Hrady Noční hlídky

upraveno 5. února 2011 v Postavy a bytosti
«1

Komentáře

• upraveno 26. května 2007
    Strážnice - to mi připomíná, když jsme řešili Standfast, tak někdo navrhoval Pevnice. ;) No ale tak asi je to zatim nejlepší, co jsem slyšel...ještě se mi líběj Pochodně, zbytek je divnej...
    No, pěkný Rytíři! Já věděl, že nezklameš. ;) Mrknu na to po obědě, ale k tý Lesostráži - no já nevim, to jsou výrazy od pi. Březákový. A Lesostráž je pěkný.
    Aha, ok. Sice se mi až tak nelíbí, ale když je to dílo profíka, nebudu kritizovat ;)
  • upraveno 4. února 2011
  • upraveno 4. února 2011
    Příměr Zdi k Hadriánovu valu už jsem kdysi slyšel... asi od Léta. Jinak ale vzhledem ke svým historickým neznalostem k tomu těžko něco dodat. Ale je to zajímavý, leč ne překvapivý, GRRM se inspiroval hodně Evropou.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 4. února 2011
  • upraveno 5. února 2011
    Kdysi jsem někde četl, že když Martin vymýšlel Zeď a Hlídku. Navštívil osobně Hadriánův Val kde posedával a přemýšlel. Jaké to asi bylo, když na hradbách stál římský voják a hleděl do neznámého neprozkoumaného světa. A nikdo mu neřekl, před čím vlastně ta zeď Říši chrání a co od severu může přijít. Strach z neznáma. Čím větší a chladnější zeď, tím větší strach. Takže zde je ta inspirace téměř na 100%.
  • upraveno 5. února 2011
  • upraveno 5. února 2011
    Malou radu bych jako obdobu zemského sněmu neviděl.Její členové "nezastupují" žádnou společenskou vrstvu.Prostě shromáždění nejvyšších představitelů výkoné moci....
  • upraveno 5. února 2011
    škoda, že těch řádu neni více.. dva je pro mne málo :-D
  • upraveno 5. února 2011
  • upraveno 15. července 2012
    Hadriánův Val a Zeď mi přijde jasnej, navíc jsem o tom nápadu (římský voják), taky už někde četl...
    Obecně je Anglie silnou inspirací(a Evropa) - i ohledně mapy toho světa - Západozemí je UK, pak je Evropa, Dothracké moře Rusko, dole je Afrika, Valyrie je de facto Sicílie s Etnou(nebo Řecko s Atlantidou-možná obojí), Ibben je Island, rudá pustina je Gobi, pod tím je Indie, daleko je tajemná Čína a na jihu je Afrika... :-)
    Spíš mě zaujalo, jak to má připodobněný s náboženstvíma - na severu takový ty přírodní náboženství, objímání stromů a jejich uctívání, "mluvení do vrby"... :-) Dole křesťanství, jeden bůh "sedmijedinný" a na hlavu padlí církevní hodnostáři; a na východě to jsou woo-doo věci - oheň a např. jen v Braavosu jich je strašně moc..
    u Valyrie je jasná inspirace Římem
    Valyrijci stavěly cesty vedoucí do Valyrie, ještě dnes, tam jsou jejich pozůstatky, ovládali komplet celésvé okolí, kulturně a vojensky dominovali, Targaryeni žili na Dračím kameni stejně jako rodina nějakého římského velitele v Británii
    Jj, tuhle jsem byla na Richardovi III. v divadle a měla jsem úplně pocit, že sleduju Píseň na prknech, co znamenají svět :D.
    RW má zase od Bartolomějské noci.
    mě by vcelku zajímal popis mostu lebek a západní hlídky u mostu, protože podle map je patrný, že zeď nejde od moře k moři ale jenom k řece, a když tam je taková zima jak si asi všichni představujeme, tak ta řeka zamrzne a tudíž tam vznikne mezera, tam mi to příjde trochu nedomyšlený, i kdyby řeka nezamrzla, proč nepostaví vory a nepřeplaví se místo toho aby útočili na bránu u černého hradu, opravdu by stálo za to, kdyby okolí západní hlídky u mostu a stínové věže bylo popsáno co nejpodrobněji
    Blackfish: a nevíš o tom víc? Jména nebo tak? Docela by mě to zajímalo :)
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 15. července 2012
    Nevada: díky ;)
    (Sentinel Stand) Vartiště?
    (Hoarfrost Hill) A co Ojíněný kopec?
    (Sable Hall) - Temná síň?
    (Rimegate) - Namrzlá brána?
  • upraveno 16. července 2012
    Ono pre to, prečo Zeď končí pri rieke môže byť jednoduché vysvetlenie: Tá rieka vytvára hlbokú kotlinu. niečo v štýle Grand canyon(aby ste si vedeli predstaviť), čiže nie je potrebné, aby tam bola ešte nejaká obrana navyše, keďže kotlina tvorí prírodnú bariéru. A Most lebiek je teda jediné miesto, kde sa dá prejsť a to stráži Stínová vež.
    Logické vysvětlení. Souhlasím :)
    Co inspirovalo G.R.R.M. k RW si netroufám tvrdit - historie je podobných událostí plná. Zmiňovaná Barolomějská noc se nabízí už jen proto, že vraždění hugenoti se tehdy do Paříže sjeli právě na svatbu - svého vůdce Jindřicha Navarského a Markéty z Valois. Geograficky blíže k nám má třeba událost z roku 939, kdy markrabě Gero pozval náčelníky polabských Slovanů na hostinu a zde je nechal přímo u hodovní tabule povraždit. A ještě něco z domácích luhů a hájů - 1. vraždění Vršovců aneb "krvavý masopust", kdy nechal roku 1003 přemyslovský kníže Boleslav
    III. vyvraždit - opět na hostině - elitu údajně zrádcovského šlechtického rodu s nímž byli ovšem Přemyslovci spjati řadou (nejen) příbuzenských vazeb. Kníže sám se na oné události osobně podílel zabitím vlastního zeťe.

Mne mala rada s maličkom a nedôležitými ľuďmi pripomína hviezdicovú snemovňu, uradnicku vladu a podobne organy spred revolucie vo francúzsku a anglicku...
    Sentinel Stand- Strážnica
    Oakenshield- Dubovina
    Sable Hall-Temná hala
    The Torches- ČO tak nie pochodne ale.. svetlá? alebo niečo na ten spôsob? chcelo by to opis ako to tam vyzeralo no... Či to bol most s pochodňami, alebo to vypalili (tjj. priložili pochodeň) alebo nečo ine...

Oakenshield - Duboštít.
    Sable Hall - Chmurná síň zní opravdu dobře.
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    upraveno 16. července 2012
    Sentinel Stand - Strážostan? :D
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.