Harry Potter

upraveno 6. listopadu 2010 v Literatura
123457

Komentáře

• flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 14. listopadu 2011
    Tak moment, padlo tady někde slovo zákaz?
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    Zákaz přímo ne, ale nelíbí se ti lidi, kteří se baví u rozstřílenejch lidí - když je rozstřílí paní, která má místo nohy obří zbraň (neozumím tomu, takže nevím, jaký typ - asi M16), tak u toho řvu smíchy. Ne kvůli mrtvejm lidem, ale kvůli tomu jak mohlo někoho napadnout dát místo protézy zbraň, která se dá kdovíjak použít...
    No, já zas nedokážu pochopit, co na tom komu vtipnýho přijde (ano, je to M16 s podvěšeným granátometem M203), ale nikdy by mě nenapadlo to zakazovat. Někomu prostě stačí hozená kost :)
    No jo, nedávno byl ve škole osočen Tom a Jerry, že kazí děti, protože je násilný, tak jsem na toto téma trochu citlivá :). Je to vtipný ve svý absurditě - vždyť je to šílená pitomost a ptákovina...
    Ten přehled věku a schopnosti rozumět tv vysílání je dobrej, nedávno jsem nad tímhle přemýšlela a nevěděla jsem kde to hledat. Mimochodem: dá se ta knížka běžně sehnat v knihovnách? Strana 60 - 61 by se mi hodila k diplomce...
    No, kdovíkdo to tam zadával :)
  • upraveno 14. listopadu 2011
  • upraveno 14. listopadu 2011
    Tak podle mě Tarantino to násilí opravdu bere dost s nadsázkou. Je to podle mě určitě lepší než scény z filmů, které jsou až moc realistické. Například Irreversible (nebo 120 dní Sodomy, na kterou bych se nepodívala ani za milion)... to je na zvracení. Nechápu, v čem by to mělo člověka obohatit. A taky nechápu, proč se takové filmy točí. Filmy by měly bavit. Já tohle za zábavu vážně nepovažuju.
  • upraveno 15. listopadu 2011
    A tahle diskuze se vede na stránkách o fantasy, kde se násilí bere, uh, smrtelně vážně. Zdá se, že se to nikomu z nás nelíbí :D
    Tak Tarantino určitě bere násilí s nadsázkou a jeho filmy se rozhodně nesnaží tvářit realisticky. Jde spíš o to, zda jsou zábavné či nikoliv. U mě je to tak v poměru 1:2 v neprospěch těch zábavných.
    upraveno 15. listopadu 2011
    Pasoliniho 120 dní Sodomy považuji za něco absolutně nekoukatelného, hnusného a pokřiveného. Po několika minutách mi z toho bylo opravdu zle. Je to naprosto úchylné a zvrhlé.
    Na druhou stranu nechápu, jak někdo může usnout u Pulp Fiction. I když se to může někomu nelíbit (chápu to), rozhodně není nudný.
    Na 120 dnů Sodomy se chystám už dlouho a porád se k tomu nemůžu dokopat, řikám si že když jsem zkousnul Srpski film, tak už zvládnu všechno. Fajnšmekrům doporučuju (ale bacha na to, neni to pro každýho).
    http://www.csfd.cz/film/273926-srbsky-film/
    Naturalistické násilí je ospravedlnitelné v protiválečných filmech. Pokud bych chtěla vlézt do armády a jít někde bojovat, film s vyhřezlými střevy mě spolehlivě odradí.
    Ben Nevis: Však v Tomovi a Jerrym byla největší svině Jerry (ikdyž strašně roztomilá svině).
    Já taky fandil Tomovi...
    No, na to, aby mě film bavil, musí mít něco jako zajímavý postavy, který chci sledovat, vědět co se s nima stane, nebo mě musí zajímat to co se děje. PF pro mě nemá ani jedno a eště mi to přijde úchylný (resp. protože je to úchylný tak mě nezajímá to ostatní).
    Co je na Pulp fiction úchylnýho?
    Záliba v dlouhejch kydechs rádoby myšlenkovou hloubkou (já vim, nadsázka) před tim než někoho odstřelit, nadvládtakřka glorifikovaná nadvláda někoho se zbraní nad někým beze zbraně... Ale je to otázka osobního vkusu jednoho každého.
    Něco pro flankera:

Kupodivu nejvíc znepokojující film o násilí a ovládání, co jsem kdy viděla. Devadesátiminutový mučeníčko, kdy Alan Rickman vyhrožuje a mlátí Madeleine Stowe a vyloženě si s ní hraje. Celý je to skoro bez kapky krve, ale proti tomuhle je ustřelená hlava hadr.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Jo, Closet Land je neskutečně silný film. Navíc je tam násilí psychické stejně brutální jako to fyzické.
  • upraveno 17. listopadu 2011
    jsem tu vážně jediná, která fandí Jerrymu?:-))
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 17. listopadu 2011
    Nejsi ;o)
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 17. listopadu 2011
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.