Návrat domů je jen iluze pro masy, že po vítězství následují samá pozitiva. Že to tak není, a že spadli do s....k ještě hlouběji, poznají jen dotyční, a on si je systém dovede ohlídat i doma. Páky přes blízké lidi fungují i tam.
ad Prometheus - asi tu jsem jedinej, kterýho to vůbec nebere, co? Ale to se dalo čekat, když jsem zatim neviděl ani všechny Star Wars... :-) Nicméně něco dělaj dobře, humbuk okolo. Připomíná mi to dění okolo Batmana, taky to hezky budujou.
ad King - moje nejoblíbenější knížka od něj jsou rozhodně Čtyři roční doby - všechny 4 části jsou naprosto dokonalý, z toho ze dvou úžasný filmy - známý Shawshank a méně známé http://www.csfd.cz/film/7626-stuj-pri-mne/ s výborným Riverem Phoenixem.
Ano přesně. A jedna holka od nás ze školy přinesla na hodinu češtiny jakousi experimentální knížku psanou du-formou což i přes počáteční nedůvěru nedopadlo zas tak špatně. akorát ten styl trochu připomíná Dračí doupě.
Tou se píšou takový ty interaktivní knížky, "chceš-li zabít vesmírného upíra, pokračuj na straně 62, chceš-li před vesmírným upírem utéci, pokračuj na straně 63" :)
Kdybych teď psala autobiografii, byla by ve wir-formě :-) Normálně jsem začala používat mateřský plurál, což každý normální jedinec musí nutně odsoudit.
A dějově by to taky byla pecka - my jsme se poblinkali/poslintali/pokakali/počůrali/prosrali plínu, široké balení, gumový kalhotky, zavinovačku a prošlo to i matračkou... , teče nám očíčko, máme rýmu... Mateřství je ve své prvotní fázi vlastně výhradně o hrabání se v tělesných tekutinách něčeho, co vás totálně ignoruje, pokud to zrovna nechce jíst :-)
Ich formu mám ráda, protože je to záruka, že hlavní hrdina přežije. :-) (nepočítám Na západní frontě klid, kde byl dovětek)
Montezuma: nemyslíš tou er-formou rozdíl mezi vyprávěním z pohledu jedné osoby (kde je možno použít první i třetí osobu) a vyprávěním "z pohledu boha" (kde by první osoba nefungovala)?
Komentáře
ad King - moje nejoblíbenější knížka od něj jsou rozhodně Čtyři roční doby - všechny 4 části jsou naprosto dokonalý, z toho ze dvou úžasný filmy - známý Shawshank a méně známé http://www.csfd.cz/film/7626-stuj-pri-mne/ s výborným Riverem Phoenixem.
Edit: Prd! beru zpět. Teď jsem si pořádně přečetl co je to ich-forma a er-forma. ich by se mi taky nelíbilo číst.
Everett Young: To jsou ty knížky, co jsou psané jako někomu adresovaný dopis.
(nepočítám Na západní frontě klid, kde byl dovětek)
Montezuma: nemyslíš tou er-formou rozdíl mezi vyprávěním z pohledu jedné osoby (kde je možno použít první i třetí osobu) a vyprávěním "z pohledu boha" (kde by první osoba nefungovala)?