Různé filmy

upraveno 6. listopadu 2010 v Film a televize
13738404243394

Komentáře

• upraveno 8. dubna 2012
    Návrat domů je jen iluze pro masy, že po vítězství následují samá pozitiva. Že to tak není, a že spadli do s....k ještě hlouběji, poznají jen dotyční, a on si je systém dovede ohlídat i doma. Páky přes blízké lidi fungují i tam.
  • upraveno 8. dubna 2012
  • upraveno 8. dubna 2012
    ad Prometheus - asi tu jsem jedinej, kterýho to vůbec nebere, co? Ale to se dalo čekat, když jsem zatim neviděl ani všechny Star Wars... :-) Nicméně něco dělaj dobře, humbuk okolo. Připomíná mi to dění okolo Batmana, taky to hezky budujou.

ad King - moje nejoblíbenější knížka od něj jsou rozhodně Čtyři roční doby - všechny 4 části jsou naprosto dokonalý, z toho ze dvou úžasný filmy - známý Shawshank a méně známé http://www.csfd.cz/film/7626-stuj-pri-mne/ s výborným Riverem Phoenixem.
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 8. dubna 2012
    U písně je ale použita nepřímá ich forma. Pěkně podaná ichforma je třeba v triologii Strážci Času.
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 8. dubna 2012
    Co se vám na té ich-formě nelíbí. U Písně vám to nevadí?

Edit: Prd! beru zpět. Teď jsem si pořádně přečetl co je to ich-forma a er-forma. ich by se mi taky nelíbilo číst.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 8. dubna 2012
    Alek: Nejsi.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 8. dubna 2012
    Montezuma3: Že ty jsi převlečená odkopnutá ženská :)
    upraveno 8. dubna 2012
    upraveno 8. dubna 2012
    Ano přesně. A jedna holka od nás ze školy přinesla na hodinu češtiny jakousi experimentální knížku psanou du-formou což i přes počáteční nedůvěru nedopadlo zas tak špatně. akorát ten styl trochu připomíná Dračí doupě.
    upraveno 8. dubna 2012
    Tou se píšou takový ty interaktivní knížky, "chceš-li zabít vesmírného upíra, pokračuj na straně 62, chceš-li před vesmírným upírem utéci, pokračuj na straně 63" :)
    upraveno 8. dubna 2012
    flanker.27: To je úryvek z mé nové autobiografické knihy. ;-)
    Everett Young: To jsou ty knížky, co jsou psané jako někomu adresovaný dopis.
    upraveno 8. dubna 2012
    Montezuma3: Šmarjá panno! :)
    upraveno 8. dubna 2012
    flanker.27: Mhe, a to ještě nevíš, že je to již třetí pokračování úspěšného bestselleru. Bude se to jmenovat "Já a mé druhé poražené alter ego"
    upraveno 8. dubna 2012
    Nejmenuješ se náhodou Tyler Durden?
  • upraveno 9. dubna 2012
    Kdybych teď psala autobiografii, byla by ve wir-formě :-) Normálně jsem začala používat mateřský plurál, což každý normální jedinec musí nutně odsoudit.
  • upraveno 9. dubna 2012
    :))
  • upraveno 9. dubna 2012
    A dějově by to taky byla pecka - my jsme se poblinkali/poslintali/pokakali/počůrali/prosrali plínu, široké balení, gumový kalhotky, zavinovačku a prošlo to i matračkou... , teče nám očíčko, máme rýmu... Mateřství je ve své prvotní fázi vlastně výhradně o hrabání se v tělesných tekutinách něčeho, co vás totálně ignoruje, pokud to zrovna nechce jíst :-)
  • upraveno 9. dubna 2012
    Gratuluji. :-)
  • upraveno 9. dubna 2012
  • upraveno 9. dubna 2012
  • upraveno 9. dubna 2012
  • upraveno 10. dubna 2012
    Malé děti, malé starosti. Velké děti, velké starosti. Ach ouvej já to vím....
    upraveno 10. dubna 2012
    To je známo
    upraveno 10. dubna 2012
    Pak chci být malé dítě. :)
  • upraveno 10. dubna 2012
    Ich formu mám ráda, protože je to záruka, že hlavní hrdina přežije. :-)
    (nepočítám Na západní frontě klid, kde byl dovětek)

Montezuma: nemyslíš tou er-formou rozdíl mezi vyprávěním z pohledu jedné osoby (kde je možno použít první i třetí osobu) a vyprávěním "z pohledu boha" (kde by první osoba nefungovala)?
    upraveno 10. dubna 2012
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 10. dubna 2012
    Ich forma se mi líbila v Masce válečníka od MIchaela A. Stackpolea, tam hlavní hrdina vyprávěl svůj příběh s takovým pěkným vystřízlivěním :)
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 20. dubna 2012
  • upraveno 20. dubna 2012
    upraveno 20. dubna 2012
    Nevada: podle provedení je to edice, kterou mám doma už pár let, asi re-e.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.