Kecáliště

upraveno 29. června 2011 v Rozličný pokec
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
13031333536581

Komentáře

• upraveno 7. května 2012
    Amanito - však myslím zrovna v sobeckém genu je i objasněno, proč jsou nám zrovna nejbližší příbuzní - či-li šimpanzi často tak nesympatičtí. Přiznám se, že ani já je nemám moc ráda jako druh....:-) Ale samozřejmě to není něco jako nemám ráda komáry :-D
    Jak už řekl Chmur, vymývadlem se může v případě potřeby stát cokoliv. Občas lidé přijdou s něčím novým, ale většinou sahají po tom starém a osvědčeném. Třeba taková "pravidla k obsluze výtahu" jsou sice poměrně neotřelá, ale nenabízejí zdaleka takový "tvůrčí" prostor, a to už nemluvě o možnostech uplatnění např. mezi Eskymáky.

@Jarla: Lidé dělají, co jim dovolíš. Cikáni žili po staletí způsobem života, který při současné hustotě obyvatel už provozovat nelze. To, že nad běžnou prací se dnes všeobecně ohrnuje nos a polovina národa si prodává dokola jednu krabici od bot, předstírá studium, či vymýšlí stále nesmyslnější byrokracii je vážným problémem celé společnosti. Vinit z toho konkrétní skupinu jen proto, že se zatím naučili akorát opírat o lopatu a vyšší úroveň abstrakce téhož nezvládají, je liché.

Kdysi ušlechtilá snaha ušetřit si dřinu hnala vývoj společnosti až do chvíle, kdy už jsme líní zvednout prdel a vynést koš s vlastními odpadky, zatímco žereme geneticky zmutovanej ksindl z plastovejch krabic a nadáváme před obrazovkou na to, jak je život zlej. Lidi sice podvědomě cítí, že to dál nejde, ale ono to vždycky jde, až do chvíle, kdy si rozbijeme hubu kvůli té energii, bez které ony "zázračné" stroje přinášející nám pohodlí nefungují. V tomhle má bohužel Arianus pravdu.
    Ugla: Však Zima (teda pád říše západní) se blíží. Přijdou barbaři a cyklus může začít nanovo.
  • upraveno 8. května 2012
    Dočetl jsem se že Martin zdělil plány na zbytek serie _ posledni dvě knihy - Benioffovy a Weissovy v případě že by umřel. Nevíte co je na tom pravdy ?
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 8. května 2012
    Co se týče vašeho armádního sporu zde: Kdyby se mi někdo vloupal do baráku bez milosti bych ho odstřelil. Ženy a děti s vestami s dynamitem jsou regulerní cíle. Zabijete jednoho aby jste zachránili ostatní. Jinak trochu mi vadí bezmyšlenkovité poslouchání rozkazů. Někdy to prostě jinak nejde ale jsou situace kdy by měli vojáci raději projevovat trochu samostatnosti místo jejich "Ano pane". Spory cizích zemí: Myslím že ani my, ani žádná jiná země nemá právo se plést do sporů někde jinde. Když mají někde diktaturu nebo komunismus nemáme právo tam jet s puškami a cpát jim "demokracii" (která je úplně stejně špatná jako kterýkoli jiný režim jen se o tom může mluvit, a dokud mohou lidi mluvit nebudou nic dělat). Je to jejich věc a tohle zasahování nepřinese nic dobrého. Jo a pokud bych byl v situaci já / někdo jiný, zachránil bych sebe. Co se týče náboženství všechny bez výjimky bych zakázal (ale ono to určitě nějak JDE stačí chtít). Pak jsou tu akorát magoři co zabíjí hromady lidí ve jménu naivní a nesmyslné představy že půjdou do jakéhosi "ráje", k racionálním argumentům dokazující mylnost jejich víry jsou absolutně hluší (létající kůň Burak (islám); knížka kterou napsal Mojžíš a ve které je zachycena i jeho smrt (jak když jí sám napsal?)) a podobné bludy přijdou normálnímu člověku k smíchu ale oni opravdu najdou lidé kteří tomu věří. A pak to špatně dopadá... Arianusi(y?): Nedej se. Držím ti palce.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 8. května 2012
  • paulczpaulcz zima se blíží
    upraveno 8. května 2012
    Pro ty, kteří by zloděje bez milosti odstřelili či umlátili železnou tyčí člověka, který jim přejel psa: rozumím té strašné frustraci , že člověku je ukřivděno, ublíženo a on se nedovolá pomoci. Chápu Jarlu, že nechat se okrást může být pro někoho existenční otázka - kdo to neprožil, nepochopí ten stav na hraně, kdy Vás další rána může zlomit. Aleje tady jedno nebezpečí - pokud tenhle způsob řešení konfliktu přijmeme jako normu a jako normu přijmeme, že i naše rodina je hodnota nejvyšší, včetně zvířat, musíme se už napořád snažit, aby jsme to byli my, kdo má tu nejdelší a nejtěžší tyč, kdo si narodí největší rodinu na svoji obranu ( a tady se, milá Jarlo, agresivní psychopatický manžel může hodit, když mu porodíš smečku stejně agresivních synků). Ve svých očích jsme totiž my ti nejspravedlivější, ti co stojí na té správné straně, ale někdo jiný nás klidně může vidět jako smečku panchartů, kteří si neoprávněně stavíme dům tam, kde před padesáti lety stával dům jejich rodiny, kteří jim zabíráme pracovní místa atd. Co bys, Jarlo, dělala, kdyby Tvoje dítě , z mladické blbosti a neopatrnosti přejelo cizího psa? Chápu, že bys to neschvalovala, ale asi by Tě moc v klidu nenechalo, kdyby týpek rozlítostněný ztrátou svého miláčka odpráskl tvého potomka. V té chvíli by se jedna ze základních stavebních kamenů naší civilizace,a to, že lidský život má určitou vyjímečnou hodnotu, mohl hodit.
    Kdyby lidé náboženství ke svému životu nepotřebovali (jako předmět víry v něco; a v neposlední řadě jako "obranu" ze strachu před smrtí), tak by si ho nevymysleli.
    Nicméně jako prostředek k ovládání mas slouží dost dobře.
    upraveno 8. května 2012
    Véfo....docela snadno - hned jak mi zodpovíš, proč tam byl hned na začátku války byl odveden syn německého legionáře :-D
    upraveno 8. května 2012
    Chmure - no třeba - důvody jsou nejrůznější - to je právě ono...tak proč se Véfa tak naivně ptá.....
    Jarlo, ptám se proto, že z tvých příspěvků vyznívá, že si myslíš, že druhá světová válka byla konfliktem mezi křesťany a židy, což je hloupost.
    Véfo, v tom případě doporučuji přečíst všechny příspěvky podrobně, a pak podsouvat názory těm, co říkají něco trochu jiného :-)
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 8. května 2012
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    upraveno 8. května 2012
    Já NEJSEM žádná mrtvola!
    V jednom "testu" mi vyjde Ned, tady mi přiřknou Jona Arryna... Já nehraju!!!
    Lord Gepeto: tak ja mam potom strieborne vlasky :)
    upraveno 8. května 2012
    upraveno 8. května 2012
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.