Kecáliště
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Na druhou stranu se z pohledu EU nic tak hrozného nestalo. Tohle mají okočírované. Bude se hlasovat tak dlouho, dokud nebude výsledek takový, jaký si přejí. A ne poprvé.
No tohle mě na tom sejří nejvíc. Oni si to jen tak „zejtra“ odhlasujou znova - tim to celý degradujou a z Ficova nezodpovědného kroku se vlastně stává docela obdivuhodnej politickej postup. On věděl, že se vlastně nic neděje. Nechápu to. Aspoň kdyby došlo k nějakýmu jednání, parametrizaci... Jejda, tohle mě startuje, já bejt Slovák, já bych vyváděl :-D
A že nejde o morální hodnoty, o zahraniční důvěryhodnost, signál pro trhy - tomu nevěřím. SK se tím neskutečně poškodilo v očích zahraničních partnerů (a my děláme ve vztahu k EU to samé už pěkně dlouho) a nic tím přitom nezískalo.
BTW připomělo mi to jednu mojí debatu s MUDr. Mackem, to byl rok asi 99 nebo 2000, byl hostem pořadu Na hraně a protože pak na nás neměl čas, slíbil nám, že si nás pozve k sobě. Skutečně to dodržela pozval si nás asi 5 do sídla ODS, tehdá se zrovna řešilo přijetí/nepřijetí rozpočtu Zemanovy vlády. Pravice tehdy první rozpočet zamítla. Tu diskusi jsme měli při přípravě druhý verze. Macek nám tehdá řek, že lepší rozpočet, než je ten zamítnutej, resp. znova připravovanej (rozdíl byl samozřejmě jen v pár detailech) nelze sestavit, ale prostě oni si za jeho schálení stanověj svojí cenu, to je prostě pro ně legitimní politickej tah. Tak to prostě chodí v politice zcela standardně, jen tohle je víc vidět. Brát to jako něco výjimečnýho příčícího se "morálním zásadám" a podobně může vážně myslet jen Sansa Stark :))
BTW když už tady Nevada připoměla jedno z moudrých evropských rozhodnutí (moudrý rozkaz, sám jsem v těch gratulacích neměl jasno). Kolega třeba vede dětskej turistickej oddíl, jezdí s nima na tábory, tak často jedná s majitelema pozemků. Jeden třeba má pěkný pole, který neosívá, protože mu Evropa platí za "udržování původního rázu krajiny." To co mu platí, mu vydělá víc, než kdyby osel, dvakrát třikrát v roce to musí posekat (páč skutečně chodí kontolor, kterej přeměřuje vejšku trávy) a to jsou jeho veškerý náklady. Jestliže se tahle sponzoruje neprodukce, neni se co divit, že Evropa má hospodářský problémy.
Mluvím čistě o politické kultuře, toť vše, víc za tím nehledej :-) Třeba zrovna Radičová je podle mě skvělý mix idealismu a pragmatismu a proto se z ní taky mohla stát premiérka.
Můj názor je že EU se neměla rozšiřovat o nás, slováky a balkánský a pobaltský státy. Přijde mi to že nám sice asi ekonomicky pomohla, ale ty silný původní státy to poškodilo a platí na nás.
Co je to dneska národ? Když vezmeme v potaz takový Londýn či Paříž (a zdejší etnika)? Ještě si pořád budeme hrát na nějaký vlastenectví? :-)
To že se pár oblastí jako Katalánie nebo Baskové se chtějí osamostatnit ještě neznamená že se chtějí osamostatnit od EU...
Nevada: pod to se klidně podepíšu!
Souhlasím a nesouhlasím že Federace je stát :-D
Lince: Jak asi kde.. Já mam zase bratra žijícího v Reusu (asi 80 Km pod Barcelonou)... Nijak jsem si zvlášť nevšiml že by byli vysazený proti EU.. Rozhodně radši mávají Katalanskou vlajkou než Španělskou a maj moc pěknou hymnu (oproti naší která je snad i kopií od Mozarta :P :-D ;-) )..
Současný stav dlouho trvat nebude... Třeba bude nějaká politická obroda. Ale spíš se bojím že se to vše rozuteče a poskládá do nových celků.. Ty lidi neuměj dělat nic jiného než "politiku" .