Nejlepší kamarádka....aneb holka co vás podrží...

upraveno 6. listopadu 2010 v Akce a hlasování

Protože jsme více méně maskulinní fórum a rádi se bavíme o ženách (byť imaginárních). Napadlo mě, co si vytvořit anketu, která by ukazovala jaké ženy v různých pozicích preferujeme? Hodně lidí tu má rádo (a to je slabé slovo :) ) Sansu, jiní zase obdivují Daenerys. Ale chtěli by jste je za kamarádku, milenku nebo manželku? Někdo by se rád svěřoval Sanse, ale pomiloval by se radši s Cersei (naopak asi těžko:-). Začal bych asi nejlepším kamarádkou, i když to neznamená, že to je nejméně významný vztah, neboť jak zpívá jeden náš mírně vyčpělý zpěvák "Přátelství je někdy víc než láska.." :D

145791012

Komentáře

  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 23. září 2011
    No, můj děda z máminý strany si taky našel mladší ženskou a rozved se kvuli tomu s babičkou. Ale upřímě jsme to nikdo z rodiny nepochopili, protože ta mladší ženská byla i za mlada šeredná jako teď, nesympatická , nepříjemná a naprosto asexuálního vzhledu (což mi potvrdil i táta, kterej jí pochopitelně znal mladší než já). Později s ní děda zplodil tetu, která je jen o měsíc starší než já a o 5 let mladší než moje ségra.
    Z tátový strany zas babička byla o 13 let mladší než děda, tam to byl tah, ehm, prostý leč mazaný venkovský holky na pana JUDr. soudce (holt první republika), kterýho si vomotala kolem prstu.
    Mě prostě tyhle rozdíly přijdou divný a nenormální. Těžko by mě přitahovala ženská, o který bych věděl, že byla mimino v době, kdy já už byl dospělej.
  • upraveno 23. září 2011
    Tak, já jsem na věkově odlišné páry měla velmi dlouhou dobu podobný názor. nakonec chlap, který poslechne krizi středního věku, sebere prachy, zamává manželce a pubertálním dětem, aby si vyrobil vlastní vnouče, je ubožák.

    Ale vzhledem k jmenovaným případům mé kamarádky, kolegyně a sestřenky jsem z radikálních názorů trochu ustoupila. nicméně je pravda, že ve všech případech nešlo o ženatého chlapa, který by rozbíjel kvůli mladici rodinu.

    Jinak můj otec je o devět starší než mamka a je to nejharmoničtější pár, který znám :-) Ale devět let snad není takový rozdíl. My jsme s manželem stejně staří - tedy on je o 3/4 roku starší.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 23. září 2011
    9 let, to ještě jde. Ale těsně :)
  • upraveno 24. září 2011
    středního věku, sebere prachy, zamává manželce a pubertálním dětem, aby si vyrobil vlastní vnouče, je ubožák
    To je ovšem velmi jednoduchý a dle mě i hloupý názor. Navíc jsou i ženy, které opouští rodiny. Je strašně jednoduché odsuzovat opouštějícího. Přitom neznáme podrobnosti jeho vztahu, co se mezi dvěma partnery děje na hluboké úrovni, jaké měli oba dětství, které je ovlivnilo, neznáme už vůbec síly působící v rodinné historie, prostě tomu přiřadíme nějaké klišé typu.... chytl druhou mízu a vyprdl se na chudáka ženušku...hajzl. A to radši nemluvím ani o přirozenosti člověka z pohledu evoluční biologie, protože to bohužel řada lidí ráda zneužívá a vybírá si jen to, co se jim hodí.
    Předsudky ohledně věku partnerů už snad nemá smysl ani moc komentovat. To je úplně out.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 24. září 2011
    Ano ano, každý předsudek musí být identifikován, s maximální tvrdostí odsouzen, vykořeněn a vykouřen ohněm, jinak riskujeme, že přijdeme o nálepku in :)
  • upraveno 24. září 2011
    Ano ano, každý předsudek musí být identifikován, s maximální tvrdostí odsouzen, vykořeněn a vykouřen ohněm, jinak riskujeme, že přijdeme o nálepku in :)
    Já nechci nikoho vykuřovat a už vůbec ne odsuzovat. Jen nechápu, proč by měl být věkový rozdíl problém? Podle mého názoru je to stejný "problém", jako když pocházíme z různých rodin nebo máme rozdílné názory třebas na vaření. Uznávám, že čím víc mám člověk s tím druhým společného, tím lépe, ale když se podívám na lidi v práci, tak většině aspoň jeden vážný vztah (manželství) nevyšel nebo nevychází bez ohledu na věkový rozdíl.

    Jinak podle statistického úřadu činí rozvodovost u věkového rozdílu jeden rok (muž starší) 72% , u věkového rozdílu 7 - 9 let 51%, u rozdílu 10 - 14 let 44%. Jedná se o hodnoty za rok 2009.
    U věkových rozdíl, kdy je žena starší, jsou čísla obdobná.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 24. září 2011
    A já zas nechápu, proč je třeba označit in nálepkou "out" akdemickou diskusi, ze který nevychází závěr
    a) napsat zákon kterej by to zakazoval
    b) takovej zákon požadovat, iniciovat
    c) odsuzující Káju Gotta

    Připomíná mi to červený tlačítko závadnýho obsahu pro prohlížeče, který tak horlivě navrhoval ministr pro lidská práva Kocáb.
  • upraveno 24. září 2011
    Napsal jsem svůj názor.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 24. září 2011
    Já první. :)
  • upraveno 24. září 2011
    Však v pohodě, tys ho napsal první a já na něj jako druhej reagoval...:-)
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 24. září 2011
    Však jo. Žádné chmury, žádné mraky, vede vás Dlouhý, Široký a Bystrozraký. :)
  • upraveno 24. září 2011
    No čo sa týka tej štatistiky, ja som tiež počula, že páry s veľkým vekovým rozdielom bývajú často súdržnejšie, ako tie s podobným a aj by som tomu verila - ale z vlastnej skúsenosti to nedokážem, my sme spolu iba 5 rokov :)
    A u mňa to skrátka za mladi bolo tak, že sa mi páčili starší muži (myslím fyzicky), chlapci v rozgajdaných teplákoch, čo počúvajú hip-hop a v každej druhej vete vychrlia 5 nadávok, ma skrátka nebrali, proste tridsiatnici ideál (ale musím povedať, že sa to neposúva, teraz mám 24 a nezačala som slintať po pätdesiatnikoch, takže ak mi to vydrží, tak časom sa začnem vlastne zameriavať na "zajačikov" :D).
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 24. září 2011
    No, já bych předevšim k tý statistice řek, že nejde o vzájemně porovnatelný soubory, ten s velkým rozdílem je meší výběrová skupina nějak zaměřená, zatimco ten s malym rozdílem je normálně rozdělená populace. To nevypovídá prakticky o ničem.
  • upraveno 24. září 2011
    normálně rozdělená populace
    Norma je zřejmě podle Tebe, to co je nejčastější. S tím souhlasím. Nemáš ale pravdu, že to o ničem nevypovídá, i když uznávám že metodika výpočtu rozvodovosti není příliš šťastná.
    Mimochodem při výběru partnera jsme všichni nějak zaměření:-))) Nedělal bych z větších věkových rozdílů nějakou zvláštní libůstku a odchylku...
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 24. září 2011
  • upraveno 24. září 2011
    (ale musím povedať, že sa to neposúva, teraz mám 24 a nezačala som slintať po pätdesiatnikoch
    ono se to neposouvá ani u nás, co se nám líbí mladší kategorie :-) Naštěstí stále dokážu vidět v manželovi toho kluka.
  • upraveno 24. září 2011
    flanker.27: V to m případě ze zkušenosti musím říct, že nesouhlasím. Moji rodiče jsou vážně fantasticky harmonický pár. Něco jako Ned a Cat, až na to, že nejsou mrtví, ani nemrtví :-)

    Chmur. Hm, biologické potřeby jsou roztomilá věc. Fungují obecně vždycky ve prospěch toho, kdo se jich dovolává. lidi nejsou zvířata. Když jsem kdysi byla na gyndě, kouknul doktor do papíru )do počítače :-) a říká: "vidím, že už neberete antikoncepci." Vysvětlila jsem mu, že můj přítel je vážně nemocný, leží ve špitále a bodají do něj obří jehly, takže sex teď není na pořadu dne. A ten pablb mi začal tvrdit, že zdravá krásná ženská jako já to nevydrží a kondom není vždy spolehlivý. Okamžitě jsem měla chuť vrazit mu hlavu do toho počítače. Ale neudělala jsem to, konec konců jen respektoval mé přirozené biologické potřeby, že. Určitě by projevoval stejné pochopení, i kdyby ležel na kapačkách on sám, a někdo by respektoval biologické potřeby jeho ženy...
    Ano, všichni máme biologické potřeby, muži i ženy, ale všem nám příroda a bohové nadělili ruce... A když mi někdo, kdo od čtrnácti do dvaceti jen masturboval u počítače bude vykládat, že nemůže vydržet abstinovat v době těhotenství manželky, která je na rizikáči, je to na nakopnutí do intimních míst.

    Lidé se rozcházejí z různých důvodů, to je fakt. Napsala jsem, že ten, kdo neustojí krizi středního věku, je ubožák, a za tím si stojím. Neznamená to, že někde pobíhám po ulici s transparentem "koukni se do zrcadla, dědulo!" prostě si to jen tiše myslím :-)))

    Rozvodovost sama o sobě nic neznamená, neříká, jak jsou ti lidé v manželství šťastní, ani jestli jim to funguje. Osobně znám pár, kde je stará paní na manžela extrémně hnusná, musí se vracet včas domů, pořád ho peskuje, nadává mu... Ona i on ví, že je to ona, kdo se o sebe dokáže postarat a on by si bez ní ani neuvařil čaj. Je to pomsta za dobu, kdy ona byla doma s dětmi, musela snášet avantýry, o kterých věděla celá vesnice, ale nemohla nic udělat. on byl živitel rodiny. Tak k čemu takový vztah je? Sice vydržel, ale namísto spolupráce to je a vždycky byl jen boj o moc.

    Vztahy jsou komplikovaná věc, chce to na nich pracovat. Samo se nic neudělá... Ale abych nám všem zvedla náladu, ty problémy nejsou z větší části dané rozdíly mezi muži a ženami. Ve stejnopohlavních párech, co znám, řeší úplně to samé (furt je v práci, neuklízí si po sobě, jsem snad jeho služka? kouká po ženských... a tak. )

    no, abych byla upřímná... ty problémy se týkají vztahů, v posteli to mají snazší. Ale co, u nás heterosexuálů je to zas větší dobrodružství.
  • upraveno 24. září 2011
    A ten pablb mi začal tvrdit, že zdravá krásná ženská jako já to nevydrží a kondom není vždy spolehlivý
    No já myslím, že se spíš snažil získat body za předpis.
    . Fungují obecně vždycky ve prospěch toho, kdo se jich dovolává. lidi nejsou zvířata.
    Tyno, nevím, jak je to přesně myšleno, ale já se žádných výhod nedovolávám pro sebe ani pro své pohlaví. Jenom nám rád zjednodušená odsuzování. Další věc je ta, že lidé patří do říše: živočichové, třída - savci atd. Se šimpanzem máme společných 98% genů. Tudíž ať se nám to líbí nebo ne, tak v mnoha ohledech prostě jak ty říkáš, zvířata jsme. Nevidím na tom nic špatného naopak mi to přijde přirozené. Samozřejmě v našich životech působí i jiné síly než jen pudy.
    Napsala jsem, že ten, kdo neustojí krizi středního věku, je ubožák, a za tím si stojím.
    Musí být pro Tebe traumatizující pohybovat se ve světě tolika ubožáků:/
    Rozvodovost sama o sobě nic neznamená, neříká, jak jsou ti lidé v manželství šťastní, ani jestli jim to funguje.
    To samozřejmě ne. Bohužel štěstí a pocit spokojenosti se měřit nedá. Navíc život je relativní, dnes jsi nahoře a během minut se ti život obrátí naruby. Nikdo neví, co mu zítřek přinese. Možná že za pár let uděláš to, co teď odsuzuješ. Konec konců na pořekadle...odříkaného chleba největší krajíc je hodně pravdy.
    sobně znám pár, kde je stará paní na manžela extrémně hnusná, musí se vracet včas domů, pořád ho peskuje, nadává mu...atd....
    To je přesně ono. Vidím nějaký vnější obraz, někdy jsme slyšeli, že je to pomsta za to, že ji podváděl a tak dále blablal. A ty víš proč ji podváděl? Víš, co se v něm odehrávalo? Jsem automaticky vinný, když někoho podvedu? Co když ta žena se mnou nechtěla spát? Co když si mě vzala jen proto, že nechtěla být sama? Nic ke mně necítí. Znáš jejich rodiče? Víš jaké měli vzory v dětství? Nevím proč, ale v tuhle chvíli mě napadla jedna replika z Pána prstenů...
    "Spousta těch, co žijí, zaslouží smrt. A někdo umírá a zasluhuje život. Můžeš mu ho dát? Potom nevynášej příliš horlivě rozsudky smrti. Protože ani ti nejmoudřejší nedohlédnou do všech konců."

  • upraveno 24. září 2011
    Mnoho lidí na světě dělá věci, s nimiž nesouhlasím. Ale pokud nejsou proti zákonu, nic mi do toho není. Kromě toho, že na ně můžu mít svůj názor.

    Nakonec i na to alibisticky zdůrazńované příbuzenství se šimpanzi mám svůj názor. Lidi nejsou zvířata. Vždycky se můžeš rozhodnout, jestli poslechneš "biologickou potřebu" nebo se zachováš jako člověk. Jsou lidi, kteří tváří v tvář smrti hladem nezabili a neopekli vlastní dítě, i když to znamenalo, že zemřou všichni. Z čistě praktického hlediiska je zabití nemluvněte a přežití reprodukčně schopného jedince v zájmu přírody a zvířata to dělají. A přece se lidé mohou rozhodnout. Takže mi nikdo nemůže říkat, že krátkodobé obětování tělesných potřeb, je strašně zásadní utrpení.

    Vztahy někdy prostě žádají oběti, aby mohly fungovat. Všude na světě se slibuje v dobrém i ve zlém. ne v dobrém, nebo dokud nepotkám větší šťabajznu. Když už lezu do manželství, mám to brát vážně. Alespoň já to tak beru. Můj manžel je teď můj nejbližší příbuzný. Není to žádný přívažek, kterého bych se mohla zbavit, protože má problémy, stejně jako se nezbavím vlastní mámy, táty, nebo, bože mě netrestej, mojí sestry. Pokud by se tomu stalo, musely by mě vést opravdu velmi vážné důvody.

    Já to tak cítím. Pochopitelně k tomu nenutím ostatní. Ať se každý srovnává se svým svědomím sám. jsou i lidé, kteří o vztahy nestojí, tak proč je nutit. I takový život nabízí spoustu příjemného. Přinejmenším pestrost a dobrodružství, minimum obětí a kompromisů. To může být taky fajn. Já jsem si vybrala jinak.

    A jestli je odříkaného největší krajíc? Když jsem ho nepodvedla 10 let, hádám že to zvládnu i dál. Co dělá on nevím... To jsou zase jeho volby. Já můžu jenom doufat.
  • upraveno 24. září 2011
    No ja mám tiež zlý pocit z toho, koľkým chlapom rupne v strednom veku v hlave a opustia manželky kvôli mladým roštenkám - na druhej strane v prípade, že je to vina dysfunkčného vzťahu (ktorý má bohužiaľ po niekoľkých rokoch, či desiatkach rokov, dnes veľká časť populácie), je asi vzhľadom na vlastnosti väčšinovej populácie logické, že ju opúšťajú práve muži. Nepáči sa mi to, ale zase keď sa pozriem na konkrétne prípady, ktoré poznám, (nie "Aha, Paroubek, hajzel jeden, našiel si mladú"), tak sú tam často pochopiteľné dôvody.
    Ako Chmur píše, nedá sa súdiť bez kontextu.
    Čo sa týka biologických potrieb, každý ich má rozličné. Ťažko bude objektívne súdiť človek, ktorému stačí sex raz za mesiac, človeka, ktorý by mohol furt :) Argument o masturbácii som už čítala na iných fórach, kde sa rozoberala nevera, ale osobne s ním nesúhlasím, páč v páre, kde nefunguje sexuálny život dochádza aj k dôležitejším stratám ako k nenaplneniu biologických potrieb (hovorím o priemerných ľuďoch, nie o racionálnych askétoch, ktorým je to jedno :)). Samozrejme teraz nehovorím o situácii, že je jeden z partnerov chorý, tehotný a podobne - v tomto prípade IMHO pokiaľ má človek nejaké svedomie a má toho druhého rád, proste počká. Ale v prípade "odcudzenia" partnerov, ktoré časom nastáva, kedy ten druhý ani nemá dôvod, ale proste sa už akosi nechce a vlastne už sa ten druhý ani nepáči a vlastne sú skôr priatelia ako milenci...no, poviem, že to aj celkom chápem. Proste netreba cudzích súdiť, kým sa neprejdeš v ich topánkach.
  • upraveno 24. září 2011
    :-) No jo, moje velkorysost má své meze. Všichni máme nějaké chyby.

    Když to nefunguje v posteli a oba jsou v pohodě, většinou nebude problém přímo v sexu. Spíš se to rozpadá jinde a v posteli se to jen ukáže jako první.
  • upraveno 25. září 2011
    Nakonec i na to alibisticky zdůrazńované příbuzenství se šimpanzi mám svůj názor. Lidi nejsou zvířata. Vždycky se můžeš rozhodnout, jestli poslechneš "biologickou potřebu" nebo se zachováš jako člověk. J
    Jakej alibismus? To je prostě fakt. Poslechnou biologickou potřebu a zachovat se jako člověk se jako navzájem vylučuje? Nejsme v pohádce kde je jasně dané dobro a zlo.
    Z čistě praktického hlediiska je zabití nemluvněte a přežití reprodukčně schopného jedince v zájmu přírody a zvířata to dělají.
    To se ovšem velmi zjednodušující. Různá živočišné druhy to mají jinak. Víš, že některé druhy chobotnic se starají o svá vajíčka tak, že nepřijímají několik týdnu potravu až nakonec zahynou hlady? Samice šimpanze by nikdy své mládě nezabila, ani kdyby hlady neviděla. Když jim umře mládě, ještě nekolik dnů ho nosí, hladí a chová se velice utlumeně, projevuje podobné emoce jako člověk.
    Proste netreba cudzích súdiť, kým sa neprejdeš v ich topánkach.
    Přesně.
    Vztahy někdy prostě žádají oběti, aby mohly fungovat. Všude na světě se slibuje v dobrém i ve zlém.
    To je ovšem taky zjednodušující a ve své podstatě nepravdivé. Už vidím, jak u polygamních národů, kde si své manželky kupují, jim slibují jenom to dobré.

    Ale já nechci obhajovat nevěru. To v žádném případě. Jen tvrdím, že bychom neměli lidi odsuzovat, když neznámě příčiny a souvislosti. Tvrzení, že kdo neustojí krizi středního věku (samozřejmě to musí být muž) je ubožák, mi přijde jak věta z nějakého feministického plátku.
    A jestli je odříkaného největší krajíc? Když jsem ho nepodvedla 10 let, hádám že to zvládnu i dál.
    Ano hádáš...Já zas hádám, že ho podvedeš:-) Za tebou stojí desetiletá zkušenost a za mnou statistická pravděpodobnost a víra ve výše uvedené pořekadlo:-). Uvidíme, kdo se nakonec trefil :-) Škoda, že se to už asi nedovím,....:-)
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 25. září 2011
    Mnoho lidí na světě dělá věci, s nimiž nesouhlasím. Ale pokud nejsou proti zákonu, nic mi do toho není. Kromě toho, že na ně můžu mít svůj názor.
    Tak přesně tohle jsem se tu snažil vyjádřit.
    To je ovšem taky zjednodušující a ve své podstatě nepravdivé. Už vidím, jak u polygamních národů, kde si své manželky kupují, jim slibují jenom to dobré.
    To je ovšem taky velmi zjednodušující. I v islámu platí, že manžel se musí být schopen o své manželky starat a živit je. Jaká je skutečná realita, to je druhá věc, ale u nás se taky realita často vzdaluje od ideálu. Kdož jsi bez viny...

    Já prostě vycházim ze svý zkušenosti vztahu, kterej snad nemoh bejt tradičnější a tudíž byl asi děsně out. V jednom pořadu parodoval Marek Eben Tabu, dělal Šmuclera a pozval si tam chlápka, jenž měl problém, že byl úplně normální. Byly tam perly jako "vzal jsem si dívku o dva roky mladší..." - "Chcete říct, že jste se oženil s děvčetem? No to je vskutku podivné. Co nějaké zvláštní sexuální praktiky?" - "No jsme spokojený s klasiklou, jednou jsme zkoušeli, že by mě třeba manželka svazovala řetězem, ale nějak to nebylo ono." a tak dále.
    V podstatě všechno by sedělo na nás.
  • upraveno 25. září 2011
    Ano hádáš...Já zas hádám, že ho podvedeš:-) Za tebou stojí desetiletá zkušenost a za mnou statistická pravděpodobnost a víra ve výše uvedené pořekadlo:-).
    Takové tvrzení mě uráží, ačkoliv chápu, že ne každému to musí být jasné a ne každý vnímá závazek a věrnost jako já, možná si i myslí, že věrní lidé jsou frigidní chudáci, kteří nemají ani zbla fantazie. To nevím. Takže bych tuhle debatu s tebou s dovolením ukončila, než to začne být zbytečně osobní. Máme prostě odlišné názory, to je celé.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 25. září 2011
    No, kdyby šlo o mě, tak bych osobní byl s chutí.
  • upraveno 25. září 2011
    No, kdyby šlo o mě, tak bych osobní byl s chutí.
    :-)))

    Takové tvrzení mě uráží, ačkoliv chápu, že ne každému to musí být jasné a ne každý vnímá závazek a věrnost jako já, možná si i myslí, že věrní lidé jsou frigidní chudáci, kteří nemají ani zbla fantazie.
    Někdo něco takového napsal? Abych to shrnul a budu se snažit být neosobní.
    Nevěra je pro vztah v drtivé většině špatná a ohrožující. Jiná věc je ta, že bývá běžným jevem, se kterým se celá řada z nás přímo či nepřímo setká. Možná, že kdybych si ji vynesl do Gaussova rozložení četností, tak z hlediska pravděpodobnosti je to věc normální. Někteří z nás to berou jako dostatečný znak normálnosti a nenormálnosti (já ne:-). Ovšem tvrzení, že každý kdo podvede, je ubožák, je stejně hloupé jako když někdo tvrdí, že ten kdo nepodvádí je frigidní chudák (neříkám, že jsi hloupá ty, pouze tento tvůj názor!!).
    Přeji ti, aby ti manželství vydrželo a byla jsem v něm spokojená. Tím bych to za sebe asi uzavřel.

  • upraveno 25. září 2011
    nikde jsem nenapsala, že kdo podvede je ubožák. I když...hm...když o tom tak přemýšlím, svým způsobem to tak ve většině případů cítím. No jo to jsem holt já. :-)

    Chápu, jak to myslíš, proto jsem se nijak zvlášť neurazila::-) Pro mě, když napíšeš, "hádám, že podvedeš svého manžela", je to dost podobné jako kdybys napsal, "hádám, že když se dostaneš do finančních potíží, požádáš své rodiče, aby na tebe přepsali barák a připravíš je o něj". Ale vím, že ne každý to tak má.
  • upraveno 26. září 2011
    Teď nedávno jsem zahlédla hlášku Larryho Kinga, že je šeskrát rozvedený, protože neumí dělat kompromisy. Takový člověk by si měl pořídit psa a ne se pokoušet o vztahy.

    Co se týče odchodu chlapa za mladší babou, asi nebude moc archetypálních proutníků, co jak přijde jaro, potřebují vymést starou manželku z domu, takže předpokládám, že ti ostatní prostě s tou manželkou už nevydrželi žít, anebo nevydrželi nátlak milenky a jejich biologických hodin.
    Co se mi nelíbí, je že rodič ve snaze zajistit si osobní štěstí, s sebou vláčí potomky, aniž by se ptal na jejich názor. Všechny filmy, seriály a časopisy osobní štěstí zdůrazňují, takže se nedivím, pokud partnera svrbí končetiny a začne si říkat, jestli už s tou nudnou manželkou (manželem) není příliš dlouho. Klasicky odejde chlap od rodiny, abych vychovával cizí děti (své milenky) místo těch svých, což mi přijde ujeté.
  • upraveno 26. září 2011
    Klasicky odejde chlap od rodiny, abych vychovával cizí děti (své milenky) místo těch svých, což mi přijde ujeté.
    Myslím, že spíš s milenkou založí novou rodinu. To mi přijde logičtější.
    Co se mi nelíbí, je že rodič ve snaze zajistit si osobní štěstí, s sebou vláčí potomky, aniž by se ptal na jejich názor.
    Proč bych se jich měl ptát? Odpověď je v 99% jasná i bez ptaní. Děti si vždy přejí, aby rodiče zůstali spolu. Samozřejmě že odchod rodiče je pro děti traumatizující. Na druhou stranu mnoho manželů zůstane spolu "jen" kvůli dětem a potlačí své vlastní touhy odejít. Ztráta dětí je pro mnoho otců horší, než žít s někým s kým vám to neklape a necítíte se s ním dobře.
  • upraveno 26. září 2011
    Cmure, ty to hrozně stavíš jako muži vs. ženy. To je blbost. Ujišťuju tě, že velmi podobné problémy mají i homosexuální páry. Teoreticky by to měla být totální idyla a stejně není.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.