Ja si myslím, že pridajú Jojena/Meeru ako dospelú postavu, ktorú Bran nejako náhodou stretne, potom, po rozhovore s ňou pri ohni v noci, kedy mu tá postava povie o svojich snoch, zatvári sa ako zodpovedný a statočný bojovník, nechá odísť Ošu s Rickonom - utečie - spolu s danou postavou a pôjdu na Zeď...
To by ma síce potešilo, ale keď si vezmeš, tak chcú ušetriť. Ale zato v druhej sérií pridali pár postáv o ktorých som si myslel, že z dôvodu ušetriť tam nebudú, takže možno je tu ešte šancu na oboch (A nie Jojeru a Meenu .D)
Myslím, že kdyby se při Renlyho smrti drželi mnohem víc knihy, byla by ta scéna podstatně silnější. Takhle to bylo takové plytké. A ten stín vlastně jako stín moc nevypadá:-( Škoda. Tohle se nepovedlo.
Relativně slušnej díl, ale Lehtač? Co se bude dít v Hostinci na rozcestí? Taky chybí jakákoli zmínka o lady Hornwood a Smraďochovi. O Reedech nemluvě. Pořád to jsou takový zdánlivě malý změny, který ale v budoucnu můžou způsobit pěknej bordel.
tenhle díl se mi fakt líbil, nemám prakticky co vytknout. jen se nemůžu zbavit dojmu, že z Jona dělají v této sérii hroznýho mamlase(viz knockout od Krastera)... líbilo se mi, že v knížce si Qhorin Jona vybral pro výpravu sám, viděl jeho potenciál... takhle si prostě musel "pěkně poprosit" :)
No mě se docela líbí, že i čtenáře seriál nechává hádat, jestli bude Ramsay, Reedové (tady upozorňuju, že Benioff a Weis se opravdu zmínili o tom, že některý postavy představený ve Střetu králů budou v seriálu až ve třetí sérii), jestli je Talisa Jeyne a kde vlastně utnou příběhy některých postav. Jasně že některý věci mě znervózňujou, ale baví mě to.
U mně má tenhle díl palec nahoru! A navíc žádné zbytečné prasárničky, další palec nahoru. Půlruký se jim povedl, tomu pánovi z fleku věřím, že přežil za Zdí po celou zimu, Jhaqen taky stoupá a Brienne je perfektní. Musím se přiznat, že Pěst jsem si tak obří nepředstavovala (ve srovnání s tozhle spíš jako malilinkatý kopeček:) ).
Komentáře
No, a příští týden se dozvíme, že Jon nic neví. Já se teda těším! :-))