Co zrovna čtete?

upraveno 6. listopadu 2010 v Literatura
12930323435144

Komentáře

• upraveno 7. června 2012
  • MIlMIl
    upraveno 18. června 2012
    Vlcacka: Mám ještě Zjizvenou noc od Alana Campbella. To mi přišlo trochu divný spíš hodící se do té jejich řady New Weird. 2. Lockeho si určitě koupím a možná zkusím i další kusy v edici.
  • upraveno 18. června 2012
    Mně se Zjizvená noc líbila velmi, jen nechápu strategii vydavatele, vydat další díl roky a roky po prvním, ay už všichni zapomněli...
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 19. června 2012
  • upraveno 19. června 2012
    No jelikož nakladatel přestal vydávat v roce 2007 po sedmém dílu devítidílnou fantasy sérii Snědý muž od Robina Hobba, začal jsem z engličtiny překládat osmej díl. Uvidíme, jestli vydržím;-)
    No a přitom to čtu. :-)
    2 Arutha
    v edičním plánu jsem viděl i druhý díl - a když první vyšel teprve letos, je předčasné ten druhej díl odepisovat už teď.
    Aha, to jsem přehlédl, že to vyšlo letos. Každopádně doporučuju. :)
    Taky v pořadovníku. :)
  • upraveno 21. června 2012
    upraveno 21. června 2012
    Máš na mě odhad :)
    upraveno 21. června 2012
    Samozřejmě , i když bych k ní měl některé poznámky. Ale tam jsem teprve cca na straně 60.
    Samozřejmě a kdo ne :-)) Každopádně přináší obrovské množství námětů k přemýšlení a ke všímání :-) Pozorovat lidské chování je potom o moc zábavnější a člověk si zpočátku objevně haleká, že to vážně funguje :-D
    upraveno 21. června 2012
    Třeba teď tam byla pasáž o Adamu Smithovi. Předpokládám, že se myšlenka bude dál eště rozvíjet, ale je tam narážka na klasický Smithovo pojetí že pro celek je dobrý když jednotlivci budou sobecky uspokojovat svoje zájmy, což ale v řadě případů neplatí. Uvidíme dále.
    Cheche - to právě je na té knize mazané - že rozvíjí každou z těch myšlenek v důsledcích a na modelech a skutečných situacích...proto si vždy připomeň, jak se ta kniha jmenuje :-) Je to o tom, že jsme morální a čestní proto, že z dlouhodobého hlediska je to výhodnější než být sobečtí, což by udělalo společnost nesnesitelnou a při většinovém podílu neschopnou existence...kdybychom kradli všichni - nebylo by komu krást, kdybychom lhali všichni - nebylo by komu lhát a kdybychom vraždili všichni - nebylo by koho vraždit...taková společnost nemůže nikdy fungovat, protože ve společnosti lidí, kteří by byli principielně nečestní vždy by se nečestnost nevyplácela a ztratila by smysl.
    upraveno 21. června 2012
    Hmmmm mám dojem, že flanker je to moje čtvrté alterego, co mi Alek přisuzuje :-D
    Jarla: Čtyři? Není to trochu moc?! Taky by ses mohla (jako každý normální člověk) spokojit se dvěma až třemi... ;D
    No já nevím...byla jsem nařknuta, že jsem čtyřjediná...heavy, Léto, Jarla a jak to vypadá, tak ještě flanker :-D Taková druhá mocnina Jackyll & Hyde :-p
    Teď to ještě rozdělit, kteří chudáci budou fešák-Hyde... :D
    To vyšlo na mne :-D
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.