Povídka č. 11

upraveno 25. října 2012 v Povídky

Komentáře

• upraveno 17. června 2012
    Tak tohle byla hodně divoká teorie. :D Ale zpracování se moc, moc líbí. :)
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 20. června 2012
    Představa, že Jon Connington říká "nejlepší kámoš" je skvělá :D
  • upraveno 20. června 2012
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 20. června 2012
  • upraveno 23. června 2012
    Divoké, ale jinak skvělé. Smutná část s Asharou (i když nějak nemůžu překousnout to, že mi připomíná Lysu Arryn O_o) a velmi povedená scéna s Wyllou.
    A Connighton je kapitola sama o sobě, vtipné a prostě boží.
  • upraveno 24. června 2012
  • JayJay
    upraveno 25. června 2012
  • upraveno 25. června 2012
    Tahle povídka je skvělá z jednoho důvodu: příliš často omílají, že Ned Jona pojmenoval po Arrynovi, na to, aby to byla pravda. Nevěřím tomu a autor/ka asi taky ne.

Jay: A on jí ho nedal? Komu jej teda předal? On jí ho nevracel, protože by Hvězdopadu vládla. Vracel ho, protože byl jejího mrtvýho bráchy, ne?
  • JayJay
    upraveno 27. června 2012
  • upraveno 27. června 2012
    .
    Jay: Jo, to si též myslím, že to byla zástěrka ;).
    no a otec Ashary a Arthura ještě žil? nebo nějaká jiná hlava rodu?
    Miss U.: no možná, když byla hlava rodu "Unknown", tak Ned vracel meč, té kterou znal :-D
  • JayJay
    upraveno 27. června 2012
  • upraveno 28. června 2012
    Svizne, ctive, autor sa neciti byt zviazany knihou a fantazia pracuje, clovek nevie na zaciatku, co ocakavat na konci. Paci sa a velmi, body dostane :)
  • upraveno 13. července 2012
    Díky za udělené bodíky i slova chvály, které hřejí u srdce. Ještě víc děkuji za oprávněnou kritiku.

Snažila jsem se nebýt v rozporu s knihama, což se snad povedlo až na potomka Brandona a Ašary, který by tam neseděl časově.
    Martin ty události kolem Věže radosti popsal dost vágně, a tak jsem je dovedla ad absurdum.
    Pochybuji, že by přední šlechtici cestovali jen tak polehku bez služebnictva, pánošů a zbrojnošů. Pochybuji, že se Eddard tahal po Dorne s mrtvolou. To s uvařením mrtvoly a přenášením jenom kostí dává větší smysl, akorát mě to nenapadlo. Stejně mi tento způsob přijde nechutný (představte si, že vašeho zesnulého rozsekají sekýrkou a hodí do kotle vařící vody), ale je to jiná kultura. :-)
    Pak ještě musel Eddard stihnout předat meč Ašaře. Proč zrovna jí? Možná ho o to požádal umírající Artur, možná to byla záminka k setkání.
    Část s Ašarou není moc povedená. Nelíbilo se mi, že by měla Ašara páchat sebevraždu kvůli mrtvému bráchovi. Ženy jsou vesměs silná stvoření a přežijou i smrt svých dětí. V povídce Ašara trpí laktační psychózou, a tak se trošku zcvokla. To zvoknutí se mi nepodařilo moc dobře popsat.
    Laktacny psychoza nas zmahahahahaha... :)
    Dakujem za skvelu poviedku.
    Může dostat laktační psychózu i chlap? :-)
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 13. července 2012
    "Může", dokonce horší než ženská...
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.