!!! Spoiler !!! - Teorie ve světe ASoIaF - POUZE KNIHY

upraveno 12. června 2020 v Spekulace
1910121415243

Komentáře

• upraveno 13. července 2012
    Tak teoreticky by mohlo "až lůno ožije" znamenat, že dostane krámy... (promińte silná slova, reklamy na vložky ve mně vzbudily doživotní odpor k eufemismům co se menstruace týče:-)
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    upraveno 13. července 2012
    Podľa mňa lono nemôže žiť a bola to metafora toho, že je poškodené a že nie je schopná dať dieťaťu prostredie na vývin, ale vajíčka stále produkuje... A tým pádom je aj plodná
    To je povedené s tím sluncem na západě a Qentynem. Kdyby to chtěl Martin použít, tak má možnost, ale taky se myslím, že Mirri chtěla jasně vyjádřit, že Drogo už nepožije a Dany si zničila možnost porodit živé dítě.
    Sorry, že odbočuji, ale vrtá mi to teď hlavou. Náboženství železných mužu je staré. Jejich modlitba je: "Co je mrtvé, nemůže zemřít, ale vztane silnější."
    Nemá to něco společného s bílými chodci? Třeba kdysi byli i nemrtví, co přicházeli z moří, akorát se na to zapomnělo.
    Když může mít chodící mrtvoly Rchrochlík a velký Jiný, tak proč ne Potopený bůh?
    Ben Nevis: Taky mi to jejich heslo připadá podezřelé. Ale já vidím Jiné skoro za vším... ;D
    Mnoněkde v tanci vtom dopise co přijde Jonovi od výpravy (z lodí)za matkou Krticí a jejími lidmi tak se píše něco o mrtvých věcechve vodě, ne?
    Dandali: Pěkně napsáno. :-) Ještě doplním, že už jsem viděla i názor, že "pak se k tobě Drogo vrátí"=vrátí se v podobě Drogona. A to by možná i pasovalo, když si pro ni přiletěl na konci Tance... I když to vlastně bylo ještě před tím, než létaly hory vzduchem. :-)

Každopádně jsem skoro přesvědčená, že Dany na konci Tance potratila. A nemusí to být v rozporu s tou předpovědí MMD, tu totiž chápu taky tak, že dítě nedonosí (ale otěhotnět může).
    hmm, je pravda, že Quentyn vlastně vyšel na západě a zašel na východě...

sveva: aha, to by mohlo být to s tím Drogonem :-)

Dany mě dost zklamala tím, že draky nechala zavřít (chápu ale, že moc jiných možností neviděla) - ale jsou to její děti a vůbec, v podstatě to nejcennější, co má a místo, aby se je pokusila vycvičit, tak se zaobírá problémy tisíců cizích lidí a na ně kašle/kašlala.
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    No, já ti odpovím - od draků :) ožila s nima část Valyrijské kouzelné moci, dřív se zmohli jen na triky, až se draci probudily začlo oživování, stíny a podobné majstštyky. Proto - zabijte prosím pání Mistři draky dokud je čas.
    Hehe, to oživení draků a nespálení Dany nebyl zrovna pouťový trik. Anebo byl? :-/ Ledacos by to vysvětlovalo, i malí draci by se vešli do klobouku. :-)
    Já to pochopila tak, že draci magii zesílili, ale nejsou přímo její tvůrci. Led taky zesiluje magii. Alespoň Melissandra si na Zdi přímo rochňala. Věštění a jiné kousky se musela naučit taky před vylíhnutím draků, těžko by si ty fígle vycucala z prstů.
    Anebo Mirri, Mel či Maggy používají krvavou magii, která není závislá ani na ohni ani na ledu.
    Jestli jsi slyšela o hře Dragon Age tam je krvavá magie hezky vykreslená :D A s draky to trik nebyl, to jen Dany má azbestovou kůži. A řekl bych že led přímo magii neposiluje, Zeď musí být místo s ohromnou mocí, protkané magií a silou, to že je z ledu je věc druhá. Jinak popírám celkem existenci "božských bytostí" - Chrchel, Vodník, Sedmička, Mnohoksicht a vůbec, magie jejich stoupenců je obyčejná magie, čerpají ji jen z víry a nemají ji od svých bohů, krvavá magie se bere z energie krve, obyčejná magie z koncentrace. Sakra to jsem magič to jsem ani nevěděl :D Co na to Kryštůfek Andělíček.
  • upraveno 14. července 2012
    O tom gde je najkrajšie vysvetlena magia krvi by sa dalo diskutovať u mňa aj tak vyhráva Vampires: the masquarade...
    Ale čo sa toho týka tak ja najväčšiu silu vidím u neho mnohych tvári. Nesere sa s magiou jednoducho pride a bodne. Alebo teda Jaqen a jeho menenie tvári a podobne.. proste ja uznavam len toto božstvo
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 14. července 2012
    Všichni se mýlíte! Existuje pouze jeden Bůh a jeho jméno je H***R! :-)
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 14. července 2012
    Nieaueeee*kruti hubu jak v spomalenom filme*
    Mám jeden přírodovědecký dotaz: Hárá vůbec někdy Nymeria?
    Asi jako každá psovitá šelma, ne? Jen se nemá s kým pářit ;)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.