Tanec - diskuse
Prostor pro ty, kteří už knihu dočetli. Ostatní rychle pryč :)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Vypadá to, že zde ještě nevlastníš účet. Pokud se chceš zapojit do diskuze, klikni na jedno ze dvou tlačítek níže.
Komentáře
P3ZI: spoileroidní témata je těžké někde umisťovat. Tenhle topic je asi nejvhodnější. Po českém vydání se určitě vynoří více topiků k tématu.
Nikdo z přeživších děcek ale zdaleka není v pozici, kdy by dokázal sever získat zpátky. Může se to stát, pokud Martin nechá všechny jejich nepřátele povraždit se. A nebo z toho děcka, co to dokáže, nechá vyrůst nestarkovskou bezkrupulózní svini, protože to je přesně to, co ke hře o trůny potřebuje. To by IMHO i odpovídalo martinovský logice. Koukám, že dneska jsem nějaká depresiní... :D
Jinak nesouhlasím s Dorne myslím že sami vyjedou s návratem Daenerys a budou propalovat ke Zdi z jihu samotná Daenerys si myslím, že se projde Ašajem směrem na Západozemí a uvede se ve velkým tak, že spálí Železný ostrovy v té době podle mě už všem dojde, že by se na Zeď měli podívat taky s nějakejma vazalama a když už bude mít všechny "Uchvatitelovy psy" na jednom místě tak proč si tam nezajít na nákup. Zeď se stane středem Západozemí z jihu na ní půjde bouře ohně made in Drogon a ze severu bouře zimy a chladu pod vedením Velkého Jiného a to bude finále o kterým mluvil Martin, že zajde ledem a ohněm...:)
Jinak osobní přání by bylo, aby se Sam vrátil z Citadely a objevil v knihovně Noční hlídky nějakou tajnou komnau kde budou svitky z poslední dlouhé noci a jeden malinkej, kde bude popsáno jak ukout valirijskou ocel a úplnej tom by byl aby ten kovář kdo ji bude na zdi pro bratry kout byl Gendry.......:) jo a jinak myslím že Zeď by pak bylo vcelku fajn místo pro zbylé neposkvrněné pod vedením Mormonta....:)
EY: Držím palce, ale Martin je mrcha ;) Arya by byla královna z pekla.
ad Zimohrad - ten asi zostane Rickonovi alebo dvojici Sansa a Tyrion. Bran a Arya sú mimo, som presvedčený, že ich čakajú smutné sólo osudy.
každopádne vyviazanie Jona cez "smrť" je podľa mňa možný variant a vôbec by mi neprišiel umelý, alebo nasilu.
a ktovie, možno naozaj !vedľajšie" postavy ako Podrick, Gendry, Jorah, Sam sa dočkajú predpokladaných šťastných koncov. majú väčšiu šancu ako starkovia :) :(
ještě k tomu Robbovu uznání Jona jako dědice; pokud to chápu dobře, Robb z Jona udělal právoplatného Starka ("odbastardil ho" - fuj to je ale škaredé slovo). Jon je ze všech žijících Starků nejstarší (mimo Benjena), takže není tím pádem v dědictví před Sansou a spol.?
brbr: Nemyslim si, že by měl mít Jon nárok na Zimohrad před Branem aspol. Je sice pravda, že ho Rob jak říkáš "odbastardil", ale to rozhodnutí přece vzešlo z úst rebela a dalšího uchvatitele :). Tudíž veškerá rozhodnutí co Rob učinil, nemůžou být brána vážně.
Ještě jedna věc. Jak může Stannis (ačkoliv je to moje oblíbená postava) být tak blbej a doufat v pomoc seveřanů? Nejlepší z mužů severu odjeli do války s Robem a jeho vazalama, přičemž se nikdo nevrátil (když nepočítáme ty masochysty z Hrůzova). Těch pár schopnejch seveřanů co tam zbylo, se přidali k Rodriku Casselovi a bojovali z Železňákama, než je nevymlátil "sympaťák" Ramsey. To mě opět vede k otázce: Kde chce Stannis nabrat vojáky, když to co zbylo na severu jsou unavený starci, nezkušený zelenáči, děti a mrzáci?
No a Stannis... to nech na něm ;)
jeho zplnoprávnenie v očiach žijúcich severanov považujem za omnoho problematickejšie. ak to neurobil Ned, tak neviem či to zoberú. aj preto si myslím, že Zimohrad nebude jeho. to skôr Železný trón.
Svoa00: jasné, že GRRM seká všade, predsa len vojna ruží, je vojna ruží :) starkov som spomenul práve pre sentimentálne dôvody.
a stále platí, že mám k Stanisovi ako kráľovi podobný názor ako Veľký Jon. :)
pozdravujem Nevadu a Heada, až to budú v budúcnosti čítať, aby vedeli, že sa na nich myslí :)
-----------------------------------------------------------------
A kde Stanis vzal na severu vojáky?
-ne všechny jednotky mohly odejít některé zůstaly na severu k udržování pořádku apod..
-z přirozeného přírůstku obyvatel a docvičeni , od Robovi "mobilizace" uběhly cca 1-2 roky
-mobilizace probíhala v létě takže hodně obyvatel bylo vázáno na zemědělské práce apod... a nemohlo se připojit k Robovi. Stanis ale mobilizuje v zimě kdy je hodně mužů je bez práce doma
-Robb mobilizoval hodně narychlo takže ne všichni potencionální vojáci se mohli připojit ať už z důvodu velké vzdálenosti od Zimohradu nebo nedostatku výzbroje
-Špatná komunikace, ne ke všem se dostal havran případně posel.(sever je rozlehlý)
-Ne všichni poslechli mladého a nezkušeného Robba
Robb naverboval jen cca 20000 vojáků což v porovnání velikosti severu vs ostatni království docela málo.
Napr. Lanisport dál postupně cca 50000 vojáků ,Renly 80000 dokonce tak malej lord jak Frey 4000 vojáků.
Kromec: měla jsem pocit, že to Robb potom napsal, ale nemám teď u sebe Bouři, takže je to jenom pocit.
počty seveřanů - už se to tady řešilo, že s Robbem nešli všichni (min. Flintové a další). Ale ti už se Stannisem jsou.