Hlavně je třeba začít uzavírat hlavní zápletku, jinak se stane, že sedmá kniha skončí nějakým nesmyslným velkým třeskem. To raději, ať to skončí uprostřed děje.
Ben Nevis: Sakra, to ne, proč bych to pak celý četla? To už by byla přijatelnější ta apokalypsa AKA noc plná hrůz. I když i za to bych Martina proklínala, protože je tam pořád dost postav, který mám ráda.
Aqwarty: Tak já měla štěstí, že jsem začala číst až na základě nějakých prvních tří dílu seriálu, takže jsem ani neměla čas se těšit. Ta knížka je IMO už kvůli výběru postav a větší dějovosti rozhodně lepší než Hostina pro vrány, ale Martin měl část kapitol ze čtvrtý a pátý knížky proškrtat a vyházet a vydat to jako jednu bichli třeba i o čtrnácti stech stranách. S tím deus ex machina rozhodně souhlasím, ve všech případech to bylo vlastně zbytečný.
Aqwarty: trochu to má smysl, protože magie je spojena s draky a GRRM ji postupně stupňuje. V prvních knihách máme více méně jenom POV Západozemí, kde magie spolu s draky vymizela.
jsem asi jedinej, ale ty detaily me proste bavej :) libi se mi, kdyz vidim do duse kazde postavy a navic jsem si zamiloval tohle dilo, takze doufam, ze martin bude v tomhle stylu pokracovat.
Liq: No o tom to přece z velký části je. Jenomže Tanec s draky má sice dobrou atmosféru, ale všechno se tam snad ještě víc zkomplikuje. V šestým díle ať řeší všechny ty ztrápený duše, ale ať taky ságu žene do finiše, ať už bude jakejkoliv. Nezodpovězených otázek a otevřených situací má k dořešení habaděj. Jestli uslyším, že se plánuje osmá knížka, tak asi vyletím z kůže. Takže si nabrus nože, Georgi, některý postavy prostě musej umřít, ať už hrajou za jakejkoliv tábor. Máš ještě nějakých tři tíce stran, proboha.
Všichni umrznou. Kromě těch, které sežerou draci. Nakonec umrznou i draci. V závěrečné scéně Dream of Spring zahřeje poslední umírající drak svým posledním dechem zem a na ní vyraší sněženka.
Můj tip: V závěru posledního dílu prolomí Jiní po několika pokusech Zeď a zahájí invazi do zamrzlého království, zatímco lidi pořád ještě budou válčit o to, kdo má vlastně být králem. Daenerys bude pořád ještě za mořem, čekat až draci dospějí.
nevada: len doplním, barristan sa odhodlá predstaviť tyriona svojej kráľovnej, ale skrět sa opije a príde o pol hodinu neskôr na stretnutie. medzitým princ Doran uvážlivo potiahne figúrkou na šachovnici.
Komentáře
To raději, ať to skončí uprostřed děje.
díky za odpověď
Vidíte. Není to tak těžké. =)
V závěru posledního dílu prolomí Jiní po několika pokusech Zeď a zahájí invazi do zamrzlého království, zatímco lidi pořád ještě budou válčit o to, kdo má vlastně být králem. Daenerys bude pořád ještě za mořem, čekat až draci dospějí.