Jarla: No hlavně že flanker to dávno ví :D Ona to ví většina chlapů, jenom si to nespojej ve chvíli, kdy to dělá jejich ženská. Ale bez obav. Těch před chlapama tajených praktik je přece ještě tolik - muhaha...
svoa - ví :-D Ale má raději, když mu tyhle pravdy nikdo nepřipomíná ;-) Jenže ono je to někdy tak otravné a zdržující předstírat...proč že to vlastně ? :-))
Michelle: Četla jsem takovou teorii, že jeden z důvodů, proč se tolik chlapů dneska chová divně, je v tom, že upadá ta jejich prastará role fyzickýho ochranitele a oni se s tím ve vztahu k ženám neumějí vyrovnat. Ale to jsme si kvit. Ženský se zase chovaj divně, protože už nemaj v popisu práce jenom vařit, rodit a uklízet ;)
Rovnoprávnost? Dobře, do buldozeru a k lopatě... :)
Problém je do značný míry právě to, že některý ženy na jednu stranu maj práci, kde se chovaj agresivně, soutěživě (vim, že i ty tradičně se chovající ženy soutěžej, ale mezi sebou a jinými způsoby), ale pak se divěj, že jim nikdo nepodrží dveře, nepustí je sednout nebo cokoli podobnýho a začnou vykládat, jak nejsou respektovaný. Tak jsem si musel ulevit... :)
Michelle: Za to, že se chlap neumí k ženský správně chovat, může většinou jeho matka, která ho nenaučila úctě k druhýmu pohlaví. Synáček je holt bůh, co po sobě ani nevrátí věci do lednice, zato dcera musí v pátek pomáhat drhnout dům - moc se nedivím, že pak kluk, když vyroste, k ženským žádnou úctu nemá. U ženských je to taky složitý. V práci musíme hrát vlastně silnou mužskou roli. Doma se po nás pak chce, abysme byly samičky, co nakrmí samečka a mláďata. Oceňovaný jsme většinou jenom za tu mužskou roli v práci, takže jí většinou dáváme přednost.
Já rozlišuju pohlaví a gender. Gender jsou role, které si během let lidé k pohlavím přišpendlili. Proto říkám, že pro mě v dnešní době už gender neexistuje. Pohlaví je na tom lépe :-D
flanker.27: Není to mýtus, slyšela jsem to už od dost jiných ženských a sama mám bratra. Souhlasím ale, že ženský maj problém si říct o pozornost a pomoc.
flanker.27: mozky se podle pohlaví sice liší, ale nikdo si zatím není jistý tím, co to znamená. Navíc si nejsem jistá, jestli zkoumají taky mozky novorozenců. Protože vycházet jen z toho, jak na magnetické rezonanci fungují dospělé mozky je zavádějící, nemluvě o psychotestech. Ale to už jsme zas na hony daleko od původní debaty :-DDD
flanker.27: Sakra, ty jsi trvdohlavej. Vždyť už tak dlouho mluvíme o tom, že i ta agresivní šéfka jenom hraje společenskou roli. Pořád předpokládáš, že jediné pravé ženské jsou jemné květinky.
Beltris Mlha: To víš, že zkoumají. Reakce na podněty, na matku, na hračky, na výrazy tváře... To je jako by se řeklo - v koleni je kloub, ale nikdo přesně neví co to znamená :) svoa00: Jo, jsem beran, skopec až na půdu :) Když chceš, abych ti podržel dveře, musíš tim obočím aspoň občas zamrkat :)
flanker.27: no to, že reakce jsou různé znamená jen to, že jsou různé. Co jiného z toho vyvodíš? Co to říká o těch jednotlivých pohlavích? Kolenní kloub fakt není dobrý příklad. Gender říká mnohem víc než "existují chlapečci a holčičky".
Komentáře
Problém je do značný míry právě to, že některý ženy na jednu stranu maj práci, kde se chovaj agresivně, soutěživě (vim, že i ty tradičně se chovající ženy soutěžej, ale mezi sebou a jinými způsoby), ale pak se divěj, že jim nikdo nepodrží dveře, nepustí je sednout nebo cokoli podobnýho a začnou vykládat, jak nejsou respektovaný. Tak jsem si musel ulevit... :)
Pohlaví je na tom lépe :-D
Ale to už jsme zas na hony daleko od původní debaty :-DDD
svoa00: Jo, jsem beran, skopec až na půdu :) Když chceš, abych ti podržel dveře, musíš tim obočím aspoň občas zamrkat :)
Gender říká mnohem víc než "existují chlapečci a holčičky".