Dobrý den, už 2 roky sháním pokračování Mučitelova stínu od Gena Wolfa. Nevíte někdo kde bych je mohl sehnat nebo prodal by je někdo? Děkuji za odpověď. Jaroslav Kunert
Každopádne tiež mi pri pohľade na ten zoznam tak 80% nič nehovorí. Z takých vyslovene klasík som čítal Feista, LotRa, a Dragonlance, z takých relatívne novších Goodkinda, Sapkowského, Martina a Sandersona. Inak sa snažím vyberať skôr menej známe veci a zatiaľ sa mi táto taktika osvedčuje (Robin Hobb, Adrian Tchaikovsky).
Už je to dlouho, co jsem si naposled hrála na Victora Frankensteina. Bylo na čase oživit několik zesnulých zapomenutých topicu. Ale jen několik. Tak Martin a Tolkien jsou jasní... Ja mám skúsenosť s Orsonom (ale skôr z tej scifi stránky), Kingom (z fantasy len Carrie), Bradleyovou, Ranným pútnikom Lewisa. A napríklad Čaroděje Zeměmoří, Hviezdny prach a Nekonečný príbeh a HP (okrem prvej knížky, tú som čítala po anglicky) som videla len ako film. A ešte Princezná nevesta. Ešte by som sem dala Interview s upírom od Riceovej a Temné hmoty od Pullmana a naozaj si myslím, že Funkeovej Inkworld, hoci asi najdetskejší, je jedinečná práca hodná zaradenia sem. Ja by som si asi mala prečítať tú Nekromancerovu smrť. :D
Taká hanba! Z uvedených som čítala len Tolkiena (okrem Simarillu), Harryho a Pieseň, momentálne čítam Zaklínača, keďže (konečne) vychádza v slovenčine. A stále si brúsim zuby na Rothfusovho Kráľovraha, ale Meno vetra je v SJ kompletne vypredané :-(. Budem musieť počkať na dotlač alebo si to požičať :-?
Komentáře
Každopádne tiež mi pri pohľade na ten zoznam tak 80% nič nehovorí. Z takých vyslovene klasík som čítal Feista, LotRa, a Dragonlance, z takých relatívne novších Goodkinda, Sapkowského, Martina a Sandersona. Inak sa snažím vyberať skôr menej známe veci a zatiaľ sa mi táto taktika osvedčuje (Robin Hobb, Adrian Tchaikovsky).
Tak Martin a Tolkien jsou jasní... Ja mám skúsenosť s Orsonom (ale skôr z tej scifi stránky), Kingom (z fantasy len Carrie), Bradleyovou, Ranným pútnikom Lewisa. A napríklad Čaroděje Zeměmoří, Hviezdny prach a Nekonečný príbeh a HP (okrem prvej knížky, tú som čítala po anglicky) som videla len ako film. A ešte Princezná nevesta.
Ešte by som sem dala Interview s upírom od Riceovej a Temné hmoty od Pullmana a naozaj si myslím, že Funkeovej Inkworld, hoci asi najdetskejší, je jedinečná práca hodná zaradenia sem.
Ja by som si asi mala prečítať tú Nekromancerovu smrť. :D