Svoa: Krakatice já moc nerada (nerada lidi, co se živí okrádáním jiných), ale Theona se musím zastat: ne vlastní vinou se octl v pozici, kdy pro Starky není pořádný Stark (aspoň co se nároků týče) , a pro Krakatice není pořádná krakatice. O manipulaci Ramsayem bych pomlčela - 99,9% zde přítomných by se oloupáním prstíku přinutilo k čemukoli. Bolest je sviňa (a hlavně absence naděje, že někdy skončí).
Nemám krakatice rád za to co provedli Severu ...ale ta jejich filozofie je mi sympatická
v serialu ale nějak zapomněli proč se jmenují železní muži - proto že se nebojí vstoupit na moře oblečeni do železa, to jen ti co se bojí utonutí si neberou na moře zbroj ...
Krakatice jsou ztracený případ. Jediná Aša má trochu rozhled a uvědomuje si, že přežívat pouze na loupení dlouhodobě nelze. V běhu na dlouhou trať vždycky vítězí konzervativní přístup nad přílišnou specializací. Celý Balonův plán "kolonizace" severu má jeden zásadní háček - nelze sedět jedním zadkem na dvou posvíceních. Ovládat sever předpokládá stát se seveřanem, umět se porvat s nehostinnými podmínkami a přežít v nich bez pomoci. Uvědomuje si to i Cersei, jenom železné palice to jaksi nejsou sto pobrat.
Co je mrtvé nemůže zemřít a povstane ještě silnější než před tím.
Nebojíme se utonutí, proto se plavíme v plné zbroji.
Bereme si svoje ženy a solné ženy, každou ženu co chceme.
atd atd... jsou to drsní chlapy, trošku se podobají vikingům.
Železní muži by nikdy sociální dávky nebrali, bylo by to proti jejich smyšlení, za to co mají musí zaplatit železnou mincí.
Stejně tak se mi líbí filozofie seveřanů, divokých i horských kmenů i koňáci se mi zamlouvají "khal který nemůže jet není khal" "je právo silnějších brát slabším"
Jinak, když už jsme u toho vývoji, nepřijde někomu divné, že Západozemí trvalo od doby bronzové dostat se do něčeho co se podobá středověku 12 tisíc let ? Nám v reálném světě od doby bronzové trvalo 3 tisíce let než jsme se dostali až na měsíc :D ale zas málokterý aristokratický rod může deklarovat své předky víc než několik století dozadu :D
Och áno, už si spomínam... ďakujem... No, tak to vyzerá dosť podozrivo.. Stádo = niečo dresne pastierske, čo má len skok k mlynu :D Takže to tak vyzerá...
Aby to nerbilo zmätok s Ošou, i keď u mňa to urobilo väčší zmätok takto... Ale je vtipné, ako američan vysloví Yara v prekvapení - strašne som sa na to rehlil...
Komentáře
v serialu ale nějak zapomněli proč se jmenují železní muži - proto že se nebojí vstoupit na moře oblečeni do železa, to jen ti co se bojí utonutí si neberou na moře zbroj ...
černé oko také nechce loupit, chce celé Západozemí
Nebojíme se utonutí, proto se plavíme v plné zbroji.
Bereme si svoje ženy a solné ženy, každou ženu co chceme.
atd atd... jsou to drsní chlapy, trošku se podobají vikingům.
Železní muži by nikdy sociální dávky nebrali, bylo by to proti jejich smyšlení, za to co mají musí zaplatit železnou mincí.
Stejně tak se mi líbí filozofie seveřanů, divokých i horských kmenů i koňáci se mi zamlouvají "khal který nemůže jet není khal" "je právo silnějších brát slabším"
Jinak, když už jsme u toho vývoji, nepřijde někomu divné, že Západozemí trvalo od doby bronzové dostat se do něčeho co se podobá středověku 12 tisíc let ? Nám v reálném světě od doby bronzové trvalo 3 tisíce let než jsme se dostali až na měsíc :D ale zas málokterý aristokratický rod může deklarovat své předky víc než několik století dozadu :D
EDIT: Asi som bol natoľko pohltený titulkami, že som to nespozoroval, ale ak ich spomínal, tak je veľmi pravdepodobné, že ich zne/použijú :)