Hra o trůny 2x04 - Zahrada kostí

upraveno 22. dubna 2012 v 2. řada
13468913

Komentáře

• upraveno 23. dubna 2012
    paul-cz: jo, takhle jsem prokrastinovala o zkouškovém v minulém semestru :D. Ale tohle je teď spíš takové "zkouškové na túrách", takže tam moc prostoru ke čtení není :D.
    Kolikokoli: Co je na té teorii špatného? Targaryeni byli neschopní udržet si trůn- přišli o něj. Věděli (alespoň ke konci války) o co hrají a prohráli, takže ztratili vše včetně budoucích nároků na korunu.
    Pokud u něco hraji, musím počítat s prohrou, jako možností a nemůžu se potom vztekat, že je to nespravedlivé a chci všechno pěkně zpátky.
    Daenerys si může dělat nárok na trůn- jako nová dobyvatelka, ale ne jako dědička.
    mno, to bol teda jemný "sexik u Joffa :o :D :( :/
    zatial necitam knihy, zatím, ale dokedy budu muset všetci v Kings-Landing trpeť pod vyčinmi toho maleho sadistickeho psychopata zmetka1 ? :( :/(
    na rozdiel od neho, mi Dany vobec nevadi, prave je oblubena postava (draáčci :p
    + chuda Sansa,
    len nevim, proč sa tak pretvaruje aj pred Tyrionem, a trvá na svojej "jedinej a pravej laske k jej drahemu snubencovi Joeffrimu" (ci jako sa to prasa piše :d :[ :/
    mi pripada, jako obet nejakych "monstrprocesov", ked tí obžalovaní sami seba usvedčovali z hocičoho, zo všetkeho (čo do nich vtlkli)
  • upraveno 24. dubna 2012
    Harrenov - zatím moc velká rujna na to, aby ho všichni chtěli obývat a pořádali se tam královské turnaje. Ale pravdou je, že i v knížce byly některé místa podobně popsány.. uvidíme za týden
    Hora - moc velká vyzáblina, nicméně na imdb.com je napsaný stále stejný herec Conan Stevens.. takže rychlé přeobsazení v rámci zdravotní indispozice? Obličej mu moc nezabírali.
    Mel - moc studená na ženu, jenž má v srdcích mužů a žen zapálit oheň. Zrození stínu zhruba odpovídá mým představám. Stín samotný už moc ne, ale tam jsem zřejmě ovlivněn japonskými Full Metal Alchemist a jejich homunkulem se jménem Pride.
    Joff - nemyslím si, že je to úplně zbytečná scéna. Jen definitivně ukázali, že Joff je zrůda.
    Arya jako vždy skvělá
    Tywin - žádný bodrý týpek, ale pragmatik. Nač zbytečně decimovat levnou pracovní sílu. Ten koho seřval byl Amory Lorch?
    Dany je prostě Dany .. děcko co si hraje na vládkyni
    Catelyn a Malíček - chování Catelyn dle předpokladu, Malíček se zmínil, že ten "dárek" jí posílá Tyrion.
    Dobrý mi také přišel minirozhovor Davos a Stannis
    No já nevím, na mě tam Tywin působí až moc sympaticky :D Že bych dokonce zahlédla letmý úsměv? :D
    Moc se mi líbil Tywin. Byl tam krásně vidět ten rozdíl mezi sadismem Hory a pragmatismem lorda Tywina. Podle mě je dobře zahraný.
    Jak může Cersei souložit s tou položenou (myslím Lancela)? Ten tedy s Jaimem nemá společného vůbec nic.
    Jinak díl se mi líbil. Hlavně závěrečných pět minut.
    Daenerys je mela pobyt... no to bych chtel docela videt, jak by hrstka vycerpanych zenskych a par bojovniku pobila bandu vycvicenych vojaku, kteri jsou navic odpocati a silni... Me ta scena prisla dobra. Vyhrozovala, oni se ji vysmali a Xaro se ji zastal... zkratky tam proste musi byt.
    Ty zkratky a změny v seriálu maj svojí logiku. Ty věty tam o Zahradě kostí v seriálu jsou, protože přesně tak by Daenerys a spol. skončili nebýt Xara. Tu její skupinu nepobili, protože draky neviděli a nevěří jí. A o Bouřlivý konec a Edrika Bouři přijdeme, protože by to odporovalo tomu vraždění Robertových bastardů, když by ten nejprominentnější z nich byl naživu.
    Takže Mel přijde o "svou" královskou krev ještě předtím, než na ni pomyslí a Edrik nakonec nebude nijak důležitý, nebo ho v pozdějších sériích budou muset vytáhnout jako králíka z klobouku. :)
    tak teď přemýšlím, v čem byl Edrik důležitý v knize? vynechání postavy, ktera vystupuje cca na 20 stranach z nekolikatisicistrankove sagy mi neprijde nijak fatalni...
    Miss Utahraptor
    jo to jediné mě napadlo, ten Davos. Na druhou stranu, to se dá asi ukázat i jinak a nemusí přidávat další postavu... co vím, tak nečtenáři v tom mají fakt bordel. :-(
    Zatim nejlepší díl..a drobné odchylky proti knize mi nějak zásadně nevadí..Stejně,nacpat knižní předlohu tak aby se něco nevynechalo a lehce nezměnilo do 10 dílů je docela fuška.
    Neviděno, spokojenost. :-)
    svoa00: Jeyne a Starbuck budou odlišné situace, protože Jeyne nikdo nezná. I v knize je to nicka, žádná trojská Helena. Nepředstavovali by novou postavu tam, kde je třeba postavy krátit.
    Tvůrci mají horší úlohu. Vzhledem k tomu, že v knize Robb POV neměl a v seriálu má, nemůže tam "Jeyne" nečekaně spadnout jako rampouch ze Zdi.

heavy_head: dívala jsem se s manželem (nečtenářem), a pak jsme se dívali na díl Person of interest. Jeho reakce byla: "Je těžké dívat se po GOT na béčkový seriál". Marně jsem mu vysvětlovala, že PoI není béčkový seriál. Až tak se mu GoT líbí. :-)

Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.