To jsme pořád u ledovýho draka? Je pravda, že vyšel i v rámci sbírky, ale ta knížka je pěkná, ideální pro čtení s dcerou - ne že bych o tom něco věděl :-D
Co mohu doporučit je Petroniův Satyricon. Právě ho čtu; a přestože je složen z útržků a fragmentů, které se jako jediné dochovaly, opravdu skvěle se u něj bavím.
"Sem, sem rychle přiběhněte, pederasté bujní! Kroky napnout, běhu přidat! paty leťte vzduchem, s řití křepkou, zadkem lehkým, s dotěravou rukou, délským nožem vykleštění, rozkošníci staří!"
Já se k Žambochovi dostal před Ostří ocelí. To už je ale nějaký ten pátek. Tenkrát mě fascinovaly popisy soubojů. A poté co jsem z české fantasy přečetl Šlechtu, jsem se nějak vrátil k Žambochovi a doplňuji si zbytek jeho díla :)
Tak jak som na počiatku písal, že Princ ničeho je slabý, tak teraz sa to parádne rozbehlo !!! Chvilku mi trvalo než som si zvykol na Bakkerov štýl písania, ale fakt je to fajne.
Princ ničeho mi připadal skvělý už v prvním díle. Druhý díl - Válečný prorok mi zpočátku přišel slabší, ale tak v polovině knihy už to bylo na úrovni dílu prvního. Je to zas úplně jiný styl psaní fantasy, než na jaký jsem byl dosavad zvyklý. Jestli píše Martin temnou fantasy, tak tahle je krutá a černá jak Mordor:-) Rozhodně doporučuji.....Originální... Jinak ten žebříček sta doporučených fantasy obsahuje i opravdu z mého pohledu dost ubohé kousky např. Terry Brookse opravdu nebrat:-)))
Jako takovou příjemnou jednohubku můžu doporučit Kráter od Douglase Prestona. Je to knížka na pomezí sci-fi, detektivky a thrileru, která člověka donutí najít starý školmní globus :-) Ne že bych se k ní pravidelně vracela, ale četlo se to jedním dechem.
Komentáře
112 stran, je to samozřejmě pro děti, takže žádná bichle, ale vznmiklo to rozšířením tý povídky.
Ledový drak je jedna z těch knih, o které můžete říct, že ji přečtete jedním dechem - a ani nebudete moc lhát. Ale musíte mít silné plíce.
"Sem, sem rychle přiběhněte, pederasté bujní!
Kroky napnout, běhu přidat! paty leťte vzduchem,
s řití křepkou, zadkem lehkým, s dotěravou rukou,
délským nožem vykleštění, rozkošníci staří!"
Jinak ten žebříček sta doporučených fantasy obsahuje i opravdu z mého pohledu dost ubohé kousky např. Terry Brookse opravdu nebrat:-)))