Jo, ono se to užívá vlastně pro všechny starší varianty pušky v ráži 7,62x39, ale ve skutečnosti to je oynačení pouze prvního modelu, v roce 1959 byl ve výrobě nahrazenej vylepšeným modelem AKM (M znamená modernizovaný) a teprve ten se dočkal onoho masovýho rozšíření po světě.
Scéna, kdy John s uštvaným výrazem v obličeji nasadí do svého luku ten šíp s jadernou hlavicí nebo co to bylo a sestřelí nepřátelský vrtulník, je ovšem ikonická. :-) (Ještě radši mám ale Charlieho Sheena.)
Beletrii musí rozumět i laik. :-) Připomíná mi to nářky manžela, fanouška bojových letadel, že ve filmech vystartuje letadlo A, pak je záběr na přelet letadla B a přistane letadlo C. Všechna tři letadla ve filmu představují jedno letadlo typu D. :-)
Jay: Mě hned na to napadlo, že by vlastně při odchodu na zeď musel, nebo ze své vůle, donutit Robba (+možná i další Starky) odjet odpřísáhnout věrnost do Králova přístaviště a tam by začla ta temnější realita, muhehe. Zatímco by na severu Jon neměl hádku s Alliserem, nešel do té cely a Starý medvěd by byl černoruký
Komentáře
Bylo to první slovo, co se na Zimohradě naučil. :-)
Jo, ono se to užívá vlastně pro všechny starší varianty pušky v ráži 7,62x39, ale ve skutečnosti to je oynačení pouze prvního modelu, v roce 1959 byl ve výrobě nahrazenej vylepšeným modelem AKM (M znamená modernizovaný) a teprve ten se dočkal onoho masovýho rozšíření po světě.
(Ještě radši mám ale Charlieho Sheena.)
Heavy:
Připomíná mi to nářky manžela, fanouška bojových letadel, že ve filmech vystartuje letadlo A, pak je záběr na přelet letadla B a přistane letadlo C. Všechna tři letadla ve filmu představují jedno letadlo typu D. :-)
Lord of War:
Andre Baptiste Junior: Do you bring the gun of Rambo?
Orlov: Part one, two or three?
A. B.: I've seen only part one.
Orlov: The M60.