Hra o trůny 2x10 - Valar Morghulis

upraveno 3. června 2012 v 2. řada
1568101116

Komentáře

• upraveno 5. června 2012
    Expendable: Chápu, že tím narážíš na mě, ale asi si nerozumíme. Mě naopak změny v seriálu až tolik netankují. Naopak přece říkám, že tady bych změnu uvítala. Ta dějová linka s Robbem a Catelyn je v druhej řadě nakonec moje asi nejmíň oblíbená. Víceméně v ní scénáristi jenom potvrzují názory kritiků těch dvou postav a nechávají je oba chovat se sobecky a hloupě, přičemž ke svojemu jednání mají nějaký vágní polehčující okolnosti (moje dcery jsou v zajetí, jsem osamělej). Catelyn mohla přinejmenším argumentovat tím, že kdyby se zrady nedopustila ona, tak by to byl Karstark, a Robb by stejně už Jaimeho pod zámkem neměl. Ve třetí sérii mě tahle dějová linka může jedině mile překvapit :/
    Ale když to tak vezmete... v seriálu byli tři draci na jednoho (zmnoženýho) týpka. V knize Drogon zničil celý ten barák sám :D.
    Malé info: Podle Wikipedie a jejích zdrojů poslední díl série sledovalo 4,2 milionu lidí, zhruba o osm set tisíc víc než předchozí díl (vkus nemá logiku). Pro srovnání - poslední díl první série sledovalo něco málo přes tři miliony diváků. Aby nám tvůrci sériálu nezpychli :)
    Víc než CGI bych uvítala emotivnost a méně linek, do kterých se pak vejde jenom pár vět dialogu.
    Povzdech "Tak nám vypálili Zimohrad" nestačí. Pár slziček u Brana a Rickona by neuškodilo. Přece jenom to byl jejich domov a vydali se do neznáma.
    Zajímalo by mě, co to ten Stannis viděl v ohni. Jestli nějaké zbožné přání - on na železném trůnu, nebo nějakou věštbu typu RW.
    Přece jenom vynechali čarování Mellisandry, jak vyjmenovávala, kdo všechno zemře. (asi aby nevyzrazovali dopředu)
    Ben Nevis: Myslíš tři pijavice? To je přece až v Bouři.
    Alek: Ano, proč by je mělo zajímat, že člověk občas zapomíná, že Starčata mají svoje mazlíčky, se Stannisem u brány bojovalo víc než třicet mužů nebo že Robb většinu scén jenom s někým mluví ve stanu :D
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 5. června 2012
    upraveno 5. června 2012
    v zásade súhlas s mnohým, asi tak ako to sformulovala nevada. jediný rozdiel - nakoniec mi viac vadí ako urobili Jona, než Robba. Robbové zjednodušenie zostáva podľa mňa viac v intenciách láska - česť. Jonová linka pôsobí zmäteno. výborne vymselnú zápletku strašne osekali. mám pocit, že vystrihli nejaké rozhovory medzi jonom a Polrukým, alebo aspoň tam mal podľa mňa byť.
    naozaj ten konflikt a zabitie pôsobí nedôveryhodne aj pre diváka aj pre divokých.

ja osobne som mal pocit, že zimohrad vypálili Železní pri ústupe. napriek tomu, že som to x-krát čítal, mám pocit, že film navodzuje túto myšlienku. vidieť, že peniaze si šetrili na dráčikov a na záverečný pohľad Sam vs Others.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 5. června 2012
    upraveno 5. června 2012
    K Jonovi: O víkendu jsem mluvila s kamarádem nečtenářem, který ví, že Jon je má nejoblíbenější postava. A fakt jsem mu musela důrazně vysvětlovat, že Jon není debilní, protože mu připadal v seriálu jako naprostý ňoumič. Jsem zvědavá, co řekne na ten souboj (jestli pochopí ty Qhorinovy řečičky - 1 větu - že by to chtělo mít někoho u Divokých).
    Alek: Fakt plánovali 6-7 řad? :O Co by tam probůh chtěli nacpat?!
    upraveno 5. června 2012
    svoa00: No ale v tom posledním díle to vypadalo, že Qhorin Jona jednoduše naštval (otec zrádce, matka poběhlice, Jon zrádce...). Mohl mu aspoň šeptnout "Tak mě konečně kuchni".
    Zvlášť když tam o "špionství" byla jenom 1 věta v předminulém díle...ikdyž ji teda asi dali do vidělijste
    finálny pocit z druhej sezóny je mierne rozpačitý. samozrejme stále sa bavíme v intenciách chcem to vidieť, veľmi sa na to teším - ale nie je z toho obrovská láska, ktorá láme všetko čo stojí ceste. krisa a svoa00 odpustia: nie je to ako Robb a Talisa.
    je to trochu vlažnejšie, viac si pamätám drobnosti, scénky ako keby som mal chuť si to celé rovno pozrieť ešte raz. aj keď si to určite pozriem aspoň raz-dvakrát celé, kým príde trojka.
    takéto pocity som pravdupovediac očakával v piatej sezóne (štvrtej knihe). to by mohlo byť pre seriál smrteľné.
    o tretiu a štvrtú sa nebojím, majú pripravené big guns.
    upraveno 5. června 2012
    Alek: Aha, to leccos vysvětluje :D
    Sarven: Z Robba udělali taky blba, ale tolik mi to nevadí, takže ti nemám co odpouštět :)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.