Kecáliště

upraveno 29. června 2011 v Rozličný pokec
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
14647495152581

Komentáře

• upraveno 23. července 2012
    To je stejně moc složitý, říkali jsme si, že příští rok uděláme pravěk, piráty nebo něco takovýho a všichni budou spokojenější. Zjistili jsme, že děti pod patnáct to vůbec neznají a nezajímá je to a když jsou starší, jdou do roverů. Ale jinak, mě se to hrozně líbilo a já být účastníkem, neodjedu od tama ani náhodou!
  • upraveno 29. července 2012
    Měla bych dotaz ohledně nedávno zmiňovaného VLC Playeru. Zřejmě vinou nějaké aktualizace mi přestal brát české znaky (č, ě, ď, těmi jsem si jistá) a vytváří z nich různé paskvily. Uvítala bych, kdyby se rozpomněl jak mají vypadat. Nevíte někdo jak to zařídit? Ben Nevis psala něco o úpravě kódování, tuší někdo, co se s tím konkrétně má dělat? :)
    nesľubujem, že to bude presne, je to dávno. ale asi takto: otovríš program a ideš tools/subtitles_OSD/a tam vyberies codec. neviem presne ktory, nejaky co vie interpunkciu skus eastern european windovs 1250
  • upraveno 30. července 2012
    Taky děkuju, sarvene! :-)
  • upraveno 30. července 2012
    super, som rád že funguje
  • EdemEdem GRRM jediny Boh Ice&Fire
    upraveno 30. července 2012
    no mne to robilo tiez a jedine co som zmenilo bolo v nastavenia-titulky a Ods -vychodzie kodovanie
    na vychodna evropa
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 5. srpna 2012
    Pěkná pohádka:
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 5. srpna 2012
  • upraveno 5. srpna 2012
    Oškliví bankéři, pochopitelně Židé, nás nutí půjčovat si peníze...
  • upraveno 5. srpna 2012
  • upraveno 5. srpna 2012
  • upraveno 5. srpna 2012
  • upraveno 5. srpna 2012
  • upraveno 6. srpna 2012
    Pokud tím myslíš, že určitá kombinace genů je riziková, tj. potenciálně produkuje nežádoucí výsledek, tak ano. Ale to v sobě neseme každý, záleží na tom, s kým se spáruješ. V přírodě to funguje tak, že ve chvíli, kdy výsledek za moc nestojí, končí - uhyne, aniž by se rozmnožil. Příroda vytváří možnosti, problém je lidské označení.

Já se nechtěl vůbec vyjadřovat k otázce "šlechtění" lidské rasy, jenom říkám, že zákon typu "Nezbouchneš sestru svoji!" by na mě působil stejně absurdně jako "Nenabouráš pod vlivem alkoholu!".

Inbreeding lidé používají v chovatelství, protože je to známá cesta, jak posílit nějaký rys. To se pochopitelně týká i rysů negativních (dnes jim říkáme genové poruchy), což u zvířat jako "problém" nebereme. Když to nevyjde, jdou do buřtů. Lidé si byli odedávna vědomi, že stejný princip funguje i u nich, i když vlastní mechanice předávání vlastností nikdo nerozuměl. Pozorováním došli k závěru, že procento "zmetků" při incestu je neúměrně vysoké, což společnosti škodí, a tak to zatrhli. A provedly to všechny kultury, protože to kupodivu funguje všude stejně.

Na blízkém východě došli pozorováním k tomu, že maso velkých zvířat se kazí, a jeho konzumace tak přispívá k šíření nemocí, což oslabuje populaci. Tudíž ho přestali jíst jak Arabové tak Židé. Na "severu" se nekazí tak rychle, navíc tu není až tolik alternativ, takže jsme prasátka ani býčky z jídelníčku nevyškrtli. V době lednicové (neplést s dobou ledovou) by si nejspíš i jinověrci mohli dopřát nějaký ten steak. Část už podlehla, zbytek se drží tradice. Je to přežitek? Možná. A možná také ne.

Mimochodem, otázka incestu přišla v Evropě na přetřes poměrně nedávno, když německý soud odsoudil jeden sourozenecký pár, kterýžto se následně odvolal k soudu mezinárodnímu, ani tam neuspěl, a putoval (pochopitelně odděleně) do basy. Možná, že až genetika pokročí ještě dál a budeme moct řezat a spojovat lidskou DNA a nahrazovat "problematické" úseky dle libosti, společnost změní svůj postoj. Do té doby těžko.
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 6. srpna 2012
    Jojo, už se těším, jak si svoje děti vytvořím jako v Doll Divine ;-)
  • upraveno 6. srpna 2012
  • upraveno 6. srpna 2012
    No, když je to off-topic - koho budete volit v prezidentskejch volbách?

Co zkusit někoho inteligentního a politikou nezatíženého - mě dost zaujal Vladimír Franz, co vy?
    :-)
  • ThorarThorar Když umřel, tak umřel.
    upraveno 6. srpna 2012
    "Modrý, nikoli zelený" prezident? Jako žert dobrý, ale vážně to snad nikdo nebere, ne? :-)
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 6. srpna 2012
    K Vladimíru Franzovi jsem četla pěkný komentář - "Že by i ČR měla prvního prezidenta tmavé pleti?" :)
    Jinak si taky myslím, že asi nemá vůbec žádnou šanci... Hlavně doufám, že si svoji nekandidaturu ještě nerozmyslí Tomio Okamura, to by bylo peklo.
  • upraveno 6. srpna 2012
    Vzhledem k tomu, že není z čeho vybírat a volením někoho koho míň znám a proto by mohl být míň špatný...(a nebo taky horší) se problém neřeší, ale spíš navrství....tak ani tentokrát mne u voleb nikdo neuvidí, jak je tomu již od památných voleb v osmnácti letech, kdy jsem zatoužila zvědět, jaké to je....což je hrozně dávno za časů Sládka :-D
  • upraveno 6. srpna 2012
  • upraveno 6. srpna 2012
    upraveno 6. srpna 2012
  • upraveno 6. srpna 2012
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 6. srpna 2012
    Vepřové se kazí rychleji zřejmě z důvodu vyššího obsahu tuku, který žlukne. Když se objevila možnost maso konzervovat např. uzením, jako další důvod se uvádělo to, že prasata v sobě mají vyšší počet parazitů (jako vlasovci).
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    upraveno 6. srpna 2012
    upraveno 6. srpna 2012
  • upraveno 6. srpna 2012
    To máš coby krisa celkem problém..
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.