, nesmí se nechat chytit :-)))
http://zpravy.idnes.cz/Foto.aspx?r=zahranicni&foto1=AHA423d0d_profimedia_0121450573.jpg