Hra o trůny 2x01 - Sever nezapomíná

upraveno 28. března 2012 v 2. řada
1235789

Komentáře

• MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 2. dubna 2012
  • upraveno 2. dubna 2012
  • upraveno 2. dubna 2012
    Tak jsem to videl ve vetsim klidu nez v kine a prvni dil vlastne docela dobry, z kina jsem to mel nejak smichany, neusazeny. Rozhodne bych ani na zaklade dvou dilu nehodnotil celou serii, to predbihate.

Je znat ze to narostlo. Lepsi vyprava, prace s hudbou, slusny rozmach. takze prezijeme pristi dil a pak to snad bude lepsi :-)
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 2. dubna 2012
    Ať mají důvod jakýkoliv, tak se mi to jako adaptace přestává líbit. Těch změn je tam prostě moc - a některé imho zbytečné. Ničí postavy, které jsem si oblíbila i které nesnáším - hlavně ty, co nesnáším (Cersei, Malíček)... Ničí to důvody proč jsem si je oblíbila a proč je nesnáším. Místo toho, tam roubují postavy nezajímavé a lacině vulgární. Ať už nové nebo jen pozměněné (Šae, Ros). Likvidují charaktery postav, které jsou v knihách jedinečné a zajímavé - v dobrém i zlém.
    Neříkám, že seriál jako takový je špatný.
    upraveno 2. dubna 2012
    Pokud se to v průběhu série změní, tak si ráda opravím mínění a autorům se ještě omluvím. Ale docela o tom pochybuji. Znám se a tak dovedu celkem dobře odhadnout co se mi bude líbit a co ne.
    upraveno 2. dubna 2012
  • upraveno 2. dubna 2012
  • upraveno 2. dubna 2012
    Hildegarda: V 7. epizodě Ned posílá Stannisovi dopis, ve kterém mu píše, co a jak. Je to na začátku scény, kde za ním přijde Malíček a přemluví ho, aby se postavil královně.
    upraveno 2. dubna 2012
  • upraveno 2. dubna 2012
    Arutha2321: chyba lavky, asi to stale porovnavam s knihou, ale aj tak to Jon Arryn zistil vtedy, ked bol Stannis este v Kralovom pristavisti, tak sa mi zda nelogicke, ze to S vedel az od Neda, ale budiz
  • upraveno 3. dubna 2012
    Když jsem to viděla podruhé, musím souhlasit, že první díl nebyl až tak strašný- trochu mi to splývalo dohromady, takže teď logicky očekávám malou "katastrofu" příští týden.
    Zatím jsem se vyjadřovala jen k postavám a ději, takže celkově na mne oba díly i přes negativa působily velkolepěji i když na hudbu si ještě budu muset zvyknout (I soundtrack první série se mi napoprvé zas až tak nelíbil. Teď ho poslouchám v jednom kuse.)

Jinak jako další pozitivum vidím Bolestínského Edda. Bude i v druhém dílu a zatím vypadá vskutku bolestínsky. :)
  • upraveno 3. dubna 2012
  • upraveno 3. dubna 2012
  • upraveno 3. dubna 2012
    Mě první díl naprosto nadchl a to i přes ty nedostatky, o kterých tu píšete - Daenerysin pohled "skrz" draka, Gendryho maličká přílba, Malíček lehce polapitelný a zklamala mě Šae, je nudná a představovala jsem si ji víc šmrncovnější. Stejně tak Melissandru, ta je naprosto nevýrazná holčička, když promlouvá při pálení Sedmi, tak je to vážně nuda. Dále Craster byl až moc vymydlený a jeho "chaloupku" jsem si představovala ještě větší. A jak již bylo řečeno Slynt byl málo slizkej! :) Co se mi naopak líbilo byli vlci, ti mě opravdu potěšili! Pěkné záběry na Robbovu armádu, opět dokonalej ostrovtip Tyriona a skvělej soundtrack. Sansa opět nezklamala, je suchá a hloupoučká přesně jako v knize, ale čekala bych jí víc ubrečenou. Scéna v domě rozkoše mě tentokrát nudila...Na závěr snad říct, že to dobře rozpracovali. Střídání jednotlivých scén bylo perfektní.
    PS: nevíte někdo, jak se jmenuje skladba, která hraje při závěrečných titulcích?...
  • upraveno 3. dubna 2012
    ferrca: je to remix King´s Arrival ze soundtracku první série.
  • upraveno 3. dubna 2012
    Hildegarda: Stannis to věděl jako úplně první, ale nemohl to nikomu říct, protože by se tím pádem stal dědicem a vypadal by jako usurpátor.
  • upraveno 3. dubna 2012
    Rhox: díky ;)
  • upraveno 3. dubna 2012
  • upraveno 3. dubna 2012
    já se tedy na druhý díl těším páč tam bude Arya a Gendry
  • upraveno 3. dubna 2012
  • upraveno 3. dubna 2012
    Mám z toho převážně dobrý pocit. Děsím se avízovaných změn v druhém díle, ale snad nepovednou nakonec k alternativní časové linii oproti knížkám.
    Melissandra by byla OK, kdyby měla víc prostoru. Snad se ještě vybarví. Rudá byla slušně. :-)
    Klasicky se mi nelíbila Daenerys, která řeší možnou smrt hladem dráčků jako naprostou podružnost. Nějaký režisér by ji měl dokopat k lepším hereckým výkonům.
    Sansa nevypadala ani trochu vystrašeně, spíš vychytrale. Jako by už uměla ovládat takového neovladatelného Joffa.
  • upraveno 3. dubna 2012
    Nejvíc mě v prvním díle pobavil Tyrion. Jeho rozhovor s Tommenem a Bronem o Ohařovi byl krátký ale vtipný. Taktéž s Cersei to zahrál parádně.
  • upraveno 3. dubna 2012
    Ještě k tomu meči: když jsem se při dívání rozčilovala, že Stannis takový důležitý symbol nechal v písku, manžel řekl: "Meč byl moc horký na držení."
    Takže neúcta ke Světlonošovi vysvětlena. :-)
  • upraveno 3. dubna 2012
    Rorge má nos. To mě zklamalo nejvíc! :)
    upraveno 3. dubna 2012
    To je ale dobrá blbost. Kdyby byl horký, tak s ním nepobíhá po pláži. Navíc neměl být horký. Ale to divák samozřejmě neví.
  • upraveno 3. dubna 2012
  • upraveno 3. dubna 2012
    Nevada: právě že s ním pobíhal jenom tak dlouho, aby nezačal skučet a foukat si na ruku. :-)

ferrca: to by od ní bylo stejně chytré jako od Palacha upálit se. Všichni by ocenili důsledky kromě ní.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 3. dubna 2012
    ferrca: Pak by se ovšem opravdu velmi chytroučce mohla slunit vedle tatínka...
    Mellisandra se mi líbí, Carice van Houten mi přijde strašně krásná a ta rudá jí sedne.
    Jo a začínám žrát Tonksovou - Natalii Tenu - Ošu. Hraje parádní divošku, dokonce snad ještě líp, než jsem si ji představovala při čtení :)
  • upraveno 3. dubna 2012
    Ferrca: jestli si dobře pamatuju knížku, tak její úmysl shodit Joffreyho z cimbuří si uvědomil Ohař a odradil ji od něj.

Seriál se bohužel musí uchylovat ke zkratkám, a tak jediná scéna, která se mi vyloženě nelíbila byla tady tolik kritizovaná scéna Malíček vs. Cersei. Nicméně z ní se dalo lehce odvodit, kdo nechal pozabíjet bastardy ("někdo kdo se Malíčka nebojí" = Cersei). Smrt toho mimina byl silný okamžik, ale kdyby zůstalo jen u něj, tak by nečtenář byl zmatený - proč to mimino zabili? Jinak v knize je též psáno o více bastardech Roberta, ale i tak bylo to vyvražďování přehnané..
    Otravná scénka s Ross byla jen úlitba divákům, otravná scénka se Šae ukázala jen zkratku k zamilovanému párečku, respektive zamilovanému Tyrionovi. Holt na co GRRM spotřeboval několik kapitol to museli shrnout do jedné minuty seriálu.

P.S.: Kraster byl maskérsky odfláknutý. Vypadal jako by vylezl od lazebníka, a ne že bydlí obklopen prasaty a chodí po výkalech..
  • paulczpaulcz zima se blíží
    upraveno 3. dubna 2012
    Tak už byl odvysílán druhý díl na HBO GO :).
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.