Hra o trůny 2 - upoutávky

upraveno 1. února 2014 v 2. řada
145791014

Komentáře

• NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 5. března 2012
  • upraveno 5. března 2012
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 5. března 2012
    Nevada, právě si mě vyděsila k smrti. Né že bych se toho koťátka bál ale začíná se mi dělat jaksi nevolno...
    Nevada- není to jedno? Furt jsou to obrovští vlci, co mají hrozně rádi jiné hrdiny ságy a ještě radši se maj mezi sebou :D
    Teď vážně- ale když tam ten Greywind stál, tak mě fakt polilo horko, aby tam takových podobných scén s tou pitominou nebylo víc.
    Pořád mi přijde ten Martinův svět až podivně podobnej s tím skutečným- na mapě myslím. A třeba název westeros taky moc originální není.
    upraveno 5. března 2012
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 5. března 2012
    Nevada: zase by jsme se vyhnuli Daenerys. Na konci první série by prostě shořela a byl by od ní pokoj
    upraveno 5. března 2012
    Nevada- Já si jen dělal legraci, že všichni ti vlci a to duchovní spojení mezi nimi trochu připomíná Twilight. Neberte to tak vážně hned.
    Miss Utahraptor- Klid, bylo to myšleno tak, že ten název je poněkud bez nápadu, fantazie. Amerika taky leží na západě, přesto jí nikdo neříká Západní země, podle tvé logiky.
    Ja som ten posledný, kto by chcel akokoľvek brániť Twilight, ale myslím, že ak budú zlovlci kvalitatívne aspoň trochu podobní vlkom v tých filmoch, mali by sme pokorne zavrieť klapačky a považovať sa za šťastných.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 5. března 2012
    Já myslím že Amerigo Vespuci by byl rád, že zanechal takový odkaz :D
    V zásadě s tebou souhlasím, že to přidává na uvěřitelnosti, jen mám takový dojem, že natolik jak je ten svět propracovaný, tak s tím zeměpisem to Martin odflák a je to i vzhledově podobné opravdovému světu. A neříkám to jen proto, že jsem student geografie :D
    upraveno 5. března 2012
    No tak zrovna na Austrálii to moc nesedí. Ostatně zemí, co maj geografii v názvu, je víc, takovej Ekvádor. Ne nemyslim, že je to něco jinýho. Když lidi měli nějakou zemi pojmenovat, po čem sáhli? Mohli to pojmenovat po obyvatelích (Bohemia - Bójové, Německo - němec - ten, komu není rozumět, languedoc - země jazyka oc), flóře či plodinách (Grónsko - zelená země), no a někdy i po geografii. Osobně mi to přijde mnohem realisičtější a přirozenější než vymejšlet nějakej umělej název, kterej nemá význam.
    Mno tak s tou Austrálií- je to jen další z mnoha výrazů přejatých z latiny. A jelikož tím jazykem žádný národ nemluví, tak se to ujalo, na rozdíl od římského: Hic sunt leones.
    Ale v zásadě chápu kam tím míříš, jen mi prostě ten název připadá moc prostoduchý. Stejně tak ty části království. Sever je Sever, protože leží prostě na severu a hotovo. Dorne, Železné ostrovy či Bouřné země už je o něčem jiném. Ale jak tak koukám, je to vše jen můj dojem.
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    upraveno 6. března 2012
    upraveno 6. března 2012
    Martin, že to s tým svetom odflákol? Davaj, nakresli vlastnú takú veľkú mapu so štyrmi rôznymi kontinentmi a minimálne na jednom budú rôzne pomenované lesy, bude rozdelená na časti, budú tam hrady s určitými názvami ako Harrenov a pod. Ideš, chcem vidieť čo TY považuješ na NEODFLÁKNUTÚ prácu. Westeros vraj vypadá ako Británia, no môj spolužiak hovorí: ,,GRRM sa neinšpiroval Britániou, to Británia sa inšpirovala GRRM
    upraveno 6. března 2012
    To je asi jako říkat, že Tolkien odflákl vymýšlení světa, když použil název Středozem :). To je jen taková poznámka. Věcně jde o to, že název místa má zpravidla věcnej základ, z něčeho pramení, a někdy i ze zeměpismý polohy. Nevim, proč by v tom měl bejt problém a ano, asi je to jen tvůj dojem.
    Hic sunt leones nebo též užívané Here be dragos není označení území na základě poznaného, ale nepoznaného...
  • upraveno 6. března 2012
    upraveno 6. března 2012
  • upraveno 7. března 2012
    Podobnost s realným světem je ve všech dobrých fantasy :) jak středozem, tak svět písně, stejně jako zaklínač a proto to dokáže přirůst k srdci :)
    upraveno 7. března 2012
    No vy naděláte :D. Samozřejmě je pravda, že všechno nemůže být domyšleno k dokonalosti ( a taky není), ale je to přece jen fantasy svět o kterém se píše v pár knížkách, které nejsou ani tak o tom světě, ale o jeho obyvatelích, takže se musí očekávat nějaké zjednodušení. Já tedy nevím jak vy, ale já na ty hluchý místa kašlu a čtu prostě proto, že mě to baví.

PS. mimochodem k propracovanosti historie Pána prstenů má Píseň sakra daleko ;-)
    upraveno 7. března 2012
    Nevado, omlouvám se za OT, ale ty máš narozky 25.března ?
    upraveno 7. března 2012
    ano
    Dík za odpověď, a všechno nejlepší :) Proč se tak divně ptám - jen jsem byla překvapená, že se sešlo povolání, narozeniny, a ASOIAF . Konec OT :-)
    Na moje narozky má zas jít do prodeje nový iPad - jako by tím chtěli něco naznačit :-)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.