Co zrovna čtete?

upraveno 6. listopadu 2010 v Literatura
13233353738144

Komentáře

• upraveno 29. června 2012
    Ja mam pocit, že je to práve pre twlighty... :(

Zaujímavý námet, ktorý však už bol urobený aj lepšie. Imho prvá kniha fajn, potom už dosť z kopca...
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 29. června 2012
    Ne a ne, Twilight to nebyl! T mě nebavil, ale HG ano :). Ale uznávám, že to je spíš pro mladší (ale rozhodně ne pro děti).
    Druhá kniha vlastně recykluje tu první a ve třetí už autorce došel dech. Něco podobného, jako poslední díl Pottera, kdy nebyla škola a Rowlingová už neměla o čem psát.
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 29. června 2012
    Ben Nevis: Wow, a mně připadal poslední díl Pottera nejnapínavější ze všech
    Ty jsi v podstatě naštvaná, že tě autorka ničím nepřekvapila, já naopak spokojená, že to dopadlo tak, jak jsem očekávala :-)
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 30. června 2012
    Já ze sedmého Pottera byla zklamaná hlavně ze způsobu vyprávění. Bylo to bez nápadu (snad kromě Godrikova dolu) a šíleně natahované (včetně Godrikova dolu) a přitom se tam skoro nic nestalo (co mi to jen...). Vyprávění se zbytečně a nesmyslně zamotávalo (třeba hůlky) a přitom z toho nakonec vyšla pitomost. A závěr byl zoufalý ve stylu - docílíme dramatu tím, že pozabíjíme bez ladu a skladu co nejvíc postav. Totálně to pohřbila tím dovětkem "po letech".
  • upraveno 30. června 2012
    Poslední Potter je hrozně natahovanej, moc se mi nelíbil, pořád se tam toulají po Anglii jak odboj za války, poslouchaj rádio, ale nic se neděje.
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 30. června 2012
    upraveno 30. června 2012
    Já si nemyslím o HG, že to je nějaká super kvalita, ale rozhodně to je lepší, než Twilight nebo všemožné upíří školy a deníky.
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    upraveno 30. června 2012
    upraveno 30. června 2012
    Já mám upíří tématiku (filmy, knihy, hry atd.) ráda, jen je teďka móda upířích romancí, což mne nebere... Jsou to takové dívčí romány a já ve škole při povinné četbě Stanislava Rudolfa děsně trpěla (kluci měli místo toho Verna, jehož 20-ti stránkové popisy šroubku mne také ničí).
    Everett Young. Aha.
    upraveno 30. června 2012
    Ja proti tématike upírov tiež nič nemám, ale mám pocit, že teraz každý/dá autor/ka chce predčiť toho/tú predtým nejakým ďalším niekoľkodielnym rozprávaním, ako upír vzdychá nad zmyselnosťou smradu niečej krvi a považujú to za desne romantické. Vždy mi to pripradá ako taký Sansizmus.
    upraveno 30. června 2012
  • ThorarThorar Když umřel, tak umřel.
    upraveno 30. června 2012
    O upírech trošku jinak píše Dan Simmons v "Děti noci", zajímavá kniha a pohled na krvesaje :-)

EDIT: A když už jsme u upírů taky vyšel nový Kotleta: "Bratrstva krve 2 - Fakt hustej nářez"
    Miss Utahraptor:
    Hergot ženská, mně se zrovna Pevnost líbila :-)

Ale ještě k té debatě o překvapení/nepřekvapení u HP. Teď jsem dočetla detekviku náhradní dcera a pěkně mě nakrklo, že jsem rozuzlené, a to komplet, odhalila v první třetině knížky. Takže třeba k detektivkám a hororům podle mě překvapení a napětí patří.
    upraveno 30. června 2012
    To nic není já nedávno jen viděl název knihy a věděl jsem o čem to bude a jak to skončí. Jmenovalo se to "Za 14 dní o 7kg méně". Proč by to někdo četl když vyzradili pointu hned v názvu nechápu.
    upraveno 30. června 2012
    Tak horror by to mohl taky být. Kdyby se toho chytl nějaký kreativní člověk s pilkou a sekáčkem... :-) Taková drastická dieta.
    Thorar: Když mě upíři typu Kotleta,neomillnerová a spol zase připadají jako telenovela jiného druhu. Všichni jsou ubercool a drsní, souloží hlavou vzhůru a odpichují se u toho ušima a pak to hlavní hrdina všem nandá.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.