Vyjádření Talpressu k novému vydání Písně ledu a ohně

upraveno 5. února 2012 v Překlady
17810121325

Komentáře

• MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 29. října 2011
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 29. října 2011
  • upraveno 29. října 2011
    Aratha: zkratka FCB je normalni facebook zkratka/slang pouzivana a rozumena vsude na svete, ze to neznas je tvuj problem, ne muj :) .. najdi si to na urbandictionary.com

Alek: G+ mam asi 2 mesice a od ty doby sem ho neotevrel :D
    upraveno 29. října 2011
    zkratku FCB ve spojení s facebookem slyším poprvé.
    viz prvni cast odpovedi nahore .)....
    Alek: protoze Fcb kopiruje G+ :D bere si z nej inovace a zase naopak... neustalej boj o lidi. az an to ze na G+ jich moc neni...
    Osobně nechápu jak mohlo "fcb" vzniknout. Face book je "Face book" čili FB. Nebo v případě, že by někdo chtěl pouze vynechat samohlásky jak je teď moderní (nvm), tak by to zas byl "fcbk".
    jak to mam vedet? :D nekdo to napsal omylem, chytlo se to, nekdo si rekl ze je to good...
    nekdo rika Face.. tak FC a pak nekdo pridal B jako book... nvm... udelej si research :D
    Vynechavani samohlasek, napriklad ve slove nvm, je prevzato z anglictiny, ktera zkratky netvori jako cestina nekolika prvnimi pismeny, napr. napr. :-), ale prave vynechanim samohlasek: napr.: nprkld.. Pro cloveka s bohatou zasobou, je totot zracovani logicke a snadno se v nem orientuje. Je to vsak dusledek specifickeho jazyka. V aj. se na druhe strane nepouziva tolik zkracenin slov. Vyjimky tvori vetsinou slova prejata z latiny.
    A protoze soucasna generace se chce odlisovat, tak hleda inspiraci v jinych jazycich. Takze je jen prirozene, ze se objevuje tenhle styl i v jazyce ceskem. Nepohorsoval bych se nad tim, nektera slova to opravdu pekne zkrati (a usnadnilo psat sms prvni generaci telefonu).
    I ja jsem fcb videl poprve, ale rekl bych, ze clovek pouzivajici facebook a rozumejici anglictine musi tuhle zkratku pochopit rychle:)
    každopádne FCB je v prvom rade FC Barcelona :)
    Face používám taky... ale výhradně v mluvené formě.
    upraveno 29. října 2011
    :D
    upraveno 29. října 2011
    Kolik už je přeloženo kapitol z Tance?
  • upraveno 30. října 2011
    +1
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 30. října 2011
    Auvajs :). Koukám, že kritika je stále problém. Nové obálky se mi taky nelíbí (to je ale věc vkusu) a strašně mě mrzí, že nejsou stejné jako v originální verzi - nechápu proč je v ČR tendence měnit obrázky obálek...
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 30. října 2011
    Mně by ani tak nevadilo, že jsou obrázky jiné, jako jejich nesmyslné použití. Na první bezejmenný jezdec bez jakékoliv návaznosti na ságu. Na druhé Renly i s kometou. Na třetí zase nic neříkající jezdci, na poslední chvíli jakože z/u Řekotočí (hehehe, to mě dostalo snad nejvíc). Přitom obrázky samotné se mi líbí hodně (snad kromě Renlyho).
    Jsem zvědavá na čtvrtou obálku. Podle logiky by to měla být nějaká postava. Snad Jaime nebo Cersei? :)
    Možná Lady Kamenosrdce. :)
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 30. října 2011
    Já jsem zvědavá na obálky 5. dílu - jestli budou odlišné pro dvouvydání v měkké vazbě a pro pevnou vazbu.
    upraveno 30. října 2011
    Tohle se řešilo na facebooku s autorkou. Snad se rozhodla pro navrhované téma: Cersei a věž v zelených plamenech. Uvidíme.
    uff, deža ví - ale ok, lepší než ten offtopic, kterej jsme tu jeli včera :-)
    Montezuma: Jupí, to bol môj návrh! :)
    Alek: Prave, že deža neví....
  • upraveno 31. října 2011
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 31. října 2011
    WTF...
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 31. října 2011
    Aspoň uznaj chybu.
  • upraveno 31. října 2011
    hezký no, stane se :-)
  • upraveno 8. listopadu 2011
    Ještě že už ji mám taky doma... Je to tlustý, hodně !!! Nejsem si jistá, kolik stran budou mít další díly, ale jestli to bude takhle růst jako doteď, tak abych si na zbytek ságy koupila novou knihovnu :)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.