Minulý týden jsem začala číst znovu knížku, došla jsem pomalu ke čtvrté kap. a raděj to stopnu abych byla schopná brát seriál tak jak je i se změnami. Celkově se mi tenhle první díl líbil. Ani mě moc neštve, že seriálový Petyr je tak Cersei ponížen, ale moc jsem nepobrala, proč Cersei nařídila své stráži, aby se otočili a navíc i zavřeli oči?? :) Jinak Cersei i Joffrey své role hrajou excelentně. Scéna se zlovlkem super, Jaimeho strach byl téměř hmatatelný. Zbytek zatím moc neřeším, ukážou až další epizody.
Tyna: věř nebo ne, ale přesně tahle scéna v seriálu chybí i mě. Tu kapitolu s turnajem a Tyrionovým návratem mám v živé paměti z knížky a když jsem viděla, jak to ochudili v seriálu, tak mi to bylo líto. Ta Tommenova a Myrcellina dětská nefalšovaná radost, kde jinde by se hodila víc. Jeden z důvodů, proč si knížku raděj znovu přečtu až v létě :)
No ale Notebook a stolní PC je velkej rozdíl. Brácha má podle papírů asi tak 3x výkonnější notebook než já stolní PC a přitom to s čím on má velké problémy zvládám mnohem lépe. Má silnější ramku i procesor a já přesto utáhnu mnohem víc procesů než on. Přiznejme si to. PC je prostě lepší než notebook. Vždycky jsem to říkal a za tímhle názorem si stojím.
Desktop je výkonnější za míň peněz, ale tady záleží na tom co požaduješ (já například nehraju hry, počítač přenáším často do školy -- je to můj pracovní/vyukový nástroj).
Geniální scéna příchodu Tyriona do Králova přístaviště, prostě tam nakráčí před ně, vypije mu víno, všichni tam stojí a čumí na něj jak na zjevení :D Btw. jsem jediný komu připomělo vraždění Robertových bastardů vraždění neviňátek na příkaz Heroda ? :D
Komentáře
Tyna: věř nebo ne, ale přesně tahle scéna v seriálu chybí i mě. Tu kapitolu s turnajem a Tyrionovým návratem mám v živé paměti z knížky a když jsem viděla, jak to ochudili v seriálu, tak mi to bylo líto. Ta Tommenova a Myrcellina dětská nefalšovaná radost, kde jinde by se hodila víc. Jeden z důvodů, proč si knížku raděj znovu přečtu až v létě :)