Expendable: Chápu, že tím narážíš na mě, ale asi si nerozumíme. Mě naopak změny v seriálu až tolik netankují. Naopak přece říkám, že tady bych změnu uvítala. Ta dějová linka s Robbem a Catelyn je v druhej řadě nakonec moje asi nejmíň oblíbená. Víceméně v ní scénáristi jenom potvrzují názory kritiků těch dvou postav a nechávají je oba chovat se sobecky a hloupě, přičemž ke svojemu jednání mají nějaký vágní polehčující okolnosti (moje dcery jsou v zajetí, jsem osamělej). Catelyn mohla přinejmenším argumentovat tím, že kdyby se zrady nedopustila ona, tak by to byl Karstark, a Robb by stejně už Jaimeho pod zámkem neměl. Ve třetí sérii mě tahle dějová linka může jedině mile překvapit :/
Malé info: Podle Wikipedie a jejích zdrojů poslední díl série sledovalo 4,2 milionu lidí, zhruba o osm set tisíc víc než předchozí díl (vkus nemá logiku). Pro srovnání - poslední díl první série sledovalo něco málo přes tři miliony diváků. Aby nám tvůrci sériálu nezpychli :)
Víc než CGI bych uvítala emotivnost a méně linek, do kterých se pak vejde jenom pár vět dialogu. Povzdech "Tak nám vypálili Zimohrad" nestačí. Pár slziček u Brana a Rickona by neuškodilo. Přece jenom to byl jejich domov a vydali se do neznáma.
Zajímalo by mě, co to ten Stannis viděl v ohni. Jestli nějaké zbožné přání - on na železném trůnu, nebo nějakou věštbu typu RW. Přece jenom vynechali čarování Mellisandry, jak vyjmenovávala, kdo všechno zemře. (asi aby nevyzrazovali dopředu)
Alek: Ano, proč by je mělo zajímat, že člověk občas zapomíná, že Starčata mají svoje mazlíčky, se Stannisem u brány bojovalo víc než třicet mužů nebo že Robb většinu scén jenom s někým mluví ve stanu :D
v zásade súhlas s mnohým, asi tak ako to sformulovala nevada. jediný rozdiel - nakoniec mi viac vadí ako urobili Jona, než Robba. Robbové zjednodušenie zostáva podľa mňa viac v intenciách láska - česť. Jonová linka pôsobí zmäteno. výborne vymselnú zápletku strašne osekali. mám pocit, že vystrihli nejaké rozhovory medzi jonom a Polrukým, alebo aspoň tam mal podľa mňa byť. naozaj ten konflikt a zabitie pôsobí nedôveryhodne aj pre diváka aj pre divokých.
ja osobne som mal pocit, že zimohrad vypálili Železní pri ústupe. napriek tomu, že som to x-krát čítal, mám pocit, že film navodzuje túto myšlienku. vidieť, že peniaze si šetrili na dráčikov a na záverečný pohľad Sam vs Others.
K Jonovi: O víkendu jsem mluvila s kamarádem nečtenářem, který ví, že Jon je má nejoblíbenější postava. A fakt jsem mu musela důrazně vysvětlovat, že Jon není debilní, protože mu připadal v seriálu jako naprostý ňoumič. Jsem zvědavá, co řekne na ten souboj (jestli pochopí ty Qhorinovy řečičky - 1 větu - že by to chtělo mít někoho u Divokých).
svoa00: No ale v tom posledním díle to vypadalo, že Qhorin Jona jednoduše naštval (otec zrádce, matka poběhlice, Jon zrádce...). Mohl mu aspoň šeptnout "Tak mě konečně kuchni". Zvlášť když tam o "špionství" byla jenom 1 věta v předminulém díle...ikdyž ji teda asi dali do vidělijste
finálny pocit z druhej sezóny je mierne rozpačitý. samozrejme stále sa bavíme v intenciách chcem to vidieť, veľmi sa na to teším - ale nie je z toho obrovská láska, ktorá láme všetko čo stojí ceste. krisa a svoa00 odpustia: nie je to ako Robb a Talisa. je to trochu vlažnejšie, viac si pamätám drobnosti, scénky ako keby som mal chuť si to celé rovno pozrieť ešte raz. aj keď si to určite pozriem aspoň raz-dvakrát celé, kým príde trojka. takéto pocity som pravdupovediac očakával v piatej sezóne (štvrtej knihe). to by mohlo byť pre seriál smrteľné. o tretiu a štvrtú sa nebojím, majú pripravené big guns.
Komentáře
Povzdech "Tak nám vypálili Zimohrad" nestačí. Pár slziček u Brana a Rickona by neuškodilo. Přece jenom to byl jejich domov a vydali se do neznáma.
Přece jenom vynechali čarování Mellisandry, jak vyjmenovávala, kdo všechno zemře. (asi aby nevyzrazovali dopředu)
naozaj ten konflikt a zabitie pôsobí nedôveryhodne aj pre diváka aj pre divokých.
ja osobne som mal pocit, že zimohrad vypálili Železní pri ústupe. napriek tomu, že som to x-krát čítal, mám pocit, že film navodzuje túto myšlienku. vidieť, že peniaze si šetrili na dráčikov a na záverečný pohľad Sam vs Others.
Zvlášť když tam o "špionství" byla jenom 1 věta v předminulém díle...ikdyž ji teda asi dali do vidělijste
je to trochu vlažnejšie, viac si pamätám drobnosti, scénky ako keby som mal chuť si to celé rovno pozrieť ešte raz. aj keď si to určite pozriem aspoň raz-dvakrát celé, kým príde trojka.
takéto pocity som pravdupovediac očakával v piatej sezóne (štvrtej knihe). to by mohlo byť pre seriál smrteľné.
o tretiu a štvrtú sa nebojím, majú pripravené big guns.
Sarven: Z Robba udělali taky blba, ale tolik mi to nevadí, takže ti nemám co odpouštět :)