Kecáliště
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
To, co navrhuje ben nevis, předpokládá dokonalou rozpoznávací schopnost nějakých testů. Krom toho, kdy by se takový testy měly konat. V pěti, deseti, dvaceti? Inteligence zraje poměrně různě. Nelze si ostatně představit, že někdo, kdo je od dětství tzv. geniální třeba v hudbě, bude stejně geniální ve schopnostech vést lidi, řídit stát.
Někdy si řikám, v čem to volání po osvícený vládě shora vlastně je zakopaný. Do značný míry podle mýho v neschopnosti obyčejnýho člověka nést svůj díl odpovědnosti, radši nechat to na někom mimo mě, kdo to bude moudře zařizovat.
Btw já bych vybral sudý počet chytrých a schopných lidí a z těch bych složil hlasovací radu (nejlépe 12) a každý měsíc by měl jeden z nich dva hlasy (proto dvanáct aby se to prostřídalo). měli by omezené možnosti například by byly zákony odhlasované v referendu které by byly nezrušitelné. Volební období by bylo dva roky a vybírali by je odbornící z řad psychologů, sociologů a kdo ví kdo ještě.
Jestli čte někdo Blesk nebo cokoli bulvárního je celkem jeho věc, zase by to znamenalo, že by se stanovily nějaký omezující kritéria k účasti na moci a podobně. Kdo by je stanovil a jak. A ono upřímně - i když by byli lidi blbci, no tak ať si strojej sami svoje problémy, jejich blbost :)) Ale jak jsem psal, rád bych, aby to bylo spojený s dostatečnou úrovní vzdělání populace. Ono namítat, že nemůžeme lidi pustit k moci a musí být vedeni moudřejším, protože jsou pitomí zároveň svědčí proti tomu, kdo to hlásí, protože se tím přizná k tomu, že neni schopnej to vzdělání zajistit. ostatně pak to může dělat i záměrně, vychovat z lidí polovzdělance a pologramoty, kterejm "je potřeba vládnout shora."
hmm vidim ,ze riesenie som neponukol ale nejak nadtym premyslam a stale sa dostanem do tohto bodu
Přímá demokracie by byla fajn, kdyby lidé se chtěli podílet na správě státu. Ale oni nechtějí, chtějí mít svůj klid. Vzdělání to nezachrání.
Myslím, že v době blahobytu je nejlepší demokracie, ale v době krize diktatura.
Viděla jsem zprávu o tom požáru v Událostech a bylo mi z toho smutno. Je to velká škoda.