Já předpokládám (=doufám), že Briennin Přísežník nakonec skončí u Starků, kteří jen zlato a lva na jílci vymění za stříbro a zlovka. Budou mít sice meč menší, než byl Led, ale mít ho budou. Možná se k nim časem dostane i ta menší verze pro Joffreyho. Třeba v rámci poválečných darů na usmířenou nebo tak něco.
Tak větší meč bude hlavy rodu, v tomhle případě si Rickona. Menší bude třeba "opatrovat" jeho dědic. To už jsem neřešila :) Ale nepočítám, že se Arya vrátí na Zimohrad. Ta už s bude s Jehlou toulat věčně.
Dnes jsem si přečetla kapitolu se Sansinou svatbou a normálně mi během čtení vhrkly slzy do očí. Při první čtení jsem to tolik neprožívala, ale odteď přidávám k "památným" scénám typu Arya se loučí s Jonem nebo Bran a Rickon se dozvídají o smrti otce - což je kapitola, kterou jsem shodou okolností četla včera a působí pořád stejně. Neskutečně krásně smutně.
Nevada: Já jsem u tý Sansy těžce mrkala i napoprvý. Sansa je vyděšená a zhnusená, Tyrion tak nějak v šoku... hrozná situace. A to teď vím, proč si to Tywin vymyslel. U některých postav je škoda, že můžou umřít jenom jednou a když už umřeli, tak to bylo rychle.
Komentáře
Ale nepočítám, že se Arya vrátí na Zimohrad. Ta už s bude s Jehlou toulat věčně.
Já bych ty meče roztavil a dal noční hlídce. Ať s tím mohou jiným rozpárat pupky.
Bude válka s Mloky, mloci utocej :D