Jon Sníh

upraveno 31. března 2011 v Postavy a bytosti
1246753

Komentáře

• upraveno 15. srpna 2011
    A pls, pokračujme kdyžtak na http://icefire.cz/poznamky-k-webu
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 15. srpna 2011
    okok, byl to jen nápad :)
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 16. srpna 2011
  • upraveno 16. srpna 2011
    Jaime a Cersei - zdravé děti. No to mě pobavilo :-)
    Já mu ty Targaryeny odpouštím, protože si představuju, že "krev staré Valyrie" je v tomto směru nějak speciální, třeba mají čtyřšroubovici DNA, nebo jsou životní forma na bázi sodíku :-)))

Tutanchámono byl podle rozboru mumie dílo, celkem se nedivím, že všechny děti (patrně jeho sestra, mimo jiné s hydrocefalem) Anchsenamon potratila. To už fakt nešlo...
    Upozornění: V následujícím textu jsou obsaženy pouze povrchní znalosti a matné vzpomínky na přednášky z molekulární biologie. Je možné, že se mýlím, nicméně přinejmenším jádro by mělo být pravdivé.

Inbreeding nemusí být nezbytně degenerativní, pokud jsou vložené geny čisté. Laboratorní myší se v podstatě v zásadě kříží mezi sourozenci, nepřihazují se myši nové - to proto, že na začátku byla vybraná tak "čistá" skladba genů, že nedochází k zahušťování těch "špatných" a tak k rození porouchaných mláďat. Stejně to mělo fungovat i u panovníků nějakých tichooceánských ostrovů - zásadně sourozenecké svazky, ale vstupní genetická informace byla tak nechybová, že to nevedlo k degenerativním poruchám.
    Zajímavé. To by mohlo platit pro Targaryeny, ačkoliv bych se divila, kdyby se jim tam něco vadného nepřikřížilo časem, třeba od Martellů.

U Lannisterů je jasné, že dědičnou zátěž mají.
    Zase dědičnými vadami způsobené poruchy nemusí být výhradně tělesné... a mám pocit, že na hlavičku někteří Targaryeni tak trochu byli ještě před sňatky s Dorne.
    To rozhodně ano.
    Tyna: Jak víš že v Martinově světě platí genetické zákonitosti? :P (jen taková otázka ze zvědavosti)
    Představuju si to tak. Už proto, že i v Západozemí je incest nepřípustný, takže to musí mít nějaké příčiny. Bez nich by taková restrikce byla zbytečná.

Naopak u Targaryenů si říkám, že jsou díky speciálnímu původu (krev staré Valyrie) přinejmenším částečně chráněni, a proto se to u nich tolerovalo.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 16. srpna 2011
    Tak ono se těžko něco netoleruje někomu, kdo tě může předhodit drakům jako svačinku - krev nekrev :)
    Ještě k těm spoilerů, na odlehčenou: extrémně mě pobavilo, když jsem jednou v diskuzi u seriálu Tudorovci našla rozlíceného fanouška, který podrážděně reagoval na příspěvek "Až Annu Boleynovou popraví, jsem zvědavý jesli ...(bla bla)" To tam nemůžeš napsat spoiler? Jsou tu lidé, kteří ještě druhou sérii neviděli! :-)))
    Inbreeding se neprojevil ani na incích, kde se taky zásadně brali bratr se sestrou. Targaryeny může chránit "krev draka" (předpokládám, že jistý podíl nelidské krve mají) a to, že se genetický gulášek občas něčím rozředil (ale u Habsburků bohatě stačily asi dvě generace na to, aby Maxmiliánovi synové měli problémy s početím legitimních potomků a korespondenti považovali za zázrak, že Rudolf vůbec nějaké děti zplodil (nejméně jeden z nich měl "trochu" problémy).

Daenerys může být dle mého názoru ráda, že má správný počet nohou, rukou a očí; není otázka, jestli se u ní projeví duševní poruchy, ale jakou budou mít podobu.
    tento víkend som zažil pred pokladňou dvojicu, kde sa ona pýta jeho: "o čom je ten film Lidice?"
    no comment
    Nevíš, kolik jí tak mohlo být let? Odhadem?
  • VenaVena Stannis the Mannis!!!
    upraveno 16. srpna 2011
  • upraveno 17. srpna 2011
    Tak já si umím představit tuhle otázku i jako docela smysluplnou, ten film má, pokud vím (já ostuda se na to ještě nedostal a to jsem tomu filmu fakt hodně fandil při tvorbě, hlavně teda Alici Nellis) svůj vlastní příběh... No ale tohle asi nebyl ten případ.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 17. srpna 2011
    U těch Lidic teda nestačím zírat, ikdyž pokud je ta slečna hodně, ale opravdu hodně mladá, tak pojem Lidice ještě znát nemusí. Ikdyž to se učí už na prvním stupni ZŠ, tak to musela být opravdu hodně mladá slečna. U těch Tudorovců mě to ani moc nepřekvapuje...o Anglické královské rodině toho taky moc nevím (ikdyž zrovna tohle jo).
    Záleží, jestli to o těch Tudorovcích bylo na českém foru nebo EN. U Brita by to byla ostuda, zatímco Američani jsou známí ignoranti. Třeba si pamatuji příspěvek někoho, kdo láteřil na lovce. Něco ve smyslu: "Zabíjejí zvířata, místo aby si zašli jako každý slušný člověk pro maso do obchodu, a tak žádné zvíře nemusí být zabito." :-)
    Já jsem se učila o šesti ženách Jindřicha osmého na gymplu. Na základce to nejspíš neučí a na technických školách dějepis možná ani nebývá.
  • VenaVena Stannis the Mannis!!!
    upraveno 17. srpna 2011
    Ja jsem teda o Lidicich do ted neslysel. Na zakladce o tom ani zminka (a jestli jo, tak uz si to nepomatuji), na stredni (ktera byla technickeho zamereni) jsem dejepis nemel a na vysoke zamerene na informatiku ? Na te nema dejepis uz vubec co pohledavat. Takze mi prijde, ze prehanite. Urcite bych to nenazval "blbost lidi". O Anne Boleynove jsem taky nikdy neslysel. Musite si uvedomit, ze jsou tady i jine obory nez dejepis a literatura a cim driv se clovek na nejaky konkretni obor zameri, tim drive jdou vsechny ostatni stranou.
    čech, ktorý nepočul o lidiciach... asi si spal na základnej na dejepise. nehovoriac, že toto nie je o dejepise, ale o minimálnom rozhľade, podľa mňa.
    Bohužel, zrovna Lidice (a Ležáky a Terezín a Heydrich) je něco, co by z nedávné historie měl každý Čech znát. A to, že někdo chodí na vyšší vzdělávací stupně na techniku nebo přírodovědu na tom nic nemění. Ale to není problém lidí, to je problém systému školního vzdělávání...
    No, ta výuka dějepisu je u nás fakt tristní. Já si teda taky nějak moc neuvědomuju, že bych se to někdy vyloženě učil. A to vlastně bydlím od Lidic kousek. Nejvíc jsem se o tom dozvěděl sám, vlastním zájmem (přirozeně vyvolaný filmem - Vyšší princip, imo jeden z TOP filmů naší filmografie). Takže je imo skvělé, že takový film konečně vznikl. Btw, když přijeli příbuzní z Ameriky (jinak klasičtí konzumní amíci), tak Lidice měli na seznamu a věděli o nich možná víc, než leckterý Čech.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.