nevada: no to som veľmi zvedavý. draci sa veľmi nezväčšia, ale účet za ne porastie každým záberom. tí zlovci ma však fascinujú omnoho viac. ak naozaj urobia Šedého vetra ako zabijackú mašinu, uf uf Pes Baskervillský + Bratstvo vlka? :)
to hej, ale tiež bol veľký ako poník. išlo mi skôr len o dojem. aj keď to bola trochu iná situácia. iná fantasy štylizácia, ukazovali ho minimálne, iba v závere. to asi nie je cesta pre HBO.
sarven: Namáháš mozkový závity zbytečně, opověď na to, jak budou velcí a jak budou vypadat, je už v prvním díle, konkrétně tahle scéna: I když ve druhej sérii samozřejmě ještě nebudou tak velcí jako jejich matka. Martin tuším zmiňuje, že zlovlci jsou zhruba dvakrát větší než ti největší vlci.
no, ale veď ja vôbec neriešim ako budú vyzerať, ale ako sa to bude filmovať, aby to zniesol rozpočet a aby to dobre vyzeralo. dobre si pamätám ako vyzerala stará zlovlčica. ale niečo iné je ju ukázať 2 sekundy mŕtvu a niečo iné behať s tým medzi koňmi, prípadne robiť akciu.
sarven: Ohledně Stannisova hlasu jsem reagovala spíš na to, jak ho hodnotili i ostatní. 1. sérii jsem viděla dabovanou až stáhnutou.. jelikož zatím nemáme HBO, tak nevím, jak to tam chodí.....
sarven: Ohledně Stannisova hlasu jsem reagovala spíš na to, jak ho hodnotili i ostatní. 1. sérii jsem viděla dabovanou až stáhnutou.. jelikož zatím nemáme HBO, tak nevím, jak to tam chodí.....
Jinak mám docela obavy o tom, zda-li budou natočeny další série. Já sice vím, že HBO říkalo, že už v současné době nebude tolik hledět na sledovanost, jako spíše na prodeje DVD a Blu-Ray a nové platící zákazníky HBO, ale i tak. Když jsem jen tak pro zajímavost procházel sledovanosti různých jiných v současné době vysílaných seriálů, tak jsem byl dost překvapený. GoT měl průměrně kolem 3 milionu na díl, a třeba takové seriály jako Terra Nova, Walking Dead, Once Upon a Time, Glee a několik dalších průměrně kolem 10 milionů na epizodu. Což je znatelný rozdíl. Jako jsou to celkem fajn seriály, ale i tak mě to překvapilo.
Expendable: V tom hodnocení sledovanosti bych byla opatrná. Ono záleží na zdroji, samozřejmě, a taky na tom, jestli počítají jenom sledovanost premiéry nebo i opakování (to pak čísla vypadají taky jinak). Celkově si nemyslím, že HBO se musí honit za desetimilionovou sledovaností, ani jeden z jejich seriálu se divákům nepodbízel tak jako třeba Glee.
Což je ale do značné míry dáno typem TV stanice, na které ty seriály běží. U HBO jakožto placené kabelovky jsou ta čísla velmi dobrá. Akorát si teď nemůžu uvědomit jestli Walking Dead vysílá taky veřejná TV nebo kabelovka...
Uvidíme no, budeme doufat v to nej a snad prodeje DVD a Blu-Ray budou obrovské :D Mimochodem, Walking Dead určitě zkus. Akorát od toho nečekej nějakou zběsilou neustálou vyvražďovačku ala béčkové horrory. Je to dost zaměřené na ty postavy, jejich chování, vývoj, psychiku, vztahy atd. (Ačkoliv akce tam je taky dost, a občas dost nechutné :D )
Walking dead mohu jen doporučit (mimochodem ten první díl NENI vykrádačka 28 days letter) je to opravdu hlavně o postavách a líbí se mi mnohem víc než komiksová předloha
Co se týče sledovanosti, ty cca 3 mil. jsou jen premiéra, s opakováními a HBO on Demand to tuším bylo někam k sedmi milionům. Ale už je to zas nějaká doba, co tu ty statistiky probíhaly.
Srovnáváte nesrovnatelné. Jak správně řekla Nevada, hlavní faktor je ta kabelovka. A pak samozřejmě není kabelovka jako kabelovka. HBO má svoje vlastní metriky a v rámci nich jsou 3 miliony super. Boardwlk Empire minulý týden zakončil druhou sérii cca 3 miliony (první odvysílání) a už má dávno další sérii schválenou.
Těch 10 melounů walking dead je určitě celkem, všechna odvysílání, video-on-demand apod. V těchto číslech má GoT cca 7-8 melounů. To už neni zas takovej rozdíl. AMC je ale asi přece jen v USA na koni.
A to je jen USA, GoT měl velký zásah v Evropě, na který se HBO snaží v posledních měsících zaměřit.
Komentáře
Pes Baskervillský + Bratstvo vlka? :)
">
Jinak mám docela obavy o tom, zda-li budou natočeny další série. Já sice vím, že HBO říkalo, že už v současné době nebude tolik hledět na sledovanost, jako spíše na prodeje DVD a Blu-Ray a nové platící zákazníky HBO, ale i tak. Když jsem jen tak pro zajímavost procházel sledovanosti různých jiných v současné době vysílaných seriálů, tak jsem byl dost překvapený.
GoT měl průměrně kolem 3 milionu na díl, a třeba takové seriály jako Terra Nova, Walking Dead, Once Upon a Time, Glee a několik dalších průměrně kolem 10 milionů na epizodu. Což je znatelný rozdíl. Jako jsou to celkem fajn seriály, ale i tak mě to překvapilo.
Akorát si teď nemůžu uvědomit jestli Walking Dead vysílá taky veřejná TV nebo kabelovka...
Mimochodem, Walking Dead určitě zkus. Akorát od toho nečekej nějakou zběsilou neustálou vyvražďovačku ala béčkové horrory. Je to dost zaměřené na ty postavy, jejich chování, vývoj, psychiku, vztahy atd. (Ačkoliv akce tam je taky dost, a občas dost nechutné :D )
Těch 10 melounů walking dead je určitě celkem, všechna odvysílání, video-on-demand apod. V těchto číslech má GoT cca 7-8 melounů. To už neni zas takovej rozdíl. AMC je ale asi přece jen v USA na koni.
A to je jen USA, GoT měl velký zásah v Evropě, na který se HBO snaží v posledních měsících zaměřit.
O oblíbenosti mluví hezky i počet nelegálních stahování, viz http://www.lupa.cz/zpravicky/nelegalni-stahovani-televiznich-serialu-v-usa-na-sestupu-nejstahovanejsi-je-dexter/ - ale to asi HBO zas tak netěší :-)