chjó :((( on tam nebyl polibek Ohaře a Sansy :( Ani to zoufalství, kdy měla nůž na krku a musela zpívat. Zpívat tak krásně o milosrdné matce, že to i Ohaře obměkčí (jako že ji aspoň neznásilní :) ) Prostě přišel a rekl: "Nazdar Sanso, přišel jsem si pro Tebe a odvedu si Tě s sebou do bezpečí." Jako taky to není špatný, hlavně jak tam Sansa stojí a málem upustí panenku. Kdyby ji upustila a odešla s Ohařem, tak by to byl takovej symbol, že opouští dětství a vydává se cestou dospělé ženy. Ale ona s ním neodejde, že? Co by asi pak dělali s její linkou ... Škoda :(
PS: Deště z Kastameru: NAPROSTO ÚCHVATNÝ. Však je ještě uslyšíme :evil:
Tak tenhle díl byl velmi kvalitní.. Loras v Renlyho brnění na pozadí ohně vypadal vskutku jako z jiného světa. Na Bronnovi bylo vidět čirá radost ze zabíjení. Ohař skvěle předvedl panickou hrůzu s ohně. Za to, že nebyl řetěz jsem rád, protože Davos alespoň nevypadal jako idiot, který vjel do pasti. O Tyrionovi, Cersei, Sanse a spoustě detailů už tu byla řeč, ale líbil se mi i vražedný pohled Šae, když si Tyrion nemohl "vzpomenout" na její jméno před Sansou. Pokud Tyrionovi nechají upadnout nos, tak to zřejmě budou řešit podobně jako v Justienovi, bastardu božím, kde hlavní hrdina nosil dřevěnou náhražku přivázanou k hlavě..
sarven: To byla limetka na dochucení :D Takže vlastně Tyrion je takový Horst Fuchs, kterému Pyromancer (Pepe, nebo jak se ten chlápek jmenuje) přinesl nový Smoothie Maker. (nějaký divný dabing, ale s normálním je v příšerné kvalitě)
Epizoda se mi líbila, ale že bych byla až tak nadšená? Bylo v tom vidět víc peněz, což je super, ale zároveň se tím odhaluje chudost jiných epizod. Nejvíce se mi líbily záběry na Davose a Stannise na lodích, bylo to tam deštivé, temné a pochmurné. Pak se povedl Ohař. Konečně měl spálenou půlku hlavy a ne jizvičku na čele. Řetěz mi chyběl: ne proto, že byl ve Svatém písmu, ale že obránci vyhráli na vodě moc snadno jenom díky divokému ohni. Jmenovalo se to Blackwater a ne Mud gate. Tentokrát více souhlasím v hodnocení s Nevadou, některé části boje byly k smíchu. Třeba střílení po vojácích zápalnými šípy. Stannis v první linii a nepadnul.
Deště Kastameru jsem si taky přestavovala výraznější a melodičtější, vzhledem k tomu, že je to západozemský hit. Ale potěšilo mě, že se rozhodli takto zpestřit závěrečné titulky.
Já předpokládal osobně že tam ještě budou házet oheň z hradeb (což v knize mám dojem dělali)...a proto zápalné šípy. V boji se mi líbilo Sandorovo co sek, to muž na dva, či ten šplíchlý mozek na Stannisovi u hradeb :D
Btw. ten starý prasák Pyromancer se fakt při tom pohledu udělal!
K Lancelovi, Cersei ho popostrčila někde do středu pancíře na hrudi, Lancel to dostal někam tak do boku na úrovni břicha...
Len na upresnenie: Po Daenerys je právoplatným dedičom Stannis, pozeral som to a myslím, že Targaryenovia mali posledný zväzok mimo rodiny práve s Baratheonmi. A keďže Daenerys je podľa všetkého práva členkou dosh khaleenu, nemôže byť kráľovnou, čiže to prechádza na koho? :)
Nie, je to možno 80 rokov dozadu a je to zatiaľ posledné manželstvo, ktoré Targaryenovia uazvreli mimo rodiny. Čiže po vymretí všetkých Targaryenov sú právoplatnými kráľmi Baratheonovia.
Komentáře
Ani to zoufalství, kdy měla nůž na krku a musela zpívat. Zpívat tak krásně o milosrdné matce, že to i Ohaře obměkčí (jako že ji aspoň neznásilní :) )
Prostě přišel a rekl: "Nazdar Sanso, přišel jsem si pro Tebe a odvedu si Tě s sebou do bezpečí." Jako taky to není špatný, hlavně jak tam Sansa stojí a málem upustí panenku. Kdyby ji upustila a odešla s Ohařem, tak by to byl takovej symbol, že opouští dětství a vydává se cestou dospělé ženy. Ale ona s ním neodejde, že? Co by asi pak dělali s její linkou ... Škoda :(
PS: Deště z Kastameru: NAPROSTO ÚCHVATNÝ. Však je ještě uslyšíme :evil:
Loras v Renlyho brnění na pozadí ohně vypadal vskutku jako z jiného světa. Na Bronnovi bylo vidět čirá radost ze zabíjení. Ohař skvěle předvedl panickou hrůzu s ohně. Za to, že nebyl řetěz jsem rád, protože Davos alespoň nevypadal jako idiot, který vjel do pasti.
O Tyrionovi, Cersei, Sanse a spoustě detailů už tu byla řeč, ale líbil se mi i vražedný pohled Šae, když si Tyrion nemohl "vzpomenout" na její jméno před Sansou.
Pokud Tyrionovi nechají upadnout nos, tak to zřejmě budou řešit podobně jako v Justienovi, bastardu božím, kde hlavní hrdina nosil dřevěnou náhražku přivázanou k hlavě..
Takže vlastně Tyrion je takový Horst Fuchs, kterému Pyromancer (Pepe, nebo jak se ten chlápek jmenuje) přinesl nový Smoothie Maker. (nějaký divný dabing, ale s normálním je v příšerné kvalitě)
Nejvíce se mi líbily záběry na Davose a Stannise na lodích, bylo to tam deštivé, temné a pochmurné. Pak se povedl Ohař. Konečně měl spálenou půlku hlavy a ne jizvičku na čele.
Řetěz mi chyběl: ne proto, že byl ve Svatém písmu, ale že obránci vyhráli na vodě moc snadno jenom díky divokému ohni. Jmenovalo se to Blackwater a ne Mud gate.
Tentokrát více souhlasím v hodnocení s Nevadou, některé části boje byly k smíchu. Třeba střílení po vojácích zápalnými šípy. Stannis v první linii a nepadnul.
Deště Kastameru jsem si taky přestavovala výraznější a melodičtější, vzhledem k tomu, že je to západozemský hit. Ale potěšilo mě, že se rozhodli takto zpestřit závěrečné titulky.
Btw. ten starý prasák Pyromancer se fakt při tom pohledu udělal!
K Lancelovi, Cersei ho popostrčila někde do středu pancíře na hrudi, Lancel to dostal někam tak do boku na úrovni břicha...