Tanec - diskuse

upraveno 25. října 2012 v Tanec s draky
Prostor pro ty, kteří už knihu dočetli. Ostatní rychle pryč :)
1404143454667

Komentáře

• upraveno 2. července 2012
    Nebe - to bude asi ten s Kate Blanchett.

Nebo když hlavní záporák vraždí lidi, aby našel třeba lék na rakovinu. Já mu fandím, ale podle běžné (americké) morálky je to padouch.
    Nebo Watchmen - záporák zabije miliony lidí, aby zachránil miliardy.
    No a nebo klasické doktorské - pokusy na lidech, aby byly další životy zachráněny.....:-)

Každopádně děkuji flankerovi, že to tak hezky shrnul - ano, řadím se do kategorie těch, co hodnotí důsledky a výsledky :-)
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 2. července 2012
    Většina diktátorů ospravedlňuje svoje činy vyšším dobrem, to mě nemůže překvapit.
    Ještě když si takoví myslí že skutečně konají dobro. :) K těm doktorským pokusum na lidech - v tom byl přeborník jeden pán v Birkenau.
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    Začínalo jeho jméno na M?

Jinak pro Tynu: Ona je Dany takový slon v porcelánu. Kam šlápne tam se to rozpadá, a čím víc se snaží to napravovat tím to jenom zhoršuje. Navíc to všechno dělá jen kvůli vlastnímu dobrému pocitu nikoli pro ty lidi.
    Ano a paradoxně i část jeho "výzkumů" pomohla ve vývoji lékařství.....asi targaryen :-p
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    Jo, tak přesně toho jsem myslel.
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    Nie je to ten Hitlerov "detimil" ?
    Přesněji ještě dvojičkomil...
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    Učiteľka dejepisu nám hovorila, že on mal také nálady, že sa hral s nejakým dieťaťom, bol k nemu milý a dobrý a stačilo len aby mu ktosi povedal niečo zlého a objavila sa jeho zlá strana a to dieťa, s ktorým sa hral si bez citu vzal do svojich labákov a... skúmal ako zmeniť farbu očí :/
    Taky šířil mezi vězně malírii a tyfus a montoval si siamský trpasličí dvojčata . Ten dělá v pekle Luciferovi firemního doktora... Tady o něm máte hezkou písničku. Na hostování Markýz deSade :)
    Ještě k Dany...to, že z altruistických důvodů kolem sebe napáchá spoustu škody, opět ale neodpovídá na Týninu otázku, proč někteří Dany tak nesnáší. Značně oblíbenější Ned byl taky altruista, a díky tomu přinejmenším nedokázal utnout začátek války, a ohrozil svou rodinu, a sám přišel o hlavu.
    Isca: To mi přišlo na Nedovi nejhorší. Snaží se zachránit Cerseiny děti a pak hrát "hru", aniž by předtím dostal do bezpečí vlastní dcery. WTF, Nede!
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 3. července 2012
    Isca: Proč? Právě proto, nevim, co k tomu víc dodat.
  • upraveno 4. července 2012
    Tak dočteno.
    John si myslím už mrtvý zůstane, max se převtělí do Ducha. Na to by mohl odkazovat prolog s Varamirem Šestikůží.
    Jsem rád, že se mi potvrdilo co jsem tušil po Hostině, že Brien ´´žít´´ bude. Catlyn jí dle mě předala ´´štafetu´´, kterou sama dostala od Bleska Dondariona. A myslim, že se tam Jaimie setká i s Černou rybou. Claygen už se tam neobjeví.
    Taky mi tam vadily ty samaritánsko/sebevražedný sklony u Dany a i u Jona. Jon už na to dojel, tak snad se Dany poučí a vlítne teď na Yunkaici obleženej Meeren drakovi na zádech a s khalasrem v patách. Pak tradá přez moře, všechny pobít, usmažit modrooký a sednout na tu ostnatou stoličku, ať to taky někdy skončí:)
    Varamyr měl být imho taková předzvěst Jona. A nevím z čeho soudíte že khalasar bude Dany pomáhat. Jhago nebo jakej tam je khal má Dany tak hroooozně rád.
    Nevím, z čeho nutně usuzujete, že Jon umřel. V podobnej situaci už opustil víc postav. V jednom z rozhovorů na Martina padla otázka "Proč jste zabil Jona?" a Martin se usmál a řek: "Takže vy si myslíte, že Jon je mrtvý." Navíc by to příběhu vůbec nepomohlo. Umím si maximálně představit oživení ve stylu Smrt jí sluší :)

Atti: Martin to oživování rozjel dost i jinak - nejenom Berik a Cat, ale teď nejspíš i Gregor Clegane. Brienne nikdy neumřela, jestli sis nevšiml. A tvojí víru v Dany ti závidím (evil laugh).
    Jon byl jedna z mých nejoblíbenějších postav, ale jestli ho zase nějak rozchodí, tak mi to bude snad i vadit. To už jsem se loučil s Davosem, kterej mi moc neseděl. Stanis si myslim taky mrtvej neni. Přece musí v Tanci někdo umřít :) Ale jsem zvědav, jak se to u zdi vyvine. Taky může zeď zabrat Tormund, prěce jen jich tam bylo něco víc než černejch:)
    To s Clagenem bude nějaká habaďůra, aby vylákala Jaimeho, ale Psa jsem měl rád, tak proč ne.
    A Brien umřela, proč by ji Jaime jinak řikal, že vypadá o 10 let starší. Cat byla taky jak zombice.
    Na Dany mi nešahejte :) Jen to ještě upravim, khala Jhoga usmaží a až pak si zabere jeho khalasar. Samozřejmě se kní cestou přidají jeji pokrevní jezdci.
    Atti: Brienne neumřela. Jedna čtenářka se nedávno Martina ptala na slovo, které Brienne zakřičela. To slovo bylo "meč". Rozhodla se pro jednu z nabízených možností. Jaime - tos jako zapomněl, že Sansa je v Údolí, že vůbec uvažuješ o tom, že to není past? Add Dany - člověče, ty na tu naivitu umřeš, jak ráda říkám.
    Ešte k tej Jonovej "smrti". Nikdy sa v ságe nestalo že by postava umrela z vlastého uhla pohľadu.
    (Nedovu smrť videla Arya, Renlyho Cat, Robbovu Cat) , a ked aj tá postava umrela vo vlastnom POV tak nebola mŕtva dlho ( viď Cat ) . Nevidím dôvod prečo by GRRM tento zvyk rušiť. Čiže s Jonom si to ešte užijeme :D
    svoa00: Nojo, tak tohle jsem netušil. Já měl svou teorii, že Cat tim zkoušela, jak moc si Brien cenní svý cti a tim, aby si vysloužila tu nemrtvou/neživou ´´pochodeň´´, kterou by ji Cat předala a tak dál vedla to jejich společenstvo. Pokud by to byla vážně bouda na Jaimiho, tak to teda body dolu Martine.
    Ale ta Dany nemůže jinak dopadnout, to mi neřikej :)
    Přečteno podruhé. Pro jistotu jsem se podíval, co jsem psal před rokem po prvním přečtení :)))
    Stížnosti na nudu opravdu nechápu, druhá polovina knihy má tempo a spád, dějí se zajímavé události. V první polovině jsme se zase dozvěděli spoustu nového a (do)vysvětlujícího. Nudily mě pouze kapitoly Quentyna, ale to k němu přeci sedí, ne?
    Někdo asi zklamaný je, ale beru to tak, že Martin si nás rozmazlil Bouří a někdo se od toho holt není schopný odprostit. No nic, jdu si hledat něco dalšího ke čtení :)
    U prologu a epilogu to myslím neplatí???
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.