Jinak nerada spoileruju, aler tentokrát to udělám, abych zastánce elementární logiky ušetřila zkažený nálady. To setkání Robba a Talisy/Jeyne je přesně takový, jaký vidíte v traileru. Ta držkatá ošetřovatelka se určitě bude líbit americkým holkám, ale chová se neuvětelně debilně. Zajímalo by mě, jak dopadla, kdyby takhle poučovala Tywina nebo jakýhokoliv Greyjoye... Tohle se fakt nepovedlo a scénáristi budou muset složit reparát.
Sakra! To je nějaká hustá epizoda. Joff a postelová scéna? Jasně, a pěkně drsná. Jakto že Renly neměl broskvičku? :D Cat měla Malíčkovy ten příborák narvat do krku dříve než začal mluvit. Slušně nabušené intro. Epický Harrenov. A děsivej černej borec na konec. Muhehe
Takže trochu uklidňujících řečí - jak jsem řekla, je to velmi dobrá epizoda seriálu, ale definitivně se musíme rozloučit s některýma detailama a smířit se s tím, že leccos bude poněkud jinak, než jak je to v knížce, aby udrželi zajímavý postavy na obrazovce (viz Malíček). Ono to v rámci seriálu funguje dobře. Pro mě asi jediný zklamání byla právě ne-Jeyne a její chování, který sice známe z traileru, ale čekala jsem, že bude mít nějaký opodstatnění, takhle je to opravdu jenom hloupý poučování velitele vítězný armády, za který by jí asi kdokoliv jinej dal vyrvat jazyk.
Už to tu bylo zmíněno několikrát, ale i tak: seriál != kniha. V této epizodě je to vidět asi nejvíc. Já si ze seriálu odnáším co chci (např. Harrenhal byl výborný, naopak stín jsem si prostě představoval jinak, takže u svojí představy zůstanu). (ne)Jayne (z Volantisu) je úplně někdo jiný než v knize -- tahle změna mi přijde celkem nelogická (to toho Robba máme ještě víc nesnášet?). Jinak souhlasím, že scéna Malíčka s Catelyn byla super. Škoda, že neví co je Malíček zač (asi by ho tím příborákem opravdu zabila).
paul-cz: Já teda u ságy, kde každej do krve obhajuje svoje oblíbence a naopak omlacuje některým postavám o hlavu chování, kterým trpí i většina ostatních, nikomu nic nevymlouvám, ale... nesnášet? Člověk zrovna Robba nemusí mít za tohle (a několik jiných) rozhodnutí rád, ale tohle je dost silný slovo ;) Jinak ale máš pravdu, jestli Talisa je Talisa a ne aspoň šlechtična Jeyne, tak asi i já budu mít chuť mu jednu fláknout.
Co z toho zase děláte, že to není Jeyne. Jasně že mu lhala o svém jméně. Kdyby řekla pravdu, tak ji čapne a strčí mezi ostatní ušlechtilé vězně. Však on se Robb časem dozví pravdu v některé z příštích epizod.
Komentáře
Pravda, ze toto neni warez forum. Hledejte :P
Joff a postelová scéna? Jasně, a pěkně drsná.
Jakto že Renly neměl broskvičku? :D
Cat měla Malíčkovy ten příborák narvat do krku dříve než začal mluvit.
Slušně nabušené intro.
Epický Harrenov.
A děsivej černej borec na konec. Muhehe
(Jaqen válí, a Dany je blonďatější a blonďatejší... ve všech směrech.)
(ne)Jayne (z Volantisu) je úplně někdo jiný než v knize -- tahle změna mi přijde celkem nelogická (to toho Robba máme ještě víc nesnášet?). Jinak souhlasím, že scéna Malíčka s Catelyn byla super. Škoda, že neví co je Malíček zač (asi by ho tím příborákem opravdu zabila).