Jon Sníh

upraveno 31. března 2011 v Postavy a bytosti
13468953

Komentáře

• NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 17. srpna 2011
  • upraveno 17. srpna 2011
    To jsem rád, teda ne že si se to tak nešťastně dozvěděla, ale že za to nemůžu já...
    Takže ještě jednou se všem omlouvám a doufám že neskončím jako Illyn Payne :-).
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 18. srpna 2011
  • upraveno 18. srpna 2011
  • VenaVena Stannis the Mannis!!!
    upraveno 18. srpna 2011
  • Everett_YoungEverett_Young Praise the sun
    upraveno 18. srpna 2011
    upraveno 18. srpna 2011
    upraveno 18. srpna 2011
    upraveno 18. srpna 2011
    Ke mně už se bohužel taky jeden spoiler dostal. Vím kdo je POV v Epilogu :-(
    Kolikrát to budeš ještě vytahovat? Sám se mě ptal na zatím neznámé POV postavy v Tanci, tak jsem ti je napsal. :-)
    I tu epilogovou POV jsem před dočtením koupil a můžu říct, že v obou případech mě ten vývoj událostí aj tak hodně dostal a předem jsem ani s tou znalostí nedokázal ty okolnosti odhadnout. Cesta je důležitější než cíl ;-)
    upraveno 18. srpna 2011
    Byl jsem u toho a myslím, že vinni jste oba rovným dílem :-D

PS: Bylo to prostě nedorozumění, ani jeden za to nemůžete ;-)
    Ašaru jako Jonovu matku diskvalifikuje příroda. Válka trvala přes rok a Ašara se s Eddardem setkala na turnaji v Harrenově. Pak nepochybně odjela v Eliině doprovodu (sloužila jako chůva malé Rhaenys) do Králova Přístaviště. Pokud je Jon mladší než Robb o alespoň dva měsíce, a pokud se Robb narodil po obvyklé době (a to asi ano), tak by Ašara musela být těhotná asi 15 měsíců. Nebo by to muselo být extrémně krátké těhotenství (a Robb by musel být přenošený) - mluví se o dnech.

Jon měl dornskou kojnou (Wyllu - kojila i Edrika Daynea a nezdá se mi pravděpodobné, že by Dayneové hledali kojnou mimo Dorne - jen pokud by lady Dayne porodila někde během cesty po Rovině, bouřlivých či říčních zemích), a Dornů se mimo Dorne zas tak moc nepotuluje. Navíc kojné se většinou shání dost narychlo a s hledáním se nejprve začíná v nejbližším okolí.

Shrnuto a podtrženo: Ašara Dayne je sice dost nepravděpodobná matka, ale Jon se skoro jistě narodil někde u hranic Dorne...
    upraveno 18. srpna 2011
    Logika dobrá, ale nepočítáš s možností, že Wylla nemusela být Jonovou první kojnou. Takže se nemusel nutně narodit poblíž Dorne.

Nevím proč, ale během prvního čtení jsem získala pocit, že Jon je o chlup starší než Robb (pár měsíců).
    upraveno 18. srpna 2011
    upraveno 18. srpna 2011
    Ee, tak to ne. Catelyn přijela poprvé na Zimohrad už s Robbem. Během války nebyla cesta bezpečná a tak ji celou strávila v Řekotočí, kde se taky Robb narodil.
  • upraveno 19. srpna 2011
    Mám alternativní teorii :-) Jon je syn Ašary a Brandona, kteří se tajně vzali, a tedy legitimním dědicem Zimohradu. A Ned utajil jeho původ a prohlásil ho bastardem proto, že si chtěl nechat Zimohrad pro sebe a syna, kterého čeká Catelyn. Jeho čest padá do bláta, všichni jsme mu tak věřili a on přitom... atd., atd...

Ale nevěřím tomu. Podle mě je Jon synem Lyanny a Rhaegara :-)))
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 19. srpna 2011
    Taky věřím, že Ned byl celou dobu sobeckej hajzl :))). Šmejd majetku a mocichtivej :)
    upraveno 19. srpna 2011
  • upraveno 20. srpna 2011
  • upraveno 20. srpna 2011
    to Nevada: Možné to je, ale i pak by kojnou hledal spíše v místě, kde je dítě, a okolí (do 50 mil by ji URČITĚ našel). Což nás opět vrací k hranicím Dorne, ne? A navíc by ji hledal "dozor", ne on osobně (o problémech by se dozvěděl se zpožděním - a v případě úmrtí nejspíš fatálním).
  • upraveno 22. srpna 2011
    By nám GRRM vytřel zrak, kdyby byl Jon prostě plodem Nedova vzplanutí k nějaké šmudle Wylle :-)))
  • upraveno 23. srpna 2011
    Mě spíš stále vrtá hlavou záhada Jonovy kojné. Catelyn ve své první kapitole říká, že když přijela na Zimohrad, Jon se svou kojnou už tam byli usazení. My tu předpokládáme, že Wylla byla pouze kojnou, ale Edric Dayne tvrdí, že o cca tři nebo čtyři roky později ho Wylla kojila v Hvězdopadu. Musela Wylla odejít ze Zimohradu? Také to znamená, že čtyři roky po Jonovi musela mít Wylla dítě. Žije někde sourozenec Jona Sněha? Zná pravdu?
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.